one particular memory

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Hello November. It has been a while huh~ life has been really hectic now :(
I pity myself and I also pity all of my friends. takpe okey. we do it all together. 

When I feel like I can't survive, i can't do it, I am too weak for all of these; I walk through the memory lane. The images are shining,still fresh in my mind. Back then I have no idea about what's gonna happen 3 years later. When I stepped here, I cried. I missed everything. I miss those memories. I miss those smiles laughters and all. 

I miss everything. I love it so much that I hold onto it until now. I'll hold onto to it forever. :)
"that particular memory"


random mumbling

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Kalau lah tahu di masa kini aku akan diambil mudah, aku tak kan ada hati nak berubah
Biarlah aku terus dilabel sebagai "annoying", "selfish", "garang", "sombong"
Aku ni mudah yea? Hati ni cepat sangat terusik cuma aku tak tunjukkan dengan jelas je
Kalau lah tahu aku akan kecewa macam ni, awal-awal lagi aku lari
Apa salah aku pun tak dapat aku rungkai
Asyik2 fikir "mesti ada sebab/mesti ada alasan tersendiri" pun penat jugak bila hati sendiri jadi mangsa

Marah boleh surut, marah boleh padam
tapi kalau kecil hati, rajuk hati makan masa nak 'kembangkan' balik
mungkin lepas ni apa-apa je nak jadi, aku taknak ambil risiko, aku nak lari
Kalau lari pun situasi lain muncul, masa tu pun diam2 angkat kaki saja lahh

Apa pun, kena sentiasa jadi "cool" 
rilex brader


Goodbye Holidays T.T

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Here I am in UPM *sigh* It has been a week already. So far so good. Back to the same old college and the same room, meeting the same coursemates & friends, going to class by bus, bla bla blaaa.. everything's the same except for my age of course(ehem, forever 21) and a brand new challenge as a third year student. ohhhh... rasa nak pengsan (drama sangat)

I really hope that everything's gonna be just fine until the end of semester. I will survive this! yes! We are going to survive dear friends!! so, good luck to all. mana yang nak kejar dekan tu best of luck. mana yang nak kejar pakwe/ awek tu good luck(#Ehh) kenduri jangan lupa ajak ~ ;)
May Allah bless all of us and May Allah protect our Iman. Aminn..

- Don't forget to -
#PRAYFORMH17
#PRAYFORMH370
#PRAYFORPALESTINE
#PRAYFORGAZA
#HAVEFAITHINALLAH

Kellie's Castle

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Melawat tempat bersejarah katanyaaa~ So basically Kellie's Castle is located near Batu Gajah, Perak. About 20-30 minutes from our home(Seri Iskandar). Here's the history of this wonderful castle (source: of course from Google-wikipedia) :
William Kellie Smith (1870 - 1926) was born in 1870 in Kellas, Moray Firth, Scotland. In 1890, at the age of 20, he arrived in Malaya as a Civil Engineer. He joined Charles Alma Baker's survey firm, who had won concessions from the state government to clear 9000 hectares of forests in Batu Gajah, Perak. With the substantial profits made from his business venture with Baker, Smith bought 1000 acres of jungle land in the district of Kinta and started planting rubber trees and dabbled in the tin mining industry.In time, he named his estate Kinta Kellas after his home farm "Easter Kellas" and went on to own the Kinta Kellas Tin Dredging Company as well.With his fortune made, he returned home to marry his Scottish sweetheart, Agnes, and brought her over to Malaya in 1903. They had a daughter named Helen the next year.In 1909 Smith built his first mansion, "Kellas House" and in 1915 with the birth of his son and heir Anthony he started planning for a huge castle with Scottish, Moorish and Indian architecture. He brought in 70 craftsmen from Madras India. All the bricks and marble were imported from India, too. Included in the plan for the 6 storey tower was Malaya's first elevator, an indoor tennis court and a rooftop courtyard for entertaining.


