Posts

Showing posts from 2012

a bit offended

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
I don't remember who's kenduri I attended but I'm sure it is one of my relatives'. Off course lah everyone will asked you : "belaja ape?kat mane?" "ambik kos ape?" *Penat weyh nak jawab.haha.  A relative asked me : 'why don't you pursue your study to Mesir in medic?' I answered politely though I'm a 'bit' offended..  Me : 'umm.tanak. tak minat medic'
Dude, what's wrong with language????? Is it that lame? -,- Kalau orang tanya belaja ape? kalau cakap 'bahasa' memang macam2 expressions and tones of reply 'Wahhh' 'Oooo..' 'Ouhhh' kalau medic kebanyakannye mesti : "WAHHHHHH!!!" (including me la.haha)

it's wonderful to be different you know.. To take path that few people choose.. Kalau semua orang nak jadi doctor sape nak mengajar, nak buat research and kembangkan bahase? Language is beautiful you know. Though sometimes it makes you…

study leave

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
I'm at my ocik's house now. Feels like home.weee still I miss my home,my noisy brothers -,- At first i want to go back to Perak but then mama said "just stay in upm,study"
I refuse on staying upm for one whole week so i asked pak cikmat and ocik to pick me up.hee And now here I am in shah alam since last friday nite. Feeling so comfortable and happy.ngee but i decided to stay here until christmas because there's a lot to do since the final is next week,monday -,- I also know that I will totally forgot about books and study thingy in my aunts house.harhar


A human being isn't an orchid, he must draw something from the soil he grows in

si comel sedang tidurrr~

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Mari sayang sayang sekalian.. tatapi wajah wajah comel yang sedang tidur ni. XD

wajah si comel 1


Wajah si comel 2
Nama-nama mereka adalah dirahsiakan ye tuan tuan dan puan puan. Tetapi lokasi bukanlah rahsia.  Bilik Seminar 4- kelas kenegaraan malaysia. teeheeeee XD

Pemalas

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Aku lah pemalas nombor 1 dunia. heh.

december

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Ramai yang post pasal december. So, aku pun nak post jugak la.hee Not much to say about this month or last month. But of course it's not the same. Maybe last month iman bertambah sikit lepas tu turun. Bulan ni.. Tak tahu lah lagi kann.. Yang pengting usaha. Orang lain sibuk lah Krismas. ahhhh. Dunia semata.
What I can predict for this month is I'll be super duper busy. Yeah. Busy with final exams. Busy with project akhir koku.  Haih. Tengok, dunia lagi. Sibukkan lah sikit diri dengan-Nya Mirrah oiiii~
Oh ye. Sebagai pelajar UPM of course lah dah pegi MAHA. Dekat jeee. Hihi. So, marilah beramai ramai pegi MAHA dan belilah produk2 terutamanya buatan Malaysia. Memang excited lah kalau dah pegi MAHA. XD Sape2 yg tinggal kat selangor ni ha takkan tak pegi kott.. Orang jauh2 dr pahang, kelate pun boleh datangggg ;) Pada yang suke makan tu kan. Haaa.. Lagi lah jangan lepaskan peluang ni XD Banyak makanannn.hihi

p/s: dapat lah jugak aku dengan…

miss me?

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Olla dear. Miss me? I've been missing for a while. In hiatus mode lah gituww. :P The thing is, I got very very busy day by day. and you know whatt.. sometimes I really really hate this situation because it gives me so much pressure. It makes me sooooo stressed! There's so many thing to do and I also have to think a lot. T.T
Luckily, I am born as a muslim. Yeah. I'm proud to be a Muslim. Why did I say so.. It's because when we felt like we need someone to talk to, someone to share our feelings He is ALWAYS there for us. Although we can't see Him, He is always there. Take your wudhuk, read His kalam(Quran). Tell Him everything that bothers you. Guarantee punye lah tenang hati tu sikit. But sometimes I forgot. huhuww. heyy. I'm a human too. Always forgot this and that. Memang lah kau dasar pelupa cik Mirrah.hukhuk Takpe. Takpe. Still have time to catch up everything.
Now, everyone is sooo noisy about Twilight Saga : Breaki…

tak sukee T.T

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Dah sampai pun UPM semalam. Pulang ke kolej 12 kolej tercinta dengan hati dan langkah kaki yang berat. aku menapak naik ke tingkat 'kayangan' di mana bilik aku terletak. Penat ooooooo... Tinggi nak mampuih >.<
Tak sukenye balek kolej dahhh. Nak cuti lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :( tunggu cuti study week pulak.ngeh3. Then,hello Seri Iskandar ;)

some.thing.

