Posts

Showing posts from June, 2012

random

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Sometimes I'm unpredictable. That's just me.  For instance, mase tengah sembang pasal kucing dengan member,family tibe2 aku cakap pasal katak. secara tibe2 k..  Okeh.tu example dy.  Yang selalu pening nye ialah harir. hihi.  Ade sekali tu kitorang tengah cakap pasal lesen tibe2 aku cakap pasal 'eh,camne nak pegi nanti ea.sy tak tau lah boleh pegi ke tak..'. Ape lagi memang confuse la dy.. And he asked me to repeat and explain what am I talking about. And also in twitter. Kejap tweet aku pasal X then, in a blink of an eye it'll be about Y, then Z then tetttt etc.


I'm also confused with myself. I've lived for 19 years but still I can't understand myself completely. When will I really become a matured person? =,= haih. Ini pun di kira mengeluh kan? ish. tak baik. tak baik. 'Accept who you are only then others can accept you.' Hah. Another new philosophy of mine XD  Know what, my mind is very very unstable r…

eh,befday adik aku!

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Khamis lepas 21 Jun adelah birthday adik aku Mohd Ahnaf Fudhail.  Dah 17 tahun dah pon :) Dah nak SPM dah pun. Cepat je dy ni membesar. And he is the best brother I've ever had actually. Bukanlah maksud aku adik bongsu aku tuh tak best. Tapi antara dua orang adik aku, yang ni lah kira paling paham aku. And ape yang aku story dy dengar. Except when he was playing games and study. Kau letup kan lah bom satu inci sebelah telinga dy pun dy tak dengar. haha. He is brilliant. macam kakak dia ape pun, selamat berjaya dalam SPM. I know you can do it :) 9A's okeh?  And he said : Okeyhh! 

ni ha budaknye. kecik+kurus kering je XD

kita tak perlu sebenarnye..

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Kita tak perlu satu orang guru yang khas untuk ajar macam mane nak hidup sebenarnye. Pengalaman lah guru kite. :) and also everyone around us. Sebelum study kat melaka kan, aku cuma tahu hidup kat Perak and shah alam je. Shah Alam pun sape je yang aku kenal. Semua sedara mara aku. Tu pun bukannye semua aku kenal. Bukannye semua aku ingat. Oh and also my mom's and ocik's friends. 
Selebihnye hidup aku banyak kat perak. Bila dapat study kat melaka, aku jadi takut. Nak nangis aku mase tengok surat tawaran. Tapi mase tu mama n ayah ade kat sebelah. adik2 pun ade. Malu lah aku nak nangis.haha But thanks to Melaka. Aku jumpe kawan2 baru. Jumpe boipren baru. oppps :P Serious aku rase seronok sangat sebenarnye study jauh ni. Kita jumpe ramai orang. Kite boleh study macam mane personality ramai orang. Tak semua orang same and elso the most interesting thing is we learn about other people's accent. Orang johor camni rupenye cara dorang cakap…

the moment when you read your older posts

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
I was like =______________________________________________________________= Why am I so childish and annoying? 


p/s:btw, aku dah berenti kerja.

PENGALAMAN ULANG TEST JPJ.RESULT:LULUS.YEAY!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Keterujaan yang melampau sampai aku ter-caps lock tittle post nih :P Alhamdulillahhh.. Lulus pon untuk ulangan nih.. Ya Allah.Syukur sangat2. Balek rumah tu memang senyum sampai ke telinga lah aku XD and tak lupe jugak sujud syukur.. Memang mula2 aku ingat aku dah fail lagi tau mase test tu.. Serious. Aku cuak gile sebab aku rase cam cara aku drive tu tak perfect.huuu
Cerita nye cenggini: Okeh. Pagi2 sebelum gerak tu peluk cium mama ayah segala pastu kunci umah aku pulak tah mane ilangnye.. Kelam kabut sikit. Pastu ayah kata takpe lah gune kunci ayah. So, mama ngan ayah pegi kerja sebelum aku gerak ke institut memandu tu. Then, keseorangan lah aku tunggu anak Pak cik Mizi amek.. Okeh. Name dia abang Ijat. 
Aku engatkan ramai lah yang abang Ijat nak amek untuk test ari ni. Rupenye aku dengan kak azmah je. Dua2 nye ulangan pulak tu! HAHA. Memang berjodoh lah kitorang. Minggu lepas test same2 gagal.same2 dapat jalan C jugak.huhu Dah sampai tempat mema…

penat

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Ya Allahh.. Penatnyeee... Penat layan kerenah orang lagi. Dengar arahan lagi. Nak wat canno.. Dah kerja pon jadi kuli je :) Takpe lah. Pengalaman.  Aku jugak yang tergedik gedik cakap kat mama nak kerja bagai.. Now you know mirrah. How hard life is n also difficulties in earning money.
Bila kerja merungut rungut. Dah dapat duit uihh..riangnye hati :D

