Posts

Showing posts from 2013

yes sirr! I'm one of a kindd~

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Tittle di atas sangat tak berkaitan dengan isi post.hew hew.. ;) So, beauty and the beast play went smoothly. tak sangka dah abis buat kerja-kerja props :( Sedih doo hari akhir pementasan tu.masing-masing menyampaikan amanat/kata-kata terakhir. Kak wada,abg daus,reanu,kak bell,nasa,yuni,lisa,annur,faiqa and afi all of you will always be in my heart. I'll never forget all the things we went through upon finishing this play and succeed in the end. What a bless to get to know each and everyone of you :') And i'm glad that i also got a new family that is all of you! group kat fb pun dah tukar jadi FAMILY.hihi. LOVE IT! ;D
Play is done,tests,quizes are all done except for assignment and presentation= translation n phonetics. What a hectic life we got here eyy.. I'm sure that all of my friends feel the pressure. There's this thought which keeps on lingering in my mind= give up.  yeahh..I'm almost give up in pursuing my dreams…

something about beauty.

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Okey. suddenly I thought of skin care products and make-ups.
Frankly, I don't know much about make-ups. heww *tapi nak cakap jugak*
this is more like showing things that I own kot.hehe ;P

For me, the most important thing for eye make up is eyeliner. My eyeliner(liquid) here is from maybeline.tadaaa... I bought it at Sasa. Oh and don't worry about the price because it is very affordable. rm17.90 Furthermore, it has very thin tip which makes me love it even more! easy to handle, comfortable :D



next is compact powder. this is my first time using kokuryu compact powder. people call this as bedak arab. 3 in 1: moisturiser, foundation, powder.a bit pricey but it's worth it because of the size and nett weight is 50gram. so,i think it can last over a year.hee :D


Thennn..my new eyeshadow palate~ hikhik. actually, i'm not familiar with eyeshadow.I've used it twice only for event such as dinner.my friends help me with it because I don…

Pretty Awesome Giveaway By Khairina

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Wanna grab some gifts? Be a winner by joining this giveaway  Hadiah menarik menanti anda ;D

wish me luck <3 p="">

a week after

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Happy tuesday you allszz~ Now, back to my normal life-kolej 12-UPM. _life at home was absolutely awesomely abnormal_the only place in this world where i could be myself 200%_ Enough with the tears,heartbreaks, longing for ma home;parents;family. get up and stand strong girl.


I've been working during the holiday and yeay it really worth it!  Helping kak ana sewing clothes,sharing stories.. i love it !
The only thing that sadden me is I don't have any sewing machine yet :( So, I'm psycho-ing myself not to spend money on petty things:clothes,expensive food,shawls(but yesterday i bought husna's shawl T.T) etc in order to achieve my dream *blinking eyes*
I'll be super duper busy starting from this month with activities = theater, college, and of course assignments-tests-quizzes. i've made an oath not to disappoint myself again and put all of the effort to the max. may You bless me, Allah.

unproductive day

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
so, here we are. at the end october. hey,welcome november!  today, the class is at 2 pm. and yeah,i'm sitting in the room doing nothing at all facing le baby lappy. browsing some clothess, stalking, etc. ain't productive at all kan? If i got plenty of money, i would go for facial at the salon.unfortunately, sekarang tengah sengkek and i want to save some money so that i'll have enough fulus until the end of this sem.
Time flies quickly that i didn't even realize it's already week 8! O.o  so, next week we're having holiday~ i can't wait to go back to ma home! i miss home so much. and of course i miss every people in it;family <3>

I don't know how to describe my life going through this semester. I felt awful and stupid. as the marks for the first tests are ugly! i cried of course. I've never cried for test but then,eventually i cried. those who had been successful and excellent before, then suddenly fail…

si pemalas bersama labu labunya

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Ye ollsss..I'm back! haha. krik krikk ~no one cares :P~ I'm hibernating from blogging for such a long time. bukannya apa,malas nak update Jahh! Cuti sem hari tu punya la lame,for about 2 months plus plus.. Tapi dah busy menjahit pulak.hikhikhik Dengan bangganya, saya belajar menjahit!  I can sew baju kurung,kurung moden n blaus yang simple..hehe
Now, I'm back to my realll life. Balik ke UPM. Balik menghadap buku. Lupakan sekejap pasal menjahit jahit tuh. fokus pada study.  :) Study tak boleh malas la kann.. Doa selalu pada Allah,mintak Dia berkati ilmu yang kita belajar tu..haa..jangan tahu nak mintak dekan je..Doa jugak supaya Dia permudahkan kita menimba ilmu, senang faham. Tips ni you alls. Ingat bebaik. And never ever lose hope upon Him. Because He never disappoint us. 
Dan yang paling penting Buang SIFAT MALAS. *heh.aku pun tak berjaya lagi menyembuhkan penyakit M ni =..=
Dah.mari lah kita tidur. Nunitess 
p/s: thanks to my de…

