Tuesday, August 28, 2012

PREPARATION!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

The closer the date my fingers also getting itchy to write and type something. hoho.
Sure there's a lot of things to do. But I still didn't get the mood to pack my things.. why??
Mirrahhh. You must be very prepared from A-Z. You didn't pack your things and the worst thing is you haven't prepared mentally.. Nanti sampai sane baru nak nangis nangis. hew hew
As far as I remember la kann..At melaka I didn't cry on the first day.huhu. Maybe because my roommate was sooo awesome ;>

What kind of person will be my roommate in this whole new place? I'm starting to feel veryy awkward. Will she understand me? Would they share their experiences, knowledge, and would they help me when I'm in trouble like nisa, mirza and all of my friends in melaka would?
I'm afraid that no one will ever like me >.< 
Afraid that they didn't understand my behaviour. Afraid that they can't accept me, can't accept my manje-ness.. Manja ni lah masalah aku.huhu. Nisa aku tau takde masalah sebab dia dah paham perangai aku mase kat melaka lagi..hehe. And 'm also afraid that I couldn't understand my new friends there.... 
I'm not mentally prepared yet -,-



I'm not so worried about my necessities and utilities because Ocik is about 30mins journey from me. hee. But still.. Tak boleh jugak bergantung dengan orang lain kan.. I'm big enough to take care of myself. Mama pun nak anaknye ni berdikari. She wants me to prepare all things by myself. She even didn't ask me whether I've started packing things etc. hew hew
Kau sendiri yang nak pegi belajar, uruskan la sendiriii... Oh.Except for bukak akaun cimb hari tu. Yang tu je mama tolong.. Yang lain, all by myself. And I'm very comfortable with it ^-^

My other target besides preparing these and that is to download as many movies as I can! bwahahahahaha. All of that movies gonna be tools to prevent boring ness berleluasa. Nak dating takleh kann. hehe. And curi gambar nisa,eija, harir banyak banyak ^-^ eh, tapi nisa boleh tengok depan mata tiap2 hari kalo rindu.haha. Tak kesah lah. :)

There's still few documents that needed to be copied, signed.. Haih. When will all this documents thingy finishhhh.. Nak kerja nanti pun kena prepare dokumen jugak..
Wish me luck friends >.<



p/s: I am sooo energetic today. Ha haa.. Early in the morning after mama n ayah gone to work I cycled around this taman. The air was so fresh and the wind blowing softly~ feels like a freshly bloomed flower. hik hik :P 
and good luck to SPM students on your trial especially my brother :)

Thursday, August 23, 2012

doubt

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...


I doubt myself. I feel unsure of myself. Can I do it?
Can I survive?




Friday, August 17, 2012

hey you..thanks a lot :D

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

1.First of alll.. Selamat hari lahir kepada diri aku sendiri. and and kepada kembar kembar ku yang lahir pada 17 ogos :D  Teringat si Hazmira yang same tarikh lahir. Tak sangka kat Lendu pun jumpe kawan yang same befday ngan aku. Excited weyh XD 

2.Sekarang mari kita ke main point post ini.huhu
I'd like to thanks all of my friends who wished me whether in fb or text messages.
Thanks a lot! I really appreciate it. dan dan dan sangat terharuu.. :')
Lagi terharu bile pada hari kelahiran aku akhirnye kad raya utusan Mirza ku sayang sampai..
Dear, imagine I'm reading your card with teary eyes while at the same time I smiled sampai ke telinga baq ang..hihi XD  Kesyahduan dalam kebahagian gituww..

merah lagi tu warnanye :D *malas nak rotate.hihi

I miss you too :')

3. Special thanks dedicated to Yana and Fairuz who have made a special post for me. Thank you very very much my love :) May our friendship last forever :)

4. Alhamdulillah. Thank you Allah for giving me chance to be here, to continue my journey in this world. To everyone that I love may Allah bless you.aminnn :)

p/s: di ambang raya :)



Tuesday, August 14, 2012

memuntahkan isi pagi2

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Aku selesema. Aku tak sehat. homaigadddd.. I'm sick. Tu pun nak bagi tau..hoho
Yeah.aku nak satu dunia tahu aku tak sehat. -..- kbai.