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Have you ever felt of running far far away from this planet? No? yes?
I did.  erghhhh. I hate myself. -,-  I hate myself for being so weak and I cry easily. I'll only ask for your help, The Almighty :')
I dont want to cry anymoreeeeeee I hate it :((((( soo much.


p/s:unless if the cry is for the one and only.Allah.

Pray

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Mewahnya rakyat Malaysia. Nak makan, order. Nak baskin robbin, depan mata. Seronok pegi tengok movie cite james bond: skyfall. Kat Gaza sane tengah merana terseksa,derita. Sedar tak yang kau bertuah? Bertuah berada kat bumi Malaysia. Bertuah jadi umat islam Malaysia. Bertuah segala galanya.
Kau tidur.perghhh. Tilam gebu empuk bersaiz king. paling kurang pun queen. Diorang? Tilam pun belum tentu dapat merasa. Haish. Bertuah sungguh kan rakyat Malaysia.. Lena kita dibuai aman damai.  Lena mereka dibuai ketakutan. Pray for them. Berdoa lah untuk saudara seagama kite di sana. 



p/s: peringatan untuk aku jugak. :)

rindu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Aku nak jadi lebih baik. Aku ingin menjadi seorang perindu yang baik. Seorang perindu yang sentiasa merindui Penciptanya. Seorang perindu yang sentiasa merindui Rasulnya. Seorang perindu yang sentiasa merindui rahmatNya, syurgaNya. Bukan perindu hamba abdi dunia.
InsyaAllah. :)

typical of m.d

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Life is like this,like that. Sometimes you feel like killing yourself or hoping that you lost all of your memories. We can't even predict our future. I am still standing on a junction. I'm afraid that I've made a wrong choice AGAIN. Yeah. choice and life again. waaaaa.. benci.. I regret of being a very stubborn daughter. heww. Kan mama dah cakap,mama dah pesan..Usually, I'll do things that she forbids. Then, kena kat diri sendiri balik.. Mama knows best. Daddy always support laa..
I don't know them. but I do know that there's a time I hate being myself.  I feel like damnnnn.. Why u always have no idea of what you're doing.  Like usual. Time heals the wound. But scars.. I have to admit that it can't be healed. Coz I got one.
p/s : sedap pulak suara cher lloyd ni ;)

no hope

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
 I feel like giving up


careful

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
I have to be more careful with my mouth, my attitude, my thought and everything. Buttt.. it's really really hard to be careful with my mouth. I just spit out everything that I want. I don't know how to arrange it make it more polite. arghhhhh..
And also attitude. haih. It makes me so stresssssss~ Susahnya nak jadi baik T.T
When I refresh back, all the things that happened comes from me. Most of them are all my mistakes. But I keep on repeating all those things all over and over again. Why am I soooo stubborn hahh..? then, I cry. hew hew hew
and I know I've apologized trillion times, i keep on repeating the same mistakes againn.. sorry for my imperfectionn. Trust me I'll repeat it again. Intentionally ! i'm not doing it juz for fun. I tend to forget my mistakes in the past. That's why I repeat it again accidentally. Ahhh. I just 'love' myself too much.
So, if my friends run away from me, avoiding me, there's …

idea yang ngade2

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Rasa macam nak buat blog baru. Tapi.. Sayanglah pulakk.. Ni boleh jadi sejarah untuk anak cucu nanti.haha   XD


whatever I like

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
I am not the kind of person that will study non-stop. I need to rest. I need to play with something that satisfy me.  and I'm also the type that likes to jalan jalan. shopping mall or wherever that keep me away from those booksss~
Arghh.gila aku kalau 24 jam ngadap buku. -..- mase PMR,SPM dulu pun aku bantai je pegi beraya.  And I hate to be pushed all the time. That's why I love my home so damn much.
mama and ayah tak pernah pun paksa2 study. Aku belajo atas kehendak sendiri. baik tak aku?hikhikhik  ;p trust me, bile kauu belajar atas kehendak sendiri hasilnye sangat memuaskan. Yang penting kau pandai nak bahagi masa main dengan belajo.
Satu hal lagi, mintak kat Allah setiap kali lepas solat, doa mintak Dia permudahkan segala urusan kita. Manusia nak semua benda mudah,senang. Tapi mintak kat Dia tanak. Macam mana lah Dia nak bagi kalau tak mintak..
Peace yoo~