masa al khair earthlingss~

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
So long since my last time here huh.. I'm too busy with assignments especially from dr. Rosli. hewww Now, first lets talk about my opah. Early this month she was confirmed of diabetes. I was so shocked that I hurriedly went back to Ocik's house. Her right foot was really bad. I hugged her and said that I missed her so much. She smiled. She was so happy to see me.ihihihi.. She knew that she must be very careful in choosing food. She cannot eat everything now. I'm sad for her because she was so healthy back then. Even her body looks smaller than before. Surely she had lost weight so much.   God. I missed her. Right now she's at my house. I've been at house from last thursday. I missed my home so much.erghh. It is not a planned vacation actually. All of the works are going towards an end. Besides, only dr. Rosli's work is left. Then, next week is the lastttt week of lecture.yeay. And then.. comes the final exam. T.T
Second…

jakunszz

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Spesies jakun naik ETS nih ciri ciri dia : 1. senyum sorang2 kat KL Sentral 2. terkejut beruk tengok pramugari ETS. hmm. Lawa lah jugak XD 3. Dapat Koc E. Dah dengar dah dari mak cik pakcik yang bertanya mane kah yang dinamakan Koc E itu. tapi saje gedik gedik pegi tanya kat kakak pramugari yang cantik tu : Cik, yang ni kat mane ea? *tunjuk tiket.  4. Duduk ala ala permaisuri. kembang kempis hidung dapat duduk depan TV LED. movie yang dimainkan ketika itu ialah Johnny English.  5. Tempat sebelah nyonya gelak2 tengok johnny tertembak diri sendiri dengan ubat ape tah. 6. Excited nih tren dah start laju. kalau takde orang dah lama dah kanak2 perempuan ribena nih terlompat kegirangan. jakun lah kate kan..
Akhirnya, sampai jugak ke destinasi akhir : Batu Gajah. Caya lah. perempuan ribena nih naik tren sorang soranggg.muahahhahahhaa. first time u ollssss okeh. berlagak nak mati perempuan ini.  Keluar keluar ala2 turun dari kapal terbang dengan beg r…

retissss u ollsss

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Retis means artist. ini lah bahasa bebudak sekarang ye tuan tuan dan puan puan. ;3 Kesahnye bermula malam semalam. post sebelum ni I mentioned about Fiesta idol kan.. So, this is it. Semangat tau turun dewan putra 2 nak tengok paan.haha. Tak lupa jugak cik kamera samsung tuh. benda wajib bawak sekarang.haha. nasib baik ade cik samsung nih. tak lah canggih manggih cam dslr tuhhh. 
Giliran paan no 4. aku, balqis ngan khaleeda turun sesame. Tak lama pastu Husna pororo pun turun. Ingatkan lepas round 1 giliran paan nak pegi jenjalan kat booth2 kat kafe pastu naik. Malangnye suara Paan menahan aku untuk tunggu sampai abis. gitewww. bhahahahaa~ 
Semuanya 11 orang yang berjaya masuk final. Aku tak tau lah pulak ade sorang wakil kolej sendiri, K12 berjaya masuk final. Datang sokong si Paan kolej canselor. hihihii. tah pape je. Last last Paan tak menang pun.. Haih. takpe lah.takde rezeki. budak KMR no1. no 2-K6 and no 3- KMR. Gile lah KMR menang dua2 --…

why arr..whyy..

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Kenapakah rindu itu wujud. aduh.sakitnya tak tertahan.. ... dah macam nak berpuisi --'' Benci tak bila rindu kat orang tapi tak dapat jumpa? ahh.mencik. kalau rindu kat tuhan tak sakit sebab kita tahu tuhan itu Maha Mendengar dan Maha Pengasih. Ni. rindu kat manusia. memang lah sakit.. macam sorang budak pempuan tu la kan. tah sape nama dia. rindu rinduan pada sorang jejaka. dapat tengok sejam dua pun jadi lah. chatting,gelak2 pun jadi lah.paling lama pun seumur hidup pun jadilah. gittewww. last2 dia putus asa. dia malas nak fikir. kecik hati kejap. pastu oke la balek. sikit. ish.mengada betul la pempuan tu. rasa nak bagi penyepak se-das kan? Dah la dia nak balek perak pun tak menyempat lagi sabtu je koko.sabtu je koko. sabar lah ye pempuan. sem ni je pun.alaa.. alah bisa tegal biasa. menyampah betul dengan pempuan ni asyik nak kecik ati je sepanjang minggu ni. hish. tengok binatang kat dewan putra 2 lagi bagus. layan je la Fonesta kol…

say hey ;)

