a bit offended

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

I don't remember who's kenduri I attended but I'm sure it is one of my relatives'.
Off course lah everyone will asked you : "belaja ape?kat mane?" "ambik kos ape?"
*Penat weyh nak jawab.haha. 
A relative asked me : 'why don't you pursue your study to Mesir in medic?'
I answered politely though I'm a 'bit' offended.. 
Me : 'umm.tanak. tak minat medic'

Dude, what's wrong with language?????
Is it that lame? -,-
Kalau orang tanya belaja ape? kalau cakap 'bahasa' memang macam2 expressions and tones of reply 'Wahhh' 'Oooo..' 'Ouhhh'
kalau medic kebanyakannye mesti : "WAHHHHHH!!!" (including me la.haha)


it's wonderful to be different you know.. To take path that few people choose..
Kalau semua orang nak jadi doctor sape nak mengajar, nak buat research and kembangkan bahase?
Language is beautiful you know. Though sometimes it makes you wanna shoot your head or just give up.hehe

p/s : " alaa.tak boleh ambik english.aku tak pandai english.." 
For me, " sebab aku tak pandai la aku nak belaja" ;)


study leave

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

I'm at my ocik's house now. Feels like home.weee
still I miss my home,my noisy brothers -,-
At first i want to go back to Perak but then mama said "just stay in upm,study"

I refuse on staying upm for one whole week so i asked pak cikmat and ocik to pick me up.hee
And now here I am in shah alam since last friday nite.
Feeling so comfortable and happy.ngee
but i decided to stay here until christmas because there's a lot to do since the final is next week,monday -,-
I also know that I will totally forgot about books and study thingy in my aunts house.harhar



A human being isn't an orchid, he must draw something from the soil he grows in


si comel sedang tidurrr~

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Mari sayang sayang sekalian.. tatapi wajah wajah comel yang sedang tidur ni. XD


wajah si comel 1



Wajah si comel 2

Nama-nama mereka adalah dirahsiakan ye tuan tuan dan puan puan.
Tetapi lokasi bukanlah rahsia. 
Bilik Seminar 4- kelas kenegaraan malaysia.
teeheeeee XD

Pemalas

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Aku lah pemalas nombor 1 dunia. heh.


december

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Ramai yang post pasal december. So, aku pun nak post jugak la.hee
Not much to say about this month or last month. But of course it's not the same. Maybe last month iman bertambah sikit lepas tu turun. Bulan ni.. Tak tahu lah lagi kann.. Yang pengting usaha.
Orang lain sibuk lah Krismas. ahhhh. Dunia semata.

What I can predict for this month is I'll be super duper busy. Yeah. Busy with final exams.
Busy with project akhir koku. 
Haih. Tengok, dunia lagi. Sibukkan lah sikit diri dengan-Nya Mirrah oiiii~

Oh ye. Sebagai pelajar UPM of course lah dah pegi MAHA. Dekat jeee.
Hihi. So, marilah beramai ramai pegi MAHA dan belilah produk2 terutamanya buatan Malaysia.
Memang excited lah kalau dah pegi MAHA. XD
Sape2 yg tinggal kat selangor ni ha takkan tak pegi kott.. Orang jauh2 dr pahang, kelate pun boleh datangggg ;)
Pada yang suke makan tu kan. Haaa.. Lagi lah jangan lepaskan peluang ni XD
Banyak makanannn.hihi


p/s: dapat lah jugak aku dengan bella bedal kek.hihihi

miss me?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Olla dear. Miss me? I've been missing for a while. In hiatus mode lah gituww. :P
The thing is, I got very very busy day by day. and you know whatt..
sometimes I really really hate this situation because it gives me so much pressure.
It makes me sooooo stressed! There's so many thing to do and I also have to think a lot. T.T

Luckily, I am born as a muslim. Yeah. I'm proud to be a Muslim. Why did I say so..
It's because when we felt like we need someone to talk to, someone to share our feelings
He is ALWAYS there for us. Although we can't see Him, He is always there.
Take your wudhuk, read His kalam(Quran). Tell Him everything that bothers you.
Guarantee punye lah tenang hati tu sikit.
But sometimes I forgot. huhuww. heyy. I'm a human too.
Always forgot this and that. Memang lah kau dasar pelupa cik Mirrah.hukhuk
Takpe. Takpe. Still have time to catch up everything.

Now, everyone is sooo noisy about Twilight Saga : Breaking Dawn part II
arghhhhhh!!! I wanna watch this moviee T.T
I dont want to hear any spoiler. I'm gonna watch it myself.
But, as far as I know whoever that have watched this movie feel very satisfied.
Warghhhh. Jealous.
=,=


I want to see Jacob Black (taylor lautner badlyyyyyyyy >.<)

hencem kannnnnnn ;3 hikhikhik



So, test pun dah habis. Just wait for final exam.
 talking bout test. I'm quiet surprised with my marks. haha XD
Aku ni takde lah tak cerdik sangat rupanye.hew hew hew
I tell you, I really really hate linguistics. Rasa nak give up je. Padahal baru intro belum lagi pegi in deep. Dah buat aku rasa nak give up. but, surprisingly my marks for both 1st and 2nd test isn't bad at all! so, cheer up dear princess.hikhik.
Grammar pun not bad~ 