bicara si hati

Terpisah dek jarak kadang kadang buat aku tewas Menangis.. Heh. Dah jadi rutin Aku bajet je cakap aku boleh punya laa Akhirnya aku jugak yang nangis sorang sorang Rasa tak lengkap bila kau takde Rasa macam ada something yang toreh toreh hati ni
sabo je la ea hatii.. kau tahu hati dia macam mana so, percaya lahhh
Aku tak sepi sebab aku tahu Allah ada Dia tahu apa yang aku rasa Kerana rasa ni Dia yang beri Memikirkan itu, menguatkan semangat aku Untuk terus berjuang kat sini Biarpun jauh dari kau :')
Kerana ini adalah masa depan aku Dan juga masa depan kau Dan juga masa depan kita Kau adalah masa depan aku Sebab tu aku tak tau apa yang akan jadi kat kita Tapi aku yakin kauu pun percaya  Kalau ada jodohh............................................... sambung lah sendiriiiii~~~ hee ;)

p/s; aku terasa begitu jiwang sekali.lolszz :P

Decision

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Kau suke tak kalau orang paksa gesa kau buat keputusan? hah. Mesti lah tension kann.. Aku yang cepat tension ni lagi lahhhhh..
Tapi akhirnya keputusan dah di buat. heww Keputusan aku bukannya disebabkan sesiapa atau apa2 faktor luaran. Aku dah kaji selidik. and I know very well my ability. :)

PREPARATION!

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
The closer the date my fingers also getting itchy to write and type something. hoho. Sure there's a lot of things to do. But I still didn't get the mood to pack my things.. why?? Mirrahhh. You must be very prepared from A-Z. You didn't pack your things and the worst thing is you haven't prepared mentally.. Nanti sampai sane baru nak nangis nangis. hew hew As far as I remember la kann..At melaka I didn't cry on the first day.huhu. Maybe because my roommate was sooo awesome ;>
What kind of person will be my roommate in this whole new place? I'm starting to feel veryy awkward. Will she understand me? Would they share their experiences, knowledge, and would they help me when I'm in trouble like nisa, mirza and all of my friends in melaka would? I'm afraid that no one will ever like me >.<  Afraid that they didn't understand my behaviour. Afraid that they can't accept me, can't accept my manje-ne…

doubt

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

I doubt myself. I feel unsure of myself. Can I do it? Can I survive?



hey you..thanks a lot :D

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
1.First of alll.. Selamat hari lahir kepada diri aku sendiri. and and kepada kembar kembar ku yang lahir pada 17 ogos :D  Teringat si Hazmira yang same tarikh lahir. Tak sangka kat Lendu pun jumpe kawan yang same befday ngan aku. Excited weyh XD 
2.Sekarang mari kita ke main point post ini.huhu I'd like to thanks all of my friends who wished me whether in fb or text messages. Thanks a lot! I really appreciate it. dan dan dan sangat terharuu.. :') Lagi terharu bile pada hari kelahiran aku akhirnye kad raya utusan Mirza ku sayang sampai.. Dear, imagine I'm reading your card with teary eyes while at the same time I smiled sampai ke telinga baq ang..hihi XD  Kesyahduan dalam kebahagian gituww..
merah lagi tu warnanye :D *malas nak rotate.hihi
I miss you too :')

3. Special thanks dedicated to Yana and Fairuz who have made a special post for me. Thank you very very much my love :) May our friendship last forever :)

4. Alhamdulillah. …

memuntahkan isi pagi2

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Aku selesema. Aku tak sehat. homaigadddd.. I'm sick. Tu pun nak bagi tau..hoho Yeah.aku nak satu dunia tahu aku tak sehat. -..- kbai.
Punye lah semangat menaip pagi nih. Semuanye gara gara melawat blog rakan2 yang dirindui :') yana, aimi, fairuz, oca, imah. aku rindu gegila kat korang sampai aku trmimpi mimpi kan korang. Rindu zaman kegemilangan kite dolu2.hew heww
Really hope that we got chance to see each other sebelum aku gi upm. I'll be away from Perak.. Dengan yana aku boleh jumpe ko kat KL kan.ngeee XD