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Dah lama tak mengarut kat sini. Rasa macam bertahun. Maklumlah sibuk uruskan hal negara ;p zzzzzzzzzzzzzzzz........... Dah tak tau nak cita paa.. Banyak sangat peristiwa berlaku berlangsung. Oh. otak aku dah tepu dengan literature. Lepas satu satu short stories kena buat 1 page critical analysis. Critical sangat lah hidup sekarang ni. Dengan lahad datu yang tak aman aman lagi tu. Doakan mereka. Kita kat sini aman damai pegi kelas takde gangguan. SubhanAllah. untungnye hidup kite..
Result SPM esok.so, gud luck dear adik2. especially my adik. aku pulak yang excited nak dengo result dia ;D



happy happy happy birthhhh~ day :)

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
mohd Harir mat zaik. dah tua. :P


glad that I met you. glad that you found me.hihik okey.gedik -,-
If I'm the one who He made from your left rib, may I'll be by your side not in this world only but in Jannah also.  and If not, may you find the one who He made especially for you and may we be friend forever.hee ;)

week 2-done

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Dah tak tau nak mula camne. ==" 2weeks in upm for 2nd semester ni so far so good. The difference is we got lecturer who is soooooooooooo 'kind'. why i said so? heh. He likes to give us lot of ass-signment. -,- arghhhh. every week dia akan bagi assignment..  tak sukeeee T,T  Dah la literature pulak tuuu.. and there's no other class. So we have no choice but to stay in his class. He is okay actually but.. yeah. sometimes tu.hmm.. tah laa.. or is it me who dont like literature? heww


As for college,is still the same. The same roommate. Now there's three of us. The other one stays outside. I don't know why. maybe coz she wants to enlarge her business i guess. haha :P Biaq pi dia lah. asalkan dia pegi kelas ye dak? And it is still 19 credit hours per week this sem. new subjects, few new lecturers.  Oh yaa.. forgot to mention. I'm taking Arabic as my third language.heeee Learning and be able to speak other language has be…

mengidam

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Anak mama ni mengidam macam orang berbadan dua. Tapi takut nak makan.takut makin naik berat badan yang dah sedia berat ni. Terima kasih wahai badan kerana kau semakin 'sehat'. arghhh. saket kepala hotak pikir pasal berat badan. Mase ringan nak jadikan berat. Ni dah berat, tak puas hati. Manusia memang macam ni. Tak bersyukur. Tamak. -,-
Oh. Cakap pasal mengidam. Aku ngidam beno lah nak makan spaghetti *air liur meleleh Lagi ngidam nak makan nasi arab kat restoran saba kat cyberjaya nuh. Sedapnye subhanallahh.. Baru 2 kali makan kat situ. Pak cik mat belanjaa..hihihi. Ayam, daging lembut bak sutera. Betul, tak tipu. *besar mata,angkat tangan kanan angguk kepala
Tapi setakat ni kalau lapar malam2, perut ni disajikan dengan oat. nak diet punye pasal kan.. Nak exerciseee..tak seronok sebab takde kawann *alasan.heh. Sport shoe dalam setor kolej. Pinjam kasut adik2 memang tak la. Dorang kaki dah macam big foot ;P Mama pulak tah ke mana sport…

Salam february :D

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Macam takde perasaan bangun2 pagi. Lepas tengok dorang dok tweet lah pasal salam februari baru ku sedar.huhu. ==" Tengok kalendar.hurmm. lagi 2 minggu je cutiiiii!!!!!!! arghhh.. tak puasnye Ya Allahh.. Lagi 2 minggu dah kena balek kolej. tak suke :(((((((((((((((((((((((((
I dah pandai tau naik ktm.bas jangan cakap la.pakar.haha *gelak2 sambil kepala jatuh ke belakang. Pasni nak try naik ets pulak.ngeh3. lagi senang la :D  Dorang kate 2 jam je naik ets dari Keyel ke Ipohh.hoho * lompat2 yeay.
Tapi rumah ocik pun ofkoz nak balek jugakkkk.. shah alam lagi dekat. memang tiap2 minggu la boleh balek. meh meh.
Dulu kat uitm melaka langsung takde rase nak balek. Tapi kat upm ni asyik rase nak balek jeee  :((((( nampak sangat memang aku tak selesa duduk upm. -,- memang pon.  Eh2. tujuannye aku pepagi buta dah rajin nak menaip ni nak ceghite pasal aku hangout dengan dorangg : fairuz,yana,imah,oca. aimi dengan maryam tak dapat datang :((
Cadangnya …