Same goes for kenegaraan marks. Tapi test 2 i dont know lah sebab aku study last minute. hehe
And also Bahasa Melayu Tinggi(yes.I have to learn bahasa also.only for sem 1 ) mark is 50-50.not that worse or good. but still, boleh dibanggakan.lol.
Seriously, BM Tinggi lagi susah dari linguistics and grammar =="
i dont know whyyyyyyyyyy
Or maybe because it is just me doesn't like bm since school.hewhew
But BMT is not like BM that we learn at school. It is more to Linguistik Bahasa Melayu. 
Senang sepatutnya sebab banyak gila kata pinjaman english yang telah di-bm kan.
So far.. Okayy.. But I still apply for UiTM second intake.harharhar. :P
Sebabnya aku tak yakin aku boleh terus dengan subjek linguistics. But who knows. My future.
Iskharah banyak banyak. InsyaAllahhhh. 



p/s: Please give me strength Ya Allah. Only you know which one is the best for me. aminn.. :)


tak sukee T.T

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Dah sampai pun UPM semalam. Pulang ke kolej 12 kolej tercinta dengan hati dan langkah kaki yang berat. aku menapak naik ke tingkat 'kayangan' di mana bilik aku terletak.
Penat ooooooo... Tinggi nak mampuih >.<

Tak sukenye balek kolej dahhh.
Nak cuti lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :(
tunggu cuti study week pulak.ngeh3.
Then,hello Seri Iskandar ;)


some.thing.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

Have you ever felt of running far far away from this planet?
No? yes?

I did. 
erghhhh. I hate myself. -,-
 I hate myself for being so weak and I cry easily.
I'll only ask for your help, The Almighty :')

I dont want to cry anymoreeeeeee
I hate it :(((((
soo much.



p/s:unless if the cry is for the one and only.Allah.

Pray

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Mewahnya rakyat Malaysia. Nak makan, order. Nak baskin robbin, depan mata.
Seronok pegi tengok movie cite james bond: skyfall. Kat Gaza sane tengah merana terseksa,derita.
Sedar tak yang kau bertuah? Bertuah berada kat bumi Malaysia. Bertuah jadi umat islam Malaysia.
Bertuah segala galanya.

Kau tidur.perghhh. Tilam gebu empuk bersaiz king. paling kurang pun queen. Diorang?
Tilam pun belum tentu dapat merasa.
Haish. Bertuah sungguh kan rakyat Malaysia.. Lena kita dibuai aman damai. 
Lena mereka dibuai ketakutan.
Pray for them. Berdoa lah untuk saudara seagama kite di sana. 




p/s: peringatan untuk aku jugak. :)

rindu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Aku nak jadi lebih baik.
Aku ingin menjadi seorang perindu yang baik.
Seorang perindu yang sentiasa merindui Penciptanya.
Seorang perindu yang sentiasa merindui Rasulnya.
Seorang perindu yang sentiasa merindui rahmatNya, syurgaNya. Bukan perindu hamba abdi dunia.

InsyaAllah. :)


typical of m.d

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Life is like this,like that. Sometimes you feel like killing yourself or hoping that you lost all of your memories. We can't even predict our future.
I am still standing on a junction. I'm afraid that I've made a wrong choice AGAIN. Yeah. choice and life again. waaaaa.. benci..
I regret of being a very stubborn daughter. heww. Kan mama dah cakap,mama dah pesan..Usually, I'll do things that she forbids. Then, kena kat diri sendiri balik..
Mama knows best. Daddy always support laa..

I don't know them. but I do know that there's a time I hate being myself. 
I feel like damnnnn.. Why u always have no idea of what you're doing. 
Like usual. Time heals the wound. But scars.. I have to admit that it can't be healed. Coz I got one.

p/s : sedap pulak suara cher lloyd ni ;)


careful

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

I have to be more careful with my mouth, my attitude, my thought and everything.
Buttt.. it's really really hard to be careful with my mouth.
I just spit out everything that I want. I don't know how to arrange it make it more polite.
arghhhhh..

And also attitude. haih. It makes me so stresssssss~
Susahnya nak jadi baik T.T

When I refresh back, all the things that happened comes from me. Most of them are all my mistakes. But I keep on repeating all those things all over and over again. Why am I soooo stubborn hahh..?
then, I cry. hew hew hew

and I know I've apologized trillion times, i keep on repeating the same mistakes againn..
sorry for my imperfectionn. Trust me I'll repeat it again. Intentionally ! i'm not doing it juz for fun. I tend to forget my mistakes in the past. That's why I repeat it again accidentally. Ahhh.
I just 'love' myself too much.

So, if my friends run away from me, avoiding me, there's no one to be blame other than myself.
yeah.they might have done wrong also but.. well.you know. It's easy to forgive people when you think of your mistakes.

and also if our relationship end up just like that. not as we planned.
I know it's my mistakes.



p/s: argghhhhh. i hate u upm.dah lah cuti midsem lambat.sabtu nih pon termasuk dlm tarikh yg ade koko.i really really hate this.nak skip x sampai hati pulakk :(((((
untunglah sape yg cancel koko nyeee~



idea yang ngade2

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Rasa macam nak buat blog baru. Tapi..
Sayanglah pulakk..
Ni boleh jadi sejarah untuk anak cucu nanti.haha
  XD



whatever I like

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

I am not the kind of person that will study non-stop.
I need to rest. I need to play with something that satisfy me. 
and I'm also the type that likes to jalan jalan. shopping mall or wherever that keep me away from those booksss~

Arghh.gila aku kalau 24 jam ngadap buku. -..-
mase PMR,SPM dulu pun aku bantai je pegi beraya. 
And I hate to be pushed all the time.
That's why I love my home so damn much.
mama and ayah tak pernah pun paksa2 study.
Aku belajo atas kehendak sendiri. baik tak aku?hikhikhik 
;p
trust me, bile kauu belajar atas kehendak sendiri hasilnye sangat memuaskan.
Yang penting kau pandai nak bahagi masa main dengan belajo.