Construction difficulties and Smith's deathUnfortunately William Kellie Smith died at the age of 56 due to pneumonia during a short trip to Lisbon, Portugal in 1926.
William's wife was devastated and decided to move back to Scotland. In the end, Kellas House, later known as Kellie's Folly or Kellie's Castle, was sold to a British company called Harrisons and Crosfield.

Photoshooting time!hee~








-I accidentally deleted the pictures from my camera *crying* these are all from fairuz's camera.thanks dear :*


Kakak-kakak riang beraya

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Akhirnya, dari Raya Kedua duduk memerap dalam rumah dengan aktiviti-aktiviti yang sangat tak produktif : mencekik,melahap makanan online tengok tv tidur layan Bleach yang beratus ratus episod hari Jumaat-raya ke-5 pergi lah beraya.yeayyy.. tak sempat nak pusing seluruh rumah kawan-kawan, cikgu-cikgu dalam masa sehari.. huu... Lepas tu geng tak cukup sorang pulak. raya ke-5 pun still ramai lagi yang tak balik rumah memasing. 

Dalam beraya tu ada la sedikit sebanyak kutipan duit raya..#ehh hehe
tapi memang tak sempat la nak beraya banyak tempat dalam masa sehari je :( dah macam budak-budak bersemangat nak raya =.=  lepas tu selfie konon cecomel banyak-banyak.maklumlah zaman dulu2 takde gadget canggih macam sekarang. dulu takde kamera sekarang dah ada. apa lagi~
tengok lah betapa seghonok nya kakak2 ni semua beraya. umur orang kata dah boleh kahwin dah ;P











Still,pray for :
#PRAYFORMH17#PRAYFORMH370#PRAYFORPALESTINE#PRAYFORGAZA#HAVEFAITHINALLAH

salam lebaran semua :D

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Selamat hari raya aidil fitri. 
I apologize for every mistake I made, every word which left marks in every heart. Forgive me for everything. May Allah bless all of us. :)

*bajet comel kejap* first raya ;D



Let's write a new book

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

I started blogging in 2010. There were many retarded, immature, entahapaapaentah, gedik mengada-ngada updates so I deleted most of 'em. But some updates remain for a particular reason. here I am again, trying to start a new life, new beginning *giteww* 
Memories are history. You can't change it. and you can't stay in it. Let the memories remain in your heart. Grow up Mirrah Diyana :)
Let's start all over again :D




A tragic year

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

In April, Malaysians were shocked with the missing of an airplane departing from KL to Beijing which is MH370. Yesterday, we were tested again with the crashed of MH17 in Ukraine. What a tragic year for Malaysia :( the mystery of MH370's tragedy is still unsolved, now we are tested with the tragic crash of MH17 which carries about 290 passengers including 15 crew(according to Astro Awani). 
We will be celebrating Hari Raya soon, but I guess this year's Hari Raya may not be the same as the previous year especially for the family members of the victims. I also believe that things happen for reasons. Allah has planned everything, there is no such thing as coincidence. We should work together to investigate what is/are the causes, how and why it happen,then the rest we leave it to God. 

RIP MH17, Al-fatihah for the muslims who boarded the plane, May God bless all the souls of MH17.
#PRAYFORMH17
#PRAYFORMH370
#PRAYFORPALESTINE
#PRAYFORGAZA
#HAVEFAITHINALLAH

hikmahnya perasaan kecewa

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Rasa awkward pulak bila dah lama tak menaip,gedik mengada-ngada di blog. Minggu ni rajin sikit nak menaip sebabnya banyak sangat benda yang berlegar-legar dalam kepala otak ni. 
Ceritanya, tahun ni sangat2 lah mencabar (haah mirrah.lepas tu nanti tahun depan pulak ko kata paling mencabar.k..). Lepas satu satu kekecawaan yang datang. Kekecewaan dari persekitaran, manusia2 di sekeliling. tapi as usual. aku, mana nak ambil hati sangat. mana nak sensitif, terasa terasa sangat.itu semua childish. it's time to grow up lah. tapi.. haa.. i ni pun manusia jugak. bukannya robot yang mempunyai hati besi, bersulamkan dawai (sulam pun boleh).