Punye lah semangat menaip pagi nih. Semuanye gara gara melawat blog rakan2 yang dirindui :')
yana, aimi, fairuz, oca, imah. aku rindu gegila kat korang sampai aku trmimpi mimpi kan korang.
Rindu zaman kegemilangan kite dolu2.hew heww

Really hope that we got chance to see each other sebelum aku gi upm. I'll be away from Perak..
Dengan yana aku boleh jumpe ko kat KL kan.ngeee XD



Friday, August 10, 2012

ALL IN ONE

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Dah agak lame jugak tinggalkan blog ni. Puncanye malas tahap gunung everest.hew hew
Humm. I don't know where to begin..
Okey lah.Let's begin with my latest activity. hehe

Semalam berbuka pose kat impiana hotel kat Ipoh. Wakil2 bank rakyat jemput mama as wakil from uitm berbuka. and mama ajak aku sebab kengkawan nye yang lain tanak pegi. There were 3 of us je la.mama,ayah,aku.Gerak dalam pukul 6.15 pm. Sampai dalam mase lagi 10 minit je nak berbukaa.. Dalam hati ni dah tak sabau nak usha2 juadah.haha
Sampai2 je lepas dorang amek attendance, duduk jap. Pastu aku ajak ayah gi usha makanan. Ayah pun terus 'jom.biar mak kau bersembang'.hihi
Tepat jangkaan aku. Memang melambak makanan! Rambang mate.har har har.
Mulut aku tak abis2 terkumat kamit 'uiii bnyak nye makanan'. jakun le katekannn
Aku makan nasi goreng,lauk ayam bakar, pastu ade kerang lala tu.lagi sayur kailan kot.hew hew.
Dessert nye pun macam2 ade. Dengan puding nyee.nyum nyummm..air pun sedap sedap.air tebu,soya,tembikai,lg satu markisa kot.. XD
okeh.enough. dah terliur balek ni.haha.

Lagi.. Bulan lepas jugak 13/7 tengok result upu. Aku ditawarkan belajo ke upm,serdang bacelor sastera major English. Mule2 aku engat memang belaja literature yang sangat2 mendalam tu..bile cek balek bukan rupenyee..name je kos sastera major BI.ade la jugak belaja sikit2 literature..wajib lah kan shakespeare ni -,-  
Mintak uitm.nak uitm jugak. uitm dihatiku lah kate kan. Da penuhh.. haih. Memang bukan rezeki nak belajo kt uitm lg agaknye :(
Takpe lah. redhaaaa..

Lepas tu lagiiiii.... Takde ape sangat cume last month 2 weeks before ramadhan tuh aku gi melaka.
Tido kat umah fatah. Jalan2 kat sane. Gi umah acap jugak. perghhh.memang besau lah umah dia! luas gile XD
and and and.. jumpe si dia! heee. Thanks so much kat fatah and family bagi kitorang bermalam di rumah mereka. huu~ :')
Another best moment is kitorang singgah uitm Lendu.. Beli makanan kat pasar, makan kat bentara.
Teringat zaman dolu2 :') cewahh.

Sekarang aku menghabiskan saki baki hari hari yang ade sebelum jadi pelajar sekali lagi di sebuah IPTA. cewahh. Ramai yang bagi respons yang sangat memuaskan bile cakap pasal upm especially my mom's and ayah's frenss.. Sebab dulu dorang belaja situ.. So, lega la sikit hati niii.. Sikit.
And another gud news nisa pun dapat satu u and same course dengan aku..So, kalo aku jakun nanti at least ade orang tolong redakan mulut aku yang asyik potpet potpet.haha
And I really really hope that roommate kat sane nanti takde masalahh.. However, mirza tetap roommate da best ;D heh.miss u a lot..huuu. Takpe2. Kau pun kat uitm shah alam jee..hehe


And and awak oi

Sekali lagi kite jauh kan. Dah la umah memasing pun jauh nye Ya Robbi. Belajo pun kat tempat lain2. antara shah alam dan serdang *same macam jauh dari perak ke ganu je saye rase.heww
Pretty damn sure I'll cry when I miss you. 
Mungkin jugak ade hikmahnye jarak ni ^-^


Soo.. that's all. Next post pulak sambung bebel XD