miss you.so much.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Every single day. I keep on thinking of you. What are you doing at this time? Have you eaten? Do you sleep well? How about your health, your blood pressure? I miss you opah. I love you so much that I pray everyday .may Allah will always protect you.
You've aged.day by day. I hate seeing you unable to walk like you used to 5 years ago. I hate seeing you weak. It makes me sad :(
Akak nak tengok opah. Nak pastikan jugak dengan mata ni sendiri yang opah baik baik je.  and I believe that He always protect you <3 p="">
p/s: nanti nak ajak jugak dorang bawak akak tengok opah. dah la tak bagi akak drive sendiri pegi sane -_- waaaaa.rindu :(

salam maulidur rasul :)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Sedar diri ini bukan lah seorang umatmu yang baik. Tak tercapainya mulia mu Ya Rasulullah. Namun izinkan lah diri ini mendapatkan syafaat mu. izin kanlah diri ini bertemu mu di syurga. izinkanlah diri ini sentiasa menyayangi,merinduimu, mengingatimu.
:)
 selawat tu setiap hari bang. bukan time ni baru lah ingat nak berselawat. -pesanan untuk diri sendiri jugak ye cik mirrah-hew3

si comel

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Ini dia si oren nya ;3




Selalu geram tengok si memey XD

just wanna shout~

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
I'm HOME!!!! since 3 days ago. ngeh3. Feel good yeah. But when I entered my bedroom..err. Okeh. A lil' bit weird. I don't know why.. Katil nye nampak macam pengantin sangat pun ade ==" haha.  Thanks to pak cik mat and ocik sudi hantar. Aku cadang nak naik bas je. Lagi pun cuti pun 1 bulan je. so, malas nak bawak barang banyak2. I owe them both A LOT. Muahhhxx :* 
Takde ape pun yang berubah. Cumanye 'awek' zaim(si bongsu) ade lagi. haha Makin sehat. and dah ade name : memey. Ayah panggil dia 'mehmeh' haha. Never thought that my mom would let him raise that 'female'.  Best jugak ade si memey ni. Tapi bile bukak je pintu dia berlari masuk pastu selamba duduk atas sofa macam puteri raja =="  But she's sooooo adorable that I can't hold myself to squeeze2, hug2 her.hikhik. Comellll :3 No wonder lah Zaim sayang.haha. Dhil jangan cakap lah. dia pun macam aku suke dukung kucing. 
I'll upload her…

penghibur hati

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...




si hitam Nia XD

wish

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
you. are not a lover. never be one. nor a friend. you. are just a wish that won't ever come true.


say tata to semester 1

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
2 sept 2012- beginning of a new chapter as a degree student. Never expected that I'd go this far. At first, rengekan dan rungutan menemani. Call mama merengek rengek mengadu tak reti linguistics,tak suke lah,bla,bla,bla. Then, Small room with four people inside. Bilik pulak tinggi nak mampuihhh. Tingkat 5 you allss.kau mampu?haha. But then time goes by. until the end of november I finally get used with this new environment. I started accepting, learning and loving this new environment. things that weren't comfortable at the beginning becoming better. Making lots of friends  :D
Having Khairunisa Sabu by my side makes me feel better. though I miss my cute(muntah ijau) mirza.haha. Plus, adenye Amoi yang otak gile tahap gaban ke lagi gila dari gaban.haha. Semua rasa terkejut, ke tidak terbukaan hati menerima ketetapan Allah untuk aku berada kat upm ni hilang hari demi hari. It is painful at first when we can't no longer be all together…

terribly sad

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Exam mood turn off for a while. Jyeahh. This morning I sat for grammar and linguistics payyyyyperrr.. my grammar sucks as usual. haha but thank god the questions are not that difficult like when I was in Foundation. but still grammar kann. well you knowww.. confusing.hew hew
I'm still okay with grammar. but for linguistics. arghhh.. it really kills me. T.T There's this one question about a principle in pragmatics. There's a few principle in this chapter so I was really really confused. Then suddenly I remembered this one principle. So dengan yakinnya aku pun tulis laaa.. After I got out from the exam hall i heard my friends talking about that principle question. Suddenly...I felt like something which is hard, sharp fell on my head. My answers were totally wrong. Ya Allahhhhhh.. I feel like crying. I wanna blow my head with a gun. Nasib baik aku waras lagi -.-
I know I've lost so many marks. In my head : redha je la mirrah...
Na…