ALL IN ONE

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Dah agak lame jugak tinggalkan blog ni. Puncanye malas tahap gunung everest.hew hew Humm. I don't know where to begin.. Okey lah.Let's begin with my latest activity. hehe
Semalam berbuka pose kat impiana hotel kat Ipoh. Wakil2 bank rakyat jemput mama as wakil from uitm berbuka. and mama ajak aku sebab kengkawan nye yang lain tanak pegi. There were 3 of us je la.mama,ayah,aku.Gerak dalam pukul 6.15 pm. Sampai dalam mase lagi 10 minit je nak berbukaa.. Dalam hati ni dah tak sabau nak usha2 juadah.haha Sampai2 je lepas dorang amek attendance, duduk jap. Pastu aku ajak ayah gi usha makanan. Ayah pun terus 'jom.biar mak kau bersembang'.hihi Tepat jangkaan aku. Memang melambak makanan! Rambang mate.har har har. Mulut aku tak abis2 terkumat kamit 'uiii bnyak nye makanan'. jakun le katekannn Aku makan nasi goreng,lauk ayam bakar, pastu ade kerang lala tu.lagi sayur kailan kot.hew hew. Dessert nye pun macam2 ade. Dengan puding n…

monster

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Ome goshhhhhh! I fell in love with the way sungha jung played bigbang's new song-monster XD


suke suke suke~ >.< hee. lagu big bang pulak tuuu.. hik hik

uncertainty

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Semenjak dua menjak ni kan.. Eh, bukan semenjak dua menjak.. humm Lepas tak lepas ujian MEdSI tu kan (paham2 lew bahahse aku ni.heww3) aku mula tak yakin dengan mase depan aku. Sampai sekarang aku masih lagi terfikir berfikir dan memikirkan macam mane future aku nih sebenarnye? For the first time in my life, right now I feel that I don't have any future at all. Everything went wrong. I lost my faith towards myself.  And I give up. Okey. Sekarang nak amek tali simpul2 gi gantung diri. -,- Memang tak lerr aku nak bazirkan hidup aku macam tu jee.. Aku cuma give up dalam bidang TESL je. Sebabnye tak dapat sambung degree in TESL T___T
Ade satu hari tu kan aku rase downnnnn sgt sebenarnye.. But I keep on talking to myself it is not the end of your life. Think about everyone around you who love you. Who would give everything to you. Who would sacrifice for you especially family. When I think of all this it gave me strength. My mother even smile w…

random

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Sometimes I'm unpredictable. That's just me.  For instance, mase tengah sembang pasal kucing dengan member,family tibe2 aku cakap pasal katak. secara tibe2 k..  Okeh.tu example dy.  Yang selalu pening nye ialah harir. hihi.  Ade sekali tu kitorang tengah cakap pasal lesen tibe2 aku cakap pasal 'eh,camne nak pegi nanti ea.sy tak tau lah boleh pegi ke tak..'. Ape lagi memang confuse la dy.. And he asked me to repeat and explain what am I talking about. And also in twitter. Kejap tweet aku pasal X then, in a blink of an eye it'll be about Y, then Z then tetttt etc.


I'm also confused with myself. I've lived for 19 years but still I can't understand myself completely. When will I really become a matured person? =,= haih. Ini pun di kira mengeluh kan? ish. tak baik. tak baik. 'Accept who you are only then others can accept you.' Hah. Another new philosophy of mine XD  Know what, my mind is very very unstable r…

eh,befday adik aku!

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Khamis lepas 21 Jun adelah birthday adik aku Mohd Ahnaf Fudhail.  Dah 17 tahun dah pon :) Dah nak SPM dah pun. Cepat je dy ni membesar. And he is the best brother I've ever had actually. Bukanlah maksud aku adik bongsu aku tuh tak best. Tapi antara dua orang adik aku, yang ni lah kira paling paham aku. And ape yang aku story dy dengar. Except when he was playing games and study. Kau letup kan lah bom satu inci sebelah telinga dy pun dy tak dengar. haha. He is brilliant. macam kakak dia ape pun, selamat berjaya dalam SPM. I know you can do it :) 9A's okeh?  And he said : Okeyhh! 

ni ha budaknye. kecik+kurus kering je XD

kita tak perlu sebenarnye..