Ada lah juga few things happen which make me upset, broken-hearted, disappointed but, life must go on dear. And along the way, I found something which makes me alive again. I keep asking Why? Why did He make me feel disappointed? And one fine day, I found the answer :

Allah uji kamu dengan perasaan kecewa kerana Dia tidak mahu kamu BERGANTUNG, BERHARAP  kepada sesuatu apa pun melainkan Dia. 

Aku terlalu bergantung, berharap dan percayakan manusia-manusia lain melebihi Dia,Sang Pencipta tanpa aku sedar. Oleh sebab tu, aku di uji dengan rasa kecewa. Sedar dah sekarang antara hikmah perasaan kecewa yang kita alami? :)



salam ramadhan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Ramadhan sudah masuk minggu kedua dah. Banyak mana amalan untuk setakat itu? Allahh.. Ingatkan lah aku yang sering alpa ni.
Berbeza sangat cuti kali ni sebab weekdays without mama. Mama balik hujung minggu je. subuh-subuh buta sorang2 keletung keletang kat dapur sangat lah tak seronokkk~ 
>.<

Untuk menjadikan cuti dan ramadhan ni lebih produktif, macam biasa la tiap2 cuti je menyibukkan diri di kedai jahit kak Ana. hee~ kalau tak kat rumah memangnya katil asyik memanggil. tapi itu laaaa..tak sempat nak mengemas sebab balik pun petang :( balik2 tu dah penat. nak prepare untuk berbuka pula. lately, aku selalu merungut... berita semasa tentang keadaan di Gaza sekarang buatkan aku sedar yang aku tak layak untuk merungut. so, bila nak merungut tu terbayang-bayang keadaan di sana daripada gambar2 & video kat facebook tuh betapa deritanya umat Islam di sana. Ya Allah, please forgive me for being ungrateful. :( 

lenanya tidur aku dengan tilam empuk,bantal yang gebu. Makanan berbuka,bersahur yang sedap,mewah. bahagia ceria riang gembira meneruskan tugas2 harian. dorang kat sana dengan letupan, berdarah-darah lagi.. hanya doa je yang mampu dikirim...
al-Fatihah buat para shuhada'

Dan Allah lebih mengetahui berkenaan dengan musuh-musuh kamu, (oleh itu awasilah angkara musuh kamu itu). Dan cukuplah Allah sebagai Pengawal yang melindungi, dan cukuplah Allah sebagai Penolong (yang menyelamatkan kamu dari angkara mereka)-An nisa' ayat 45

*sungguh,tiada daya dan kekuatan melainkan engkau Ya Allah,tuhan sekalian alam.tewaskanlah musuh2 kami Ya Allah 

-this is not about religion.this is about humanity-


it's H.O.L.I.D.A.Y~!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

Finally, my second year in UPM was officially done last Saturday. happy weyh! happy!! ;D
Last paper is Arabic. dah la petang pulak tu. member2 yang lain ramai dah abis hari khamis or jumaat & sabtu pagi. kami2 ni lah petang yang amat pukul 4.30pm tu selesainya. Allah je yang tahu perasaan ini. Rasa terharu, nak menangis semua ada. Semester 4 ni rasa macam... terlampau banyak 'garam' dari 'gula'nya.begitu lah perumpamaannya ;3
Then, when everything's done Ya Allah,lega yang teramat.. Betul la kata mama "susahnya sekejap je" "senang pun bukan selamanya"

Sekarang ada kat rumah pun rasa lain sikit sebab mama dah kerja kat Tapah :( weekends je mama balik. so, I'm staying with le boysss: ayah, zaim n fudhail.. dah balik umah pun busy jugak tp busynya lain.. Lebih relax kot walau kena memasak, sapu2 mop2 sikit. Bilik aku pun macam tongkang pecah lagi, normal la bila baru balik umah setiap cuti sem. biar barang jadi pekasam dulu seketika pastu baru kemas.kihkihkih.teruk punya anak daraaaa~ 