Satu hal lagi, mintak kat Allah setiap kali lepas solat, doa mintak Dia permudahkan segala urusan kita. Manusia nak semua benda mudah,senang. Tapi mintak kat Dia tanak. Macam mana lah Dia nak bagi kalau tak mintak..

Peace yoo~

bicara si hati


Terpisah dek jarak kadang kadang buat aku tewas
Menangis.. Heh. Dah jadi rutin
Aku bajet je cakap aku boleh punya laa
Akhirnya aku jugak yang nangis sorang sorang
Rasa tak lengkap bila kau takde
Rasa macam ada something yang toreh toreh hati ni

sabo je la ea hatii..
kau tahu hati dia macam mana
so, percaya lahhh

Aku tak sepi sebab aku tahu Allah ada
Dia tahu apa yang aku rasa
Kerana rasa ni Dia yang beri
Memikirkan itu, menguatkan semangat aku
Untuk terus berjuang kat sini
Biarpun jauh dari kau :')

Kerana ini adalah masa depan aku
Dan juga masa depan kau
Dan juga masa depan kita
Kau adalah masa depan aku
Sebab tu aku tak tau apa yang akan jadi kat kita
Tapi aku yakin kauu pun percaya 
Kalau ada jodohh...............................................
sambung lah sendiriiiii~~~ hee ;)


p/s; aku terasa begitu jiwang sekali.lolszz :P


Decision

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Kau suke tak kalau orang paksa gesa kau buat keputusan?
hah. Mesti lah tension kann..
Aku yang cepat tension ni lagi lahhhhh..

Tapi akhirnya keputusan dah di buat. heww
Keputusan aku bukannya disebabkan sesiapa atau apa2 faktor luaran.
Aku dah kaji selidik.
and I know very well my ability. :)

PREPARATION!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

The closer the date my fingers also getting itchy to write and type something. hoho.
Sure there's a lot of things to do. But I still didn't get the mood to pack my things.. why??
Mirrahhh. You must be very prepared from A-Z. You didn't pack your things and the worst thing is you haven't prepared mentally.. Nanti sampai sane baru nak nangis nangis. hew hew
As far as I remember la kann..At melaka I didn't cry on the first day.huhu. Maybe because my roommate was sooo awesome ;>

What kind of person will be my roommate in this whole new place? I'm starting to feel veryy awkward. Will she understand me? Would they share their experiences, knowledge, and would they help me when I'm in trouble like nisa, mirza and all of my friends in melaka would?
I'm afraid that no one will ever like me >.< 
Afraid that they didn't understand my behaviour. Afraid that they can't accept me, can't accept my manje-ness.. Manja ni lah masalah aku.huhu. Nisa aku tau takde masalah sebab dia dah paham perangai aku mase kat melaka lagi..hehe. And 'm also afraid that I couldn't understand my new friends there.... 
I'm not mentally prepared yet -,-



I'm not so worried about my necessities and utilities because Ocik is about 30mins journey from me. hee. But still.. Tak boleh jugak bergantung dengan orang lain kan.. I'm big enough to take care of myself. Mama pun nak anaknye ni berdikari. She wants me to prepare all things by myself. She even didn't ask me whether I've started packing things etc. hew hew
Kau sendiri yang nak pegi belajar, uruskan la sendiriii... Oh.Except for bukak akaun cimb hari tu. Yang tu je mama tolong.. Yang lain, all by myself. And I'm very comfortable with it ^-^

My other target besides preparing these and that is to download as many movies as I can! bwahahahahaha. All of that movies gonna be tools to prevent boring ness berleluasa. Nak dating takleh kann. hehe. And curi gambar nisa,eija, harir banyak banyak ^-^ eh, tapi nisa boleh tengok depan mata tiap2 hari kalo rindu.haha. Tak kesah lah. :)

There's still few documents that needed to be copied, signed.. Haih. When will all this documents thingy finishhhh.. Nak kerja nanti pun kena prepare dokumen jugak..
Wish me luck friends >.<



p/s: I am sooo energetic today. Ha haa.. Early in the morning after mama n ayah gone to work I cycled around this taman. The air was so fresh and the wind blowing softly~ feels like a freshly bloomed flower. hik hik :P 
and good luck to SPM students on your trial especially my brother :)

doubt

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...


I doubt myself. I feel unsure of myself. Can I do it?
Can I survive?




hey you..thanks a lot :D

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

1.First of alll.. Selamat hari lahir kepada diri aku sendiri. and and kepada kembar kembar ku yang lahir pada 17 ogos :D  Teringat si Hazmira yang same tarikh lahir. Tak sangka kat Lendu pun jumpe kawan yang same befday ngan aku. Excited weyh XD 

2.Sekarang mari kita ke main point post ini.huhu
I'd like to thanks all of my friends who wished me whether in fb or text messages.
Thanks a lot! I really appreciate it. dan dan dan sangat terharuu.. :')
Lagi terharu bile pada hari kelahiran aku akhirnye kad raya utusan Mirza ku sayang sampai..
Dear, imagine I'm reading your card with teary eyes while at the same time I smiled sampai ke telinga baq ang..hihi XD  Kesyahduan dalam kebahagian gituww..

merah lagi tu warnanye :D *malas nak rotate.hihi

I miss you too :')

3. Special thanks dedicated to Yana and Fairuz who have made a special post for me. Thank you very very much my love :) May our friendship last forever :)

4. Alhamdulillah. Thank you Allah for giving me chance to be here, to continue my journey in this world. To everyone that I love may Allah bless you.aminnn :)

p/s: di ambang raya :)



memuntahkan isi pagi2

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Aku selesema. Aku tak sehat. homaigadddd.. I'm sick. Tu pun nak bagi tau..hoho
Yeah.aku nak satu dunia tahu aku tak sehat. -..- kbai.

