retissss u ollsss

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

Retis means artist. ini lah bahasa bebudak sekarang ye tuan tuan dan puan puan. ;3
Kesahnye bermula malam semalam. post sebelum ni I mentioned about Fiesta idol kan.. So, this is it. Semangat tau turun dewan putra 2 nak tengok paan.haha. Tak lupa jugak cik kamera samsung tuh. benda wajib bawak sekarang.haha. nasib baik ade cik samsung nih. tak lah canggih manggih cam dslr tuhhh. 

Giliran paan no 4. aku, balqis ngan khaleeda turun sesame. Tak lama pastu Husna pororo pun turun. Ingatkan lepas round 1 giliran paan nak pegi jenjalan kat booth2 kat kafe pastu naik. Malangnye suara Paan menahan aku untuk tunggu sampai abis. gitewww. bhahahahaa~ 

Semuanya 11 orang yang berjaya masuk final. Aku tak tau lah pulak ade sorang wakil kolej sendiri, K12 berjaya masuk final. Datang sokong si Paan kolej canselor. hihihii. tah pape je.
Last last Paan tak menang pun.. Haih. takpe lah.takde rezeki. budak KMR no1. no 2-K6 and no 3- KMR. Gile lah KMR menang dua2 --''

now time to enjoy the pics ;)



banner by RB XD




mengada ngada pempuan mane tah ni.haha.

husna n acap 

weee~ mira (tilu) sempat bergambar.hihi ;3

why arr..whyy..

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Kenapakah rindu itu wujud. aduh.sakitnya tak tertahan..
...
dah macam nak berpuisi --''
Benci tak bila rindu kat orang tapi tak dapat jumpa? ahh.mencik. kalau rindu kat tuhan tak sakit sebab kita tahu tuhan itu Maha Mendengar dan Maha Pengasih. Ni. rindu kat manusia. memang lah sakit..
macam sorang budak pempuan tu la kan. tah sape nama dia. rindu rinduan pada sorang jejaka. dapat tengok sejam dua pun jadi lah. chatting,gelak2 pun jadi lah.paling lama pun seumur hidup pun jadilah. gittewww. last2 dia putus asa. dia malas nak fikir. kecik hati kejap. pastu oke la balek. sikit. ish.mengada betul la pempuan tu. rasa nak bagi penyepak se-das kan? Dah la dia nak balek perak pun tak menyempat lagi sabtu je koko.sabtu je koko. sabar lah ye pempuan. sem ni je pun.alaa.. alah bisa tegal biasa.
menyampah betul dengan pempuan ni asyik nak kecik ati je sepanjang minggu ni. hish. tengok binatang kat dewan putra 2 lagi bagus. layan je la Fonesta kolej 14 tuu. 

Cita pasal Fonesta. Paan Boo masuk final fiesta idol malam ni. hoyeahhh. kena nengok!!! har har har. 
RB si diva tuh dah siap buat banner lagi! hah. Kelasssssssss kau jah! Tak besnye Nisa takde pulekkk. dia jadik usher untuk dinner final year kolej. heh. Siap ade lagi dress dia. Kelassss nisa sekarang. jangan memain. muahh sikit kat nisa cantik malam ni kat hotel palace pf golden horses. awww..

Dah. penat aku kepala otak mereng. lepas koko badminton terus hapdet blog sebab rindu memuah sangat dah ni. 
geli aku dengan pempuan gedik ni.heh. -00-



say hey ;)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Dah lama tak mengarut kat sini. Rasa macam bertahun. Maklumlah sibuk uruskan hal negara ;p
zzzzzzzzzzzzzzzz...........
Dah tak tau nak cita paa.. Banyak sangat peristiwa berlaku berlangsung.
Oh. otak aku dah tepu dengan literature. Lepas satu satu short stories kena buat 1 page critical analysis. Critical sangat lah hidup sekarang ni.
Dengan lahad datu yang tak aman aman lagi tu. Doakan mereka.
Kita kat sini aman damai pegi kelas takde gangguan. SubhanAllah. untungnye hidup kite..

Result SPM esok.so, gud luck dear adik2. especially my adik. aku pulak yang excited nak dengo result dia ;D




happy happy happy birthhhh~ day :)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

mohd Harir mat zaik. dah tua. :P



glad that I met you. glad that you found me.hihik
okey.gedik -,-

If I'm the one who He made from your left rib, may I'll be by your side not in this world only but in Jannah also. 
and If not, may you find the one who He made especially for you and may we be friend forever.hee ;)


week 2-done

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Dah tak tau nak mula camne. ==" 2weeks in upm for 2nd semester ni so far so good.
The difference is we got lecturer who is soooooooooooo 'kind'. why i said so? heh.
He likes to give us lot of ass-signment. -,- arghhhh. every week dia akan bagi assignment..
 tak sukeeee T,T 
Dah la literature pulak tuuu.. and there's no other class. So we have no choice but to stay in his class. He is okay actually but.. yeah. sometimes tu.hmm.. tah laa..
or is it me who dont like literature? heww



As for college,is still the same. The same roommate. Now there's three of us. The other one stays outside. I don't know why. maybe coz she wants to enlarge her business i guess. haha :P
Biaq pi dia lah. asalkan dia pegi kelas ye dak?
And it is still 19 credit hours per week this sem. new subjects, few new lecturers. 
Oh yaa.. forgot to mention. I'm taking Arabic as my third language.heeee
Learning and be able to speak other language has been my dream. So, now I got the chance and thanks to Him. Arabic is not even in my plan actually. I want to learn mandarin. But then I thought that why not arabic? i already know the alphabet although I dont have any basic. furthermore, it is the language of alquran. :)

First day class arab kan.. memang best gua bagi tau luu.. Belajar balek alip,ba,ta,tsa,jim...
hihihihihi. others are learning the characters and bla bla such as korean,japanese, spanish language..  I belajar alif ba ta u olls XD
Suara ustaz tu agak 'romantik' la.haha. kalau bukan sebab minat memang aku tido kot kelas dia.hihi
and and for history of english class kan, my academic advisor ajar. Besttttt.. But when she starts holding the name list, everyone becomes nervous. For me, she is a good lecturer because she likes to revise topic that we had learn before. Next time if I have time, I'd like to show a bit how english language develop. it's really interesting. ^-^

Tomorrow is koku dayyy..olla badminton. I skip last week. huuu. So, this week I must go. and Amoi said that the instructor is okayy. it makes me a bit relieved. 
and I join the theater also. as backstage person je. itu je yang mampu. huhu

that's all for now. ^^


October Rant

Assalamualaikum and good day How are you guys holding on so far? Whatever circumstances you are in right now, I hope that you guys will...