hikmahnya perasaan kecewa

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Rasa awkward pulak bila dah lama tak menaip,gedik mengada-ngada di blog. Minggu ni rajin sikit nak menaip sebabnya banyak sangat benda yang berlegar-legar dalam kepala otak ni. 
Ceritanya, tahun ni sangat2 lah mencabar (haah mirrah.lepas tu nanti tahun depan pulak ko kata paling mencabar.k..). Lepas satu satu kekecawaan yang datang. Kekecewaan dari persekitaran, manusia2 di sekeliling. tapi as usual. aku, mana nak ambil hati sangat. mana nak sensitif, terasa terasa sangat.itu semua childish. it's time to grow up lah. tapi.. haa.. i ni pun manusia jugak. bukannya robot yang mempunyai hati besi, bersulamkan dawai (sulam pun boleh).

Ada lah juga few things happen which make me upset, broken-hearted, disappointed but, life must go on dear. And along the way, I found something which makes me alive again. I keep asking Why? Why did He make me feel disappointed? And one fine day, I found the answer :

Allah uji kamu dengan perasaan kecewa kerana Dia tidak mahu kamu BERGANTUNG, BERHARAP  kepada sesuatu apa pun melainkan Dia. 

Aku terlalu bergantung, berharap dan percayakan manusia-manusia lain melebihi Dia,Sang Pencipta tanpa aku sedar. Oleh sebab tu, aku di uji dengan rasa kecewa. Sedar dah sekarang antara hikmah perasaan kecewa yang kita alami? :)



Comments