Punye lah semangat menaip pagi nih. Semuanye gara gara melawat blog rakan2 yang dirindui :')
yana, aimi, fairuz, oca, imah. aku rindu gegila kat korang sampai aku trmimpi mimpi kan korang.
Rindu zaman kegemilangan kite dolu2.hew heww

Really hope that we got chance to see each other sebelum aku gi upm. I'll be away from Perak..
Dengan yana aku boleh jumpe ko kat KL kan.ngeee XD



ALL IN ONE

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Dah agak lame jugak tinggalkan blog ni. Puncanye malas tahap gunung everest.hew hew
Humm. I don't know where to begin..
Okey lah.Let's begin with my latest activity. hehe

Semalam berbuka pose kat impiana hotel kat Ipoh. Wakil2 bank rakyat jemput mama as wakil from uitm berbuka. and mama ajak aku sebab kengkawan nye yang lain tanak pegi. There were 3 of us je la.mama,ayah,aku.Gerak dalam pukul 6.15 pm. Sampai dalam mase lagi 10 minit je nak berbukaa.. Dalam hati ni dah tak sabau nak usha2 juadah.haha
Sampai2 je lepas dorang amek attendance, duduk jap. Pastu aku ajak ayah gi usha makanan. Ayah pun terus 'jom.biar mak kau bersembang'.hihi
Tepat jangkaan aku. Memang melambak makanan! Rambang mate.har har har.
Mulut aku tak abis2 terkumat kamit 'uiii bnyak nye makanan'. jakun le katekannn
Aku makan nasi goreng,lauk ayam bakar, pastu ade kerang lala tu.lagi sayur kailan kot.hew hew.
Dessert nye pun macam2 ade. Dengan puding nyee.nyum nyummm..air pun sedap sedap.air tebu,soya,tembikai,lg satu markisa kot.. XD
okeh.enough. dah terliur balek ni.haha.

Lagi.. Bulan lepas jugak 13/7 tengok result upu. Aku ditawarkan belajo ke upm,serdang bacelor sastera major English. Mule2 aku engat memang belaja literature yang sangat2 mendalam tu..bile cek balek bukan rupenyee..name je kos sastera major BI.ade la jugak belaja sikit2 literature..wajib lah kan shakespeare ni -,-  
Mintak uitm.nak uitm jugak. uitm dihatiku lah kate kan. Da penuhh.. haih. Memang bukan rezeki nak belajo kt uitm lg agaknye :(
Takpe lah. redhaaaa..

Lepas tu lagiiiii.... Takde ape sangat cume last month 2 weeks before ramadhan tuh aku gi melaka.
Tido kat umah fatah. Jalan2 kat sane. Gi umah acap jugak. perghhh.memang besau lah umah dia! luas gile XD
and and and.. jumpe si dia! heee. Thanks so much kat fatah and family bagi kitorang bermalam di rumah mereka. huu~ :')
Another best moment is kitorang singgah uitm Lendu.. Beli makanan kat pasar, makan kat bentara.
Teringat zaman dolu2 :') cewahh.

Sekarang aku menghabiskan saki baki hari hari yang ade sebelum jadi pelajar sekali lagi di sebuah IPTA. cewahh. Ramai yang bagi respons yang sangat memuaskan bile cakap pasal upm especially my mom's and ayah's frenss.. Sebab dulu dorang belaja situ.. So, lega la sikit hati niii.. Sikit.
And another gud news nisa pun dapat satu u and same course dengan aku..So, kalo aku jakun nanti at least ade orang tolong redakan mulut aku yang asyik potpet potpet.haha
And I really really hope that roommate kat sane nanti takde masalahh.. However, mirza tetap roommate da best ;D heh.miss u a lot..huuu. Takpe2. Kau pun kat uitm shah alam jee..hehe


And and awak oi

Sekali lagi kite jauh kan. Dah la umah memasing pun jauh nye Ya Robbi. Belajo pun kat tempat lain2. antara shah alam dan serdang *same macam jauh dari perak ke ganu je saye rase.heww
Pretty damn sure I'll cry when I miss you. 
Mungkin jugak ade hikmahnye jarak ni ^-^


Soo.. that's all. Next post pulak sambung bebel XD


monster

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Ome goshhhhhh!
I fell in love with the way sungha jung played bigbang's new song-monster XD



suke suke suke~ >.< hee.
lagu big bang pulak tuuu.. hik hik

uncertainty

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Semenjak dua menjak ni kan.. Eh, bukan semenjak dua menjak.. humm
Lepas tak lepas ujian MEdSI tu kan (paham2 lew bahahse aku ni.heww3) aku mula tak yakin dengan mase depan aku. Sampai sekarang aku masih lagi terfikir berfikir dan memikirkan
macam mane future aku nih sebenarnye? For the first time in my life, right now I feel that
I don't have any future at all. Everything went wrong. I lost my faith towards myself. 
And I give up. Okey. Sekarang nak amek tali simpul2 gi gantung diri. -,-
Memang tak lerr aku nak bazirkan hidup aku macam tu jee.. Aku cuma give up dalam bidang
TESL je. Sebabnye tak dapat sambung degree in TESL T___T

Ade satu hari tu kan aku rase downnnnn sgt sebenarnye.. But I keep on talking to myself it is not
the end of your life. Think about everyone around you who love you. Who would give everything to you. Who would sacrifice for you especially family. When I think of all this it gave me strength.
My mother even smile when I told her I didn't get the interview. Mase nak isi upu ari tu, dia pun semangat.huhu. That's my mom ^^ 

Aku rase aku takkan betul2 tenang selagi result upu tak keluar lagi. And aku macam tak yakin je dari tesl lari ke course like account or finance though I'm from acc class. And acc ni sume rase cam dah lame tinggal, satu hape pun aku tak ingat -,- Pastu nanti camne kalo upu pon aku tak pas? Ade je course english lain such as epc, els tapi bile tengok subjects dia aku rase terbeban sangat. Tak tau nape but I can feel that I won't survive in any english related courses. Tapi ye lah kan mane ade benda senang dalam dunia ni... Tah laaaa. tak tawu.