Cuti kali ni macam biasa ler..rehat2 dulu kat umah, next week nak gi kedai jahit kak ana tanya dia nak bagi aku kerja tak.. Biasanya ade je. tambah2 pulak nak raya ni kannn.. Wuu~ I'll be busy sewing clothes again and me love it! ;D 


SECTOR FOCUSED CAREER FAIR UPM

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

hye lovelies! lama dah tak update apa2.busy~ T.T
I'd like to invite all of you IPTA/IPTS students to our career fair sponsored by Talent Corporation Malaysia. This time the focus is on the entertainment & communication. When we say entertainment, what comes to everyone's mind is about artist, singer, dj. 

Dear,entertainment is not about being an artist or a singer. this fair will be joined by  about 30 companies which would offer you jobs from different departments such as Admin, Human Resource, Technical, marketing, advertisements etc. so, what are you waiting for! 
Once in a life time chance, guysssss....!!!!
‪#‎SFCFUPMENCOM14‬
 so, what are you waiting for! come and join us at Banquet Hall, UPM on 27-28th May 2014. what's so interesting about it? Norman KRU, Sazzy Falak, Nash Idrus and also Seelan Paul will join us!





just another 'usual' week

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Hye dear earthlingggss! so how's your day? excellent? worst? or both?
Mine was oookeyyy laa.. Another hectic,hell and effing week has passed.it's a relief since I survived this week.barely survive i'd say. and as usual my mama always motivate me and also ocik n pak cik mat also helped me a lot,well I often stay at their house during weekends.hewheww.thank you all.lots of love.

Now since there will be one test next tuesday, I want to focus on... myselff.ahaahaha.selfish lah.
No laa..there are so many things to do such as assignments,arabic video,english drama,etc. as usual self motivation "you can do it mirrah", "Allah is always with you",and "you have friends who would be there when you need them" and and "Harir" ;3

Oh yaa..I forgot to mention that I'm taking Arabic (komunikasi) level 3 this semester.yeayy! the class is awesome,the ustaz also awesome.hikhik. another class which I enjoy very much is penterjemahan berbantukan komputer,dr normaliza is so 'selambaa' and funny but....but..the homeworks are also like hell.hewhewheww. seriously,it's fun. I've learned many things I haven't known, haven't encountered before especially about machine translation. actually, there are abundant of online machine translation.the most famous one of course la Google translate.. well, so far we have used two types of machine translation which are google translate and citcat.com. but then, we still have to correct the sentences. you know google translate cemana kan..sebijik sebijik word diterjemahkan. so as translators(insyaAllah), it's our job to translate and correct the sentences so that readers of our language could understand the texts and messages conveyed by the source language. 

Learning is fun indeed,but to be successful sweat and tears are required.no pain no gain mannn.. senyum selaluu~~
alamak.merapu dah ni. hehe. till here. i'll update later oke :)



#prayforMH370

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Malaysians, be strong and never give up. He is testing us. He always watching and listening to our prayers. Allahuakbar.


hye march 2014!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Hye people.I am back from my hiatus ;3 poor you blog your owner has abandoned you for quite some time.me apology dear ;( 
So, semester 4 has started and there are lot more of it. this is getting harder and difficult for me and all of my coursemates i believe. but as long as we believe in Him there's nothing could get in our way to success right? bzzz~ enough babbling now lets jump into my world.muehehe

second week's event :
seoul garden,the mines


RB,aqil,amoi and me ;)

pizza hut,the mines

meet aqil(apek mane tah dia ni.haha) on the right side.hahah. and at the center is amiirul aliif(RB)
till we meet again :D


HELLO AUGUST!

Assalamualaikum and good day Welcom august; the independence day month; and also my birthday month! On 17th :3  Alright, so I went to...