I wish to be a better person after this. Eh.Not a wish. More to a vow :) No more complaining on this and that. Always be grateful with what I already have. No more cerewet cerewet. heee XD  p/s : ape pun. today is the most tiring day. and believe me, tomorrow I'll said just the same as today :the most tiring day. so, everyday is the most tiring day for me.heh.

failed

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
I've to repeat jpj test. Jalan raya je lah. Parking lulus Alhamdulillah :D Just kat jalan raye jee.. 2 kali mati enjin kat traffic light.memang dah sah2 la aku gagal =,= Pastu aku dapat jalan C.which is a bit difficult.wuuu~ Tak boleh salahkan jalan miraa.. Blame yourself.huhu For next week I hope that everything's gonna be just fine and may Allah make it easier for me and my friends. Aminn.. :)


kerja susah,gaji kecik.kerja susah,gaji besar.mane satu?

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Ini lagi satu pengajaran hidup yang aku dapatt..  Kerja dah la kat tempat yang panas. Kedai nye banyak barang so jadi sempit then yang ade kipas dinding je. Memang aku rase tak cukup oksigen langsung Memang lah nak pitam aku dibuatnye. Aku nih kalau panas sikit je mula lah nak pengsan T_T
So, dengan ini saye, Mirrah Diyana Maznun akan belajar bersungguh sungguh supaya satu hari nanti gaji saye banyak walaupun kerjanye susahhh.. Haish. Life's not that easy aite? So many challenges you have to face everyday.
Like mama said, which one do you prefer? Difficult job with high payment or difficult job with lower payment. Having certificate which can help you to get a better job in the future or juz stop here with only spm certificate *asasi memang takde sijil ye.harap maklum<-- but still you have the knowledge :)
Before this, I'm to coward to face the outside world. I'm afraid to try something new, something that I didn't use to. B…

happy birthday to you!

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

This is the befday girl! :D Fairuz Aqilah Binti Badrul Hisham * btul tak aku eja? huhu One of my besties. She's so in love with purple. After I've known her for quite some time, I thought that purple really suits her. And what I like the most is her handwritinggg!! So neat and clean! seriously. And ingat lagi mase sekolah dulu ramai cikgu yang tegur handwriting kawan aku yang sorang nih.. Memang terrrrbaik laaaaa.. And. And. She is also creative u all.. Dy pandai betul bab doodle doodle ni. Comel tau :D Macam tuannye :) p/s : kitorang kenal from primary school tau. There's a lot of things happened but in the end, we became good friends! Tengok lah betapa rapinye aturan Allah :')
Happy birthday dear. May your life's always full with love and blessing from Allah.  Hope we will always become friends forever.InsyaAllahhh... Ini lah geng kita : | Yana | Aimi | Imah | Kautsar | Maryam | You | and Me~~ :D
Friends, I'll never f…

confirmed!

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
My JPJ Test will be next WEDNESDAY. Confirmed!

Ya Allah.. Harap segalanye lancar. Aminn..

start of something new I guess :)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Ahaa~ blog pun dah bertukar background. This time it's blacky. huhu Excited drive kereta ngan ayah tak habis lagi nih :D According to pak cik Rasul, my jpj test will be this wednesday. And I was like O emm G !  Bawak pun still like a toddler dah nk test.. =,= *am using the word toddler juz to exaggerate how awful I am when driving a car.  Kau bayangkan budak2 kecik yang baru nak belajar jalan gune kereta duduk bergerak dorang tuh.ape namenye tah tak ingat. comel je kan.. tapi aku nih kelam kabut.
Relax arr.. Belom tentu lagi kan ko test jpj rabu nih. *ayat nak tenangkan hati.  tapi kan cool jugak test jpj cpat. If I pass then saga flx will be minee~ haha *berangan jap
btw, I got new blockquote. credit to le cute best friend fairuz aqilah.
Do visit her and grab one! :D

29,30, finish :D

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Day 29 – Something you could never get tired of doing.
Online! hahah. I love you google. muahh :* Kalau line internet macam @#$%& kan, bosannye alahaii.. Heh. Teens nowadays. I'm the 21st century girl. hahah :P


Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days
1. I got my first salary. woohoo. Walaupun sikit :') coz I only work for 11 days and it's not 12 hours work. ade syif  2. Got new friends at my workplace :D 3. I think I've lost my weight.hahah. maybe 
ni muke penat after driving lesson with my dad XD
You have to be brave if you don't want to be bullied by others. Chill ;)