Kalau terlalu fikir sangat nanti aku yang gile -_-
Tak pikir langsung tak lehh.. This my future..
So, what to do.. Tadah tangan mintak petunjuk dari Allah. :)
*sambil lagu I won't give up berkumandang


p/s : Even if you lose faith towards yourself, don't ever lose faith towards Him :')

random

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Sometimes I'm unpredictable. That's just me. 
For instance, mase tengah sembang pasal kucing dengan member,family tibe2 aku cakap pasal katak. secara tibe2 k.. 
Okeh.tu example dy. 
Yang selalu pening nye ialah harir. hihi. 
Ade sekali tu kitorang tengah cakap pasal lesen tibe2 aku cakap pasal 'eh,camne nak pegi nanti ea.sy tak tau lah boleh pegi ke tak..'. Ape lagi memang confuse la dy..
And he asked me to repeat and explain what am I talking about.
And also in twitter. Kejap tweet aku pasal X then, in a blink of an eye it'll be about Y, then Z then tetttt etc.



I'm also confused with myself. I've lived for 19 years but still I can't understand myself completely.
When will I really become a matured person? =,=
haih. Ini pun di kira mengeluh kan?
ish. tak baik. tak baik. 'Accept who you are only then others can accept you.'
Hah. Another new philosophy of mine XD 
Know what, my mind is very very unstable right now. Maybe it's because of my cravings for McD burgers (meleleh air liur.heh.teruknye anak dara nih.huhu)
Or maybe because of watching too much of anime cartoons.hee
Oh yeahh. I am sooooo into BLEACH now! hohohoho
Tak tau pulak yang siri anime tuh seronok gile!
And also I've watched Kekkaishi a few times on 8tv tapi lepas tu tak tengok dah sebab aku asyik lupe je anime tu start pukul berapa -,-
Now I'm watching Bleach peacefully at Ocik's house. hihik. Lagi yang besnye sebab ocik n pak cik langgan astro beyond.muehehehehe. Best oooo tengok movie HD. 
gambar dy perghhh clean and clear XD 
And yeahh aku banyak layan anime kat animax semestinye and korean dramas on SBS..
heee

See.. Dah ape je lah yang aku merapu -,-

Nevermind.. Janji aku puas hati dapat menaip XD 
 Oh yeahh.. I'm thinking about my next post. It'll be about my future maybe. 

Future. It's like a very scary nightmare for me. and I can't even get rid of this nightmare.
I'm too scared :/ 


p/s : blogger nih kedekut.huhu :P ari tu kan aku follow blog sane sini sampai exceed 300 blogs, pastu dy kate aku takleh follow blog lain lagi. so, the solution that I took to solve this tiny prob was unfollow blogs which are not active any longer..and rupenye banyak blog yang aku follow selama nih dah di deactivate >.< 
p/s 2 : Lesen P aku dah siappppppp!!!  XD
sorry readers if u can't understand clearly what crap am I talking about just now. :3
Just like the title : random ^^

eh,befday adik aku!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Khamis lepas 21 Jun adelah birthday adik aku Mohd Ahnaf Fudhail. 
Dah 17 tahun dah pon :)
Dah nak SPM dah pun. Cepat je dy ni membesar. And he is the best brother I've ever had actually.
Bukanlah maksud aku adik bongsu aku tuh tak best. Tapi antara dua orang adik aku, yang ni lah kira paling paham aku. And ape yang aku story dy dengar. Except when he was playing games and study. Kau letup kan lah bom satu inci sebelah telinga dy pun dy tak dengar. haha.
He is brilliant. macam kakak dia 
ape pun, selamat berjaya dalam SPM. I know you can do it :)
9A's okeh? 
And he said : Okeyhh! 


ni ha budaknye. kecik+kurus kering je XD

kita tak perlu sebenarnye..

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Kita tak perlu satu orang guru yang khas untuk ajar macam mane nak hidup sebenarnye.
Pengalaman lah guru kite. :) and also everyone around us.
Sebelum study kat melaka kan, aku cuma tahu hidup kat Perak and shah alam je.
Shah Alam pun sape je yang aku kenal. Semua sedara mara aku. Tu pun bukannye semua aku kenal. Bukannye semua aku ingat. Oh and also my mom's and ocik's friends. 

