Saturday, June 23, 2012

kita tak perlu sebenarnye..

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Kita tak perlu satu orang guru yang khas untuk ajar macam mane nak hidup sebenarnye.
Pengalaman lah guru kite. :) and also everyone around us.
Sebelum study kat melaka kan, aku cuma tahu hidup kat Perak and shah alam je.
Shah Alam pun sape je yang aku kenal. Semua sedara mara aku. Tu pun bukannye semua aku kenal. Bukannye semua aku ingat. Oh and also my mom's and ocik's friends. 

Selebihnye hidup aku banyak kat perak. Bila dapat study kat melaka, aku jadi takut.
Nak nangis aku mase tengok surat tawaran. Tapi mase tu mama n ayah ade kat sebelah. adik2 pun ade. Malu lah aku nak nangis.haha
But thanks to Melaka. Aku jumpe kawan2 baru. Jumpe boipren baru. oppps :P
Serious aku rase seronok sangat sebenarnye study jauh ni. Kita jumpe ramai orang.
Kite boleh study macam mane personality ramai orang. Tak semua orang same and elso the most interesting thing is we learn about other people's accent.
Orang johor camni rupenye cara dorang cakap(luckily roommate aku orang johor.haha)
And baru aku tau johor bukan setakat ramai keturunan jawa je. Bugis pun ade! Seriously before this I don't even know and tak amek tau pon.haha. See.. Jahilnye aku MasyaAllahh...
Lagi, dengar loghat kedah pulak. Pastu, loghat Melaka sendiri, Kelantan, Terengganu..hihi
And I found it very interesting :D
But still.. Loghat daerah aku tetap no 1. Go daerah perak tengah! :D 

Best sebenarnye pegi jauh dari rumah ni. We'll experienced so many things along the way. Tengah bujang ni lah nak jenjalan merantau jauh2. Nanti dah kawin mane kan anak lagi,suami lagi, pastu hati mak bapak mertua oun kena jage..
Aku nih memang kuat berjalan. hoho. *Dan juga kuat nangis =,=

Terima kasih kepada hidup yang dah banyak ajar aku macam2. Cuma kedegilan aku je aku tak boleh ubah lagi. hehe 
Peace y'all XD



p/s : layan lagu se7en-somebody else. best ;D

4 comments:

FairuzAqilah said... Reply To This Comment

entah bila lah aku pulak yang nak keluar dari kepompong seri iskandar neh... sebab degree course aku pun kat sini je, shah alam dah xada. :'(

miradyana said... Reply To This Comment

wahh.sng la ko degree nnti pun dkat umah lg :D
xpe.da keja nnti kuar la dr s.i. ;)tp kalo time study lg dah kuar jauh mmg lg best la :D

khairunisa said... Reply To This Comment

hoho...ad gmbar big bang lahhhh.. weeewwwit =p

miradyana said... Reply To This Comment

haruslahh nisa..hihi :P