a bit offended

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

I don't remember who's kenduri I attended but I'm sure it is one of my relatives'.
Off course lah everyone will asked you : "belaja ape?kat mane?" "ambik kos ape?"
*Penat weyh nak jawab.haha. 
A relative asked me : 'why don't you pursue your study to Mesir in medic?'
I answered politely though I'm a 'bit' offended.. 
Me : 'umm.tanak. tak minat medic'

Dude, what's wrong with language?????
Is it that lame? -,-
Kalau orang tanya belaja ape? kalau cakap 'bahasa' memang macam2 expressions and tones of reply 'Wahhh' 'Oooo..' 'Ouhhh'
kalau medic kebanyakannye mesti : "WAHHHHHH!!!" (including me la.haha)


it's wonderful to be different you know.. To take path that few people choose..
Kalau semua orang nak jadi doctor sape nak mengajar, nak buat research and kembangkan bahase?
Language is beautiful you know. Though sometimes it makes you wanna shoot your head or just give up.hehe

p/s : " alaa.tak boleh ambik english.aku tak pandai english.." 
For me, " sebab aku tak pandai la aku nak belaja" ;)


2 comments:

FairuzAqilah said...

Jangan lah kata gitu.. Aku ni still tak dapat terima hakikat "apa aku buat terselit dalam course nehh!"
Kesian aku tau... :'(
Bersyukur lah dengan takdir yang kita terima kan.. Even bukan pilihan, mungkin ini yang terbaik untuk kita yang Allah dah tetapkan dari loh mahfuz lagi. Ramai lagi yang tak berpeluang masuk universiti.
Orang tau apa, tau cakap je. Kita yang belajar. Kann?! :D

miradyana said...

tu laaa..ak pun x kesah weyh org nak kate ape.ak yakin,kalau Allah tau aku tak boleh survive kos ni, dy mgkin bg aku kos lain.. :')

October Rant

Assalamualaikum and good day How are you guys holding on so far? Whatever circumstances you are in right now, I hope that you guys will...