Selebihnye hidup aku banyak kat perak. Bila dapat study kat melaka, aku jadi takut.
Nak nangis aku mase tengok surat tawaran. Tapi mase tu mama n ayah ade kat sebelah. adik2 pun ade. Malu lah aku nak nangis.haha
But thanks to Melaka. Aku jumpe kawan2 baru. Jumpe boipren baru. oppps :P
Serious aku rase seronok sangat sebenarnye study jauh ni. Kita jumpe ramai orang.
Kite boleh study macam mane personality ramai orang. Tak semua orang same and elso the most interesting thing is we learn about other people's accent.
Orang johor camni rupenye cara dorang cakap(luckily roommate aku orang johor.haha)
And baru aku tau johor bukan setakat ramai keturunan jawa je. Bugis pun ade! Seriously before this I don't even know and tak amek tau pon.haha. See.. Jahilnye aku MasyaAllahh...
Lagi, dengar loghat kedah pulak. Pastu, loghat Melaka sendiri, Kelantan, Terengganu..hihi
And I found it very interesting :D
But still.. Loghat daerah aku tetap no 1. Go daerah perak tengah! :D 

Best sebenarnye pegi jauh dari rumah ni. We'll experienced so many things along the way. Tengah bujang ni lah nak jenjalan merantau jauh2. Nanti dah kawin mane kan anak lagi,suami lagi, pastu hati mak bapak mertua oun kena jage..
Aku nih memang kuat berjalan. hoho. *Dan juga kuat nangis =,=

Terima kasih kepada hidup yang dah banyak ajar aku macam2. Cuma kedegilan aku je aku tak boleh ubah lagi. hehe 
Peace y'all XD



p/s : layan lagu se7en-somebody else. best ;D

the moment when you read your older posts

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

I was like =______________________________________________________________=
Why am I so childish and annoying? 



p/s:btw, aku dah berenti kerja.

PENGALAMAN ULANG TEST JPJ.RESULT:LULUS.YEAY!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Keterujaan yang melampau sampai aku ter-caps lock tittle post nih :P
Alhamdulillahhh.. Lulus pon untuk ulangan nih.. Ya Allah.Syukur sangat2.
Balek rumah tu memang senyum sampai ke telinga lah aku XD
and tak lupe jugak sujud syukur.. Memang mula2 aku ingat aku dah fail lagi tau mase test tu..
Serious. Aku cuak gile sebab aku rase cam cara aku drive tu tak perfect.huuu

Cerita nye cenggini:
Okeh. Pagi2 sebelum gerak tu peluk cium mama ayah segala pastu kunci umah aku pulak tah mane ilangnye.. Kelam kabut sikit. Pastu ayah kata takpe lah gune kunci ayah. So, mama ngan ayah pegi kerja sebelum aku gerak ke institut memandu tu. Then, keseorangan lah aku tunggu anak Pak cik Mizi amek.. Okeh. Name dia abang Ijat. 

Aku engatkan ramai lah yang abang Ijat nak amek untuk test ari ni. Rupenye aku dengan kak azmah je. Dua2 nye ulangan pulak tu! HAHA. Memang berjodoh lah kitorang. Minggu lepas test same2 gagal.same2 dapat jalan C jugak.huhu
Dah sampai tempat memandu tuh kami pon duduk kat kantin dengan perasaan cuak kaki terketar ketar lidah kelu (*eh.melampau lampau pulak.haha) after dapat nombor giliran.aku no 8.kak azmah no 9. 
Mane boleh lidah aku kelu. Mesti nak pot pet pot pet jugak. hihi Kak Azmah ni pun rajin borak. hehe
So, mase tengah tunggu giliran kami pun borak la ngan akak nih. Dy dah kawin ade anak paling tua 20 tahun. Tapi baru sekarang dia nak amek lesen sebab suaminye suruh. Memang bes ar dengar cite dia. Kelakar. Sempoi je.. Tetiba uncle tuh panggil no 7! Mak aihhh.. aku dah mule cuak dah ni. Lepas ni AKU!
Pastu tetiba budak laki no 7 tuh kuar keta dy tanye agak kuat jugak lah : "sape mirrah diyana?" *terasa femes aku kejap :P ramai orang kot kat situuu~ haha
Then, aku angakt tangan sikit lambai2 kat dy : "saye" 
Aku pun blur2 tertanye tanye kenapakah?
Pastu uncle tu kate : "oh,silap2 sorry. no 8 kereta no 5"
Aku : "hah?" halemakkk.. Pastu dengan cuak dan terkejutnye pegi kat keta no 5..
Masuk2 bagi salam pastu jpj tu tanye : mirrah diyana binti maznun ye?
dengan penuh sopan santun *cewah aku jawab : ye saye
abg jpj : Kenape dy bagi lelaki pulak kat saye?
aku : uncle tuh tersilap panggil..
Then siap buat 5 perkara tu sume, abg jpj kate : jalan B. 
Lalu bergerak keluar lah aku dari tempat tu. Mase nak belok keluar parking, aku tibe2 lost control stereng. Dalam hati dah ngucap dahhh.. Camne lah aku boleh jadi camtu.. maybe sbb nervous sangat ke? 
Dari situ aku dah kate dalam hati, cam confirm fail je nih. Tapi aku kuatkan semangat cakap dalam hati : mira,ko tak leh fail. Nanti ayah kena bayar lagi. Bukannye sikit. Kesian ayah asyik nak keluarkan duit untuk lesen memandu ko je. 
Itu yang buat aku semangat :D Pastu, aku memang drive slow gile mengalahkan siput lah.hahahaha
Aku rase loser sangat bile banyak keta sume nak potong aku =,= huhu
Aku bawak 40-50 km/j. Takot jadi cam mule2 test mggu lepas, bawak 60 sampai kat lampu isyarat dah tak sempat nak slow bile dy tibe2 kuning