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Kita tak perlu satu orang guru yang khas untuk ajar macam mane nak hidup sebenarnye. Pengalaman lah guru kite. :) and also everyone around us. Sebelum study kat melaka kan, aku cuma tahu hidup kat Perak and shah alam je. Shah Alam pun sape je yang aku kenal. Semua sedara mara aku. Tu pun bukannye semua aku kenal. Bukannye semua aku ingat. Oh and also my mom's and ocik's friends. 
Selebihnye hidup aku banyak kat perak. Bila dapat study kat melaka, aku jadi takut. Nak nangis aku mase tengok surat tawaran. Tapi mase tu mama n ayah ade kat sebelah. adik2 pun ade. Malu lah aku nak nangis.haha But thanks to Melaka. Aku jumpe kawan2 baru. Jumpe boipren baru. oppps :P Serious aku rase seronok sangat sebenarnye study jauh ni. Kita jumpe ramai orang. Kite boleh study macam mane personality ramai orang. Tak semua orang same and elso the most interesting thing is we learn about other people's accent. Orang johor camni rupenye cara dorang cakap…

the moment when you read your older posts

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
I was like =______________________________________________________________= Why am I so childish and annoying? 


p/s:btw, aku dah berenti kerja.

PENGALAMAN ULANG TEST JPJ.RESULT:LULUS.YEAY!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Keterujaan yang melampau sampai aku ter-caps lock tittle post nih :P Alhamdulillahhh.. Lulus pon untuk ulangan nih.. Ya Allah.Syukur sangat2. Balek rumah tu memang senyum sampai ke telinga lah aku XD and tak lupe jugak sujud syukur.. Memang mula2 aku ingat aku dah fail lagi tau mase test tu.. Serious. Aku cuak gile sebab aku rase cam cara aku drive tu tak perfect.huuu
Cerita nye cenggini: Okeh. Pagi2 sebelum gerak tu peluk cium mama ayah segala pastu kunci umah aku pulak tah mane ilangnye.. Kelam kabut sikit. Pastu ayah kata takpe lah gune kunci ayah. So, mama ngan ayah pegi kerja sebelum aku gerak ke institut memandu tu. Then, keseorangan lah aku tunggu anak Pak cik Mizi amek.. Okeh. Name dia abang Ijat. 
Aku engatkan ramai lah yang abang Ijat nak amek untuk test ari ni. Rupenye aku dengan kak azmah je. Dua2 nye ulangan pulak tu! HAHA. Memang berjodoh lah kitorang. Minggu lepas test same2 gagal.same2 dapat jalan C jugak.huhu Dah sampai tempat mema…

penat

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Ya Allahh.. Penatnyeee... Penat layan kerenah orang lagi. Dengar arahan lagi. Nak wat canno.. Dah kerja pon jadi kuli je :) Takpe lah. Pengalaman.  Aku jugak yang tergedik gedik cakap kat mama nak kerja bagai.. Now you know mirrah. How hard life is n also difficulties in earning money.
Bila kerja merungut rungut. Dah dapat duit uihh..riangnye hati :D

I wish to be a better person after this. Eh.Not a wish. More to a vow :) No more complaining on this and that. Always be grateful with what I already have. No more cerewet cerewet. heee XD  p/s : ape pun. today is the most tiring day. and believe me, tomorrow I'll said just the same as today :the most tiring day. so, everyday is the most tiring day for me.heh.

failed

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
I've to repeat jpj test. Jalan raya je lah. Parking lulus Alhamdulillah :D Just kat jalan raye jee.. 2 kali mati enjin kat traffic light.memang dah sah2 la aku gagal =,= Pastu aku dapat jalan C.which is a bit difficult.wuuu~ Tak boleh salahkan jalan miraa.. Blame yourself.huhu For next week I hope that everything's gonna be just fine and may Allah make it easier for me and my friends. Aminn.. :)


kerja susah,gaji kecik.kerja susah,gaji besar.mane satu?

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Ini lagi satu pengajaran hidup yang aku dapatt..  Kerja dah la kat tempat yang panas. Kedai nye banyak barang so jadi sempit then yang ade kipas dinding je. Memang aku rase tak cukup oksigen langsung Memang lah nak pitam aku dibuatnye. Aku nih kalau panas sikit je mula lah nak pengsan T_T
So, dengan ini saye, Mirrah Diyana Maznun akan belajar bersungguh sungguh supaya satu hari nanti gaji saye banyak walaupun kerjanye susahhh.. Haish. Life's not that easy aite? So many challenges you have to face everyday.
Like mama said, which one do you prefer? Difficult job with high payment or difficult job with lower payment. Having certificate which can help you to get a better job in the future or juz stop here with only spm certificate *asasi memang takde sijil ye.harap maklum<-- but still you have the knowledge :)
Before this, I'm to coward to face the outside world. I'm afraid to try something new, something that I didn't use to. B…

happy birthday to you!