Pastu kat simpang masuk jalan B tu ade lah pulak sekor lori nih rosakkk tengah2 jalan kat laluan aku.. aku tenangkan bagi signal kanan sebelum tu tunggu dulu kereta dari arah bertentangan lalu baru lah aku jalan.. Then masuk simpang lagi satu. Lepas keluar masuk simpang sume dalam taman tuh aku pun bergerak keluar dari situ.. Jeling2 jugak kat abg jpj yang agak boleh tahan la tu kan :P
eyhh..aku jeling2 kat borang yang dy pegang k... Nampak cam dy takde tulis pape. huhu
Dah abis sume, aku pun bergerak masuk kembali ke pusat belajar memandu tuu..
Sumpah aku ingat aku dah fail! tapi kalo dah fail mestilah tadi lagi dia yang bawak aku balek ke tempat memandu nih.
Pastu aku tengok lah borang tu ade 3 kotak je yang dia pangkah. Dalam hati dah mengharap, Ya Allah, tolonglah akuu..Pastu dy komen : awak lemah kawalan stereng lah mase belaja tu cikgu takde cakap pape ke?
aku : err..mase belaja tu oke je.. *pastu aku tak ingat ape lagi yang aku jawab.hahah.
abg jpj : humm... *berfikir fikir. Then, dy tick kat kotak LULUS
Dy hulur borang tuh kat aku cakap : lepas ni pastikan awak perbaiki kawalan stereng k.. 
aku : terima kasih encik! 
Dengan senyuman lebar berinci inci aku keluar dari kereta.hoho
Abg jpj nih diam je tapi cool jugak dy nih. hee. 

Keluar keta, turn kak azmah pulakkk.. Aku serahkan borang asal kat kaunter pastu abg Ijat bagi borang putih suruh isi *borangcuntuk buat lesen P pulak.
Isi borang dengan hati yang riangg sambil mesej2 ayah, mesej2 Harir.hehehe XD
Tak lame lepas tu kak azmah pun sampaiii.. Dari simpang aku nampak dia yang bawak. Dalam hati aku syukur alhamdulillah.nampaknye kak azmah pun lulus :D
Dy dah selesai isi borang putih tu,kitorang pon pulangg... Aku tak abis2 senyum dalam keretaa..heee

I believe if we as a muslim strongly believe that Allah will help us, InsyaAllah we'll succeed.
Coz He will never disappoint us. Kite je yang selalu alpa.termasuk lah aku :')
Usaha,doa,tawakal.
smile.smile frens :)
p/s: and I'd like to thank my fren Nawi for giving me tips which are very useful while I'm taking the test. thanks a lot fren :D
and thanks jugak pada sume yang doakan aku :') tak lupe jugak pade yang congratulate aku >.< thanks weyhh :D

penat

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Ya Allahh.. Penatnyeee... Penat layan kerenah orang lagi. Dengar arahan lagi.
Nak wat canno.. Dah kerja pon jadi kuli je :)
Takpe lah. Pengalaman. 
Aku jugak yang tergedik gedik cakap kat mama nak kerja bagai..
Now you know mirrah. How hard life is n also difficulties in earning money.

Bila kerja merungut rungut. Dah dapat duit uihh..riangnye hati :D


I wish to be a better person after this. Eh.Not a wish.
More to a vow :)
No more complaining on this and that. Always be grateful with what I already have.
No more cerewet cerewet. heee XD 
  
p/s : ape pun. today is the most tiring day. and believe me, tomorrow I'll said just the same as today :the most tiring day. so, everyday is the most tiring day for me.heh.

failed

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

I've to repeat jpj test. Jalan raya je lah. Parking lulus Alhamdulillah :D
Just kat jalan raye jee..
2 kali mati enjin kat traffic light.memang dah sah2 la aku gagal =,=
Pastu aku dapat jalan C.which is a bit difficult.wuuu~
Tak boleh salahkan jalan miraa.. Blame yourself.huhu
For next week I hope that everything's gonna be just fine and may Allah make it easier for me and my friends. Aminn.. :)



kerja susah,gaji kecik.kerja susah,gaji besar.mane satu?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Ini lagi satu pengajaran hidup yang aku dapatt.. 
Kerja dah la kat tempat yang panas. Kedai nye banyak barang so jadi sempit then yang ade kipas dinding je. Memang aku rase tak cukup oksigen langsung
Memang lah nak pitam aku dibuatnye. Aku nih kalau panas sikit je mula lah nak pengsan T_T

So, dengan ini saye, Mirrah Diyana Maznun akan belajar bersungguh sungguh supaya satu hari nanti gaji saye banyak walaupun kerjanye susahhh..
Haish. Life's not that easy aite?
So many challenges you have to face everyday.

Like mama said, which one do you prefer? Difficult job with high payment or difficult job with lower payment. Having certificate which can help you to get a better job in the future or juz stop here with only spm certificate *asasi memang takde sijil ye.harap maklum<-- but still you have the knowledge :)

Before this, I'm to coward to face the outside world. I'm afraid to try something new, something that I didn't use to. But then, living alone with people that I haven't met before gave me strength to face other challenges though there are still a lil' space for my cowardnesssss, I think I'm much better than before-the old me :D
And I also realize that 'I am friendly!' XD
ngeeee~

p/s : kalau badan tu dah cantik menawan kurus langsing, bersyukur lah ye wahai perempuan sekaliann.. Tak payah nak tambah tambah berat bagai. Nanti bile dah overweight nak kurus balek, nak langsing macam dulu balekk.. So, be grateful with your shape sebab ramai perempuan idamkan body shape macam you  :)



  

happy birthday to you!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...