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

This is the befday girl! :D Fairuz Aqilah Binti Badrul Hisham * btul tak aku eja? huhu One of my besties. She's so in love with purple. After I've known her for quite some time, I thought that purple really suits her. And what I like the most is her handwritinggg!! So neat and clean! seriously. And ingat lagi mase sekolah dulu ramai cikgu yang tegur handwriting kawan aku yang sorang nih.. Memang terrrrbaik laaaaa.. And. And. She is also creative u all.. Dy pandai betul bab doodle doodle ni. Comel tau :D Macam tuannye :) p/s : kitorang kenal from primary school tau. There's a lot of things happened but in the end, we became good friends! Tengok lah betapa rapinye aturan Allah :')
Happy birthday dear. May your life's always full with love and blessing from Allah.  Hope we will always become friends forever.InsyaAllahhh... Ini lah geng kita : | Yana | Aimi | Imah | Kautsar | Maryam | You | and Me~~ :D
Friends, I'll never f…

confirmed!

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
My JPJ Test will be next WEDNESDAY. Confirmed!

Ya Allah.. Harap segalanye lancar. Aminn..

start of something new I guess :)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Ahaa~ blog pun dah bertukar background. This time it's blacky. huhu Excited drive kereta ngan ayah tak habis lagi nih :D According to pak cik Rasul, my jpj test will be this wednesday. And I was like O emm G !  Bawak pun still like a toddler dah nk test.. =,= *am using the word toddler juz to exaggerate how awful I am when driving a car.  Kau bayangkan budak2 kecik yang baru nak belajar jalan gune kereta duduk bergerak dorang tuh.ape namenye tah tak ingat. comel je kan.. tapi aku nih kelam kabut.
Relax arr.. Belom tentu lagi kan ko test jpj rabu nih. *ayat nak tenangkan hati.  tapi kan cool jugak test jpj cpat. If I pass then saga flx will be minee~ haha *berangan jap
btw, I got new blockquote. credit to le cute best friend fairuz aqilah.
Do visit her and grab one! :D

29,30, finish :D

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Day 29 – Something you could never get tired of doing.
Online! hahah. I love you google. muahh :* Kalau line internet macam @#$%& kan, bosannye alahaii.. Heh. Teens nowadays. I'm the 21st century girl. hahah :P


Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days
1. I got my first salary. woohoo. Walaupun sikit :') coz I only work for 11 days and it's not 12 hours work. ade syif  2. Got new friends at my workplace :D 3. I think I've lost my weight.hahah. maybe 
ni muke penat after driving lesson with my dad XD
You have to be brave if you don't want to be bullied by others. Chill ;)



day 27,28

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Day 27 – What kind of person attracts you?
umm. kind-hearted. :D Pastu tak busuk hati, merendah diri, kelakar, berilmu paling penting.. :)
Day 28 – In this past month, what have you learned?
There's so many things that I've learned. For instance, appreciate what you have. then, jangan biarkan diri kite jadi macam 1 peribahasa melayu nih : yang di kejar tak dapat, yang di kendong berciciran. Hargailah orang yg kite sayang..ego tu jangan la tinggi sangat. Lagi.. If u have any problem, the best way to solve it is sit and discuss it together. Lastly, hargai lah mase yang kite ade ni.. Macam mama selalu ingatkan kat aku "manusia ni hidup bknnye lame sangat pun. 60-70 tahun dah innalillah. Paling lame pun mungkin 80+ .." So, hargai lah mase yang kite ade ni.. Ape yang kite ade.. Lagi.. Don't ever give up even if you fall for 1000+ times. jangan sekali gagal je dah anggap kau takde mase depan. No. Tidak same sekali. Memang Allah dah t…

day 26

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Day 26 – A photo of somewhere you want to go.


indah kan? :)
One day,InsyaAllahh..

day 25

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Day 25 – Who are you?
I'm not a very funny and cool girl. But I have the attitude of working hard to achieve my dreams.
I always dream big but at the same time I'll make sure that my hope isn't as big as my dreams 'coz I believe that when we held hopes too high the probability to be very disappointed is greater. I'm a girl who possess anything out everything ;) 
I always act before I think. Sebab tu lah aku selalu buat silap.huhu
I'm full of confidence when I'm in a very good mood. 
Besides my moods are also unpredictable. Beware. huhu
This is me, Mirrah Diyana Maznun. :)
I love myself







day 24

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Day 24 – A photo of something that means a lot to you.


Tasik Tun Fatimah, UiTM Lendu :)
This place holds 1001 memories for me. Inilah tempat aku ngan classmates berkumpul, lepak2, amik angin and the very first time I met you, talk to you .then, we walked together to kolej. Perfect memory in just about a year .. :)