This is the befday girl! :D Fairuz Aqilah Binti Badrul Hisham * btul tak aku eja? huhu
One of my besties. She's so in love with purple. After I've known her for quite some time, I thought that purple really suits her.
And what I like the most is her handwritinggg!!
So neat and clean! seriously. And ingat lagi mase sekolah dulu ramai cikgu yang tegur handwriting kawan aku yang sorang nih.. Memang terrrrbaik laaaaa.. And. And. She is also creative u all..
Dy pandai betul bab doodle doodle ni. Comel tau :D
Macam tuannye :)
p/s : kitorang kenal from primary school tau. There's a lot of things happened but in the end, we became good friends! Tengok lah betapa rapinye aturan Allah :')

Happy birthday dear. May your life's always full with love and blessing from Allah. 
Hope we will always become friends forever.InsyaAllahhh...
Ini lah geng kita : | Yana | Aimi | Imah | Kautsar | Maryam | You | and Me~~ :D

Friends, I'll never forget all the things we've been through. We've known each other since primary school and still our friendship lasts until this day. May our friendship lasts forever. and may all of us achieve our dreams. Aminn..

confirmed!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

My JPJ Test will be next WEDNESDAY. Confirmed!


Ya Allah.. Harap segalanye lancar. Aminn..

start of something new I guess :)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Ahaa~ blog pun dah bertukar background. This time it's blacky. huhu
Excited drive kereta ngan ayah tak habis lagi nih :D
According to pak cik Rasul, my jpj test will be this wednesday. And I was like O emm G ! 
Bawak pun still like a toddler dah nk test.. =,= *am using the word toddler juz to exaggerate how awful I am when driving a car. 
Kau bayangkan budak2 kecik yang baru nak belajar jalan gune kereta duduk bergerak dorang tuh.ape namenye tah tak ingat. comel je kan.. tapi aku nih kelam kabut.

Relax arr.. Belom tentu lagi kan ko test jpj rabu nih. *ayat nak tenangkan hati. 
tapi kan cool jugak test jpj cpat. If I pass then saga flx will be minee~ haha
*berangan jap

btw, I got new blockquote. credit to le cute best friend fairuz aqilah.
Do visit her and grab one! :D

29,30, finish :D

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Day 29 – Something you could never get tired of doing.

Online! hahah. I love you google. muahh :*
Kalau line internet macam @#$%& kan, bosannye alahaii.. Heh. Teens nowadays.
I'm the 21st century girl. hahah :P



Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days

1. I got my first salary. woohoo. Walaupun sikit :') coz I only work for 11 days and it's not 12 hours work. ade syif 
2. Got new friends at my workplace :D
3. I think I've lost my weight.hahah. maybe 

ni muke penat after driving lesson with my dad XD

You have to be brave if you don't want to be bullied by others.  
Chill ;)




day 27,28

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Day 27 – What kind of person attracts you?

umm. kind-hearted. :D Pastu tak busuk hati, merendah diri, kelakar, berilmu paling penting.. :)

Day 28 – In this past month, what have you learned?

There's so many things that I've learned. For instance, appreciate what you have. then, jangan biarkan diri kite jadi macam 1 peribahasa melayu nih : yang di kejar tak dapat, yang di kendong berciciran. Hargailah orang yg kite sayang..ego tu jangan la tinggi sangat. Lagi.. If u have any problem, the best way to solve it is sit and discuss it together.
Lastly, hargai lah mase yang kite ade ni.. Macam mama selalu ingatkan kat aku "manusia ni hidup bknnye lame sangat pun. 60-70 tahun dah innalillah. Paling lame pun mungkin 80+ .."
So, hargai lah mase yang kite ade ni.. Ape yang kite ade..
Lagi.. Don't ever give up even if you fall for 1000+ times. jangan sekali gagal je dah anggap kau takde mase depan. No. Tidak same sekali. Memang Allah dah tetapkan mase depan kita, tapi pilihan terletak di tangan kite kan..
Sejak aku kerja, baru lah aku rase sedar yang ade orang yang lagi susah dari aku lagi rupenye. Ramai lagi.. Dorang kerja sebab nak dapatkan duit n memang perlukan duit tu. Nak mintak kat ayah pun ayah takde duit..
Aku nihh?? Punye senang je nak dapat duit dari ayah.. Laptop baru pun dapat sebijik dari sape lagi kalau tak dari ayah? Kalau tak mintak ayah belikan? 
Nak makan pulak. Ape je yang aku tak dapat makan? Memang tak pernah dalam sehari pun selama 19 tahun ni aku hidup kebuluran.. 
Bertuahnye la hidup. Duduk pun dalam rumah yang dikira besar bagi sesetengah orang kat luar sane. Even duduk menumpang je pun :)
Nape aku kate menumpang? Sebab ini rumah mama. Ingat lah anak anak oi. Sedarla yang korang sebenarnye menumpang rumah mak bapak je. Takde duit lagi pun nak beli rumah sendiri kan? 
Yang dah berkemampuan memiliki rumah sendiri tuh, jage lah rumah tu elok elok ye..
Halemakk. Dah berceramah pulak aku.. haha
Banyak jugak yang aku dah belaja within this few months ea.huhuui




day 26

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Day 26 – A photo of somewhere you want to go.


indah kan? :)
One day,InsyaAllahh..

day 25

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Day 25 – Who are you?

I'm not a very funny and cool girl. But I have the attitude of working hard to achieve my dreams.
I always dream big but at the same time I'll make sure that my hope isn't as big as my dreams 'coz I believe that when we held hopes too high the probability to be very disappointed is greater.
I'm a girl who possess anything out everything ;) 
I always act before I think. Sebab tu lah aku selalu buat silap.huhu
I'm full of confidence when I'm in a very good mood. 
Besides my moods are also unpredictable. Beware. huhu
This is me, Mirrah Diyana Maznun. :)
I love myself







day 24

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Day 24 – A photo of something that means a lot to you.



Tasik Tun Fatimah, UiTM Lendu :)

This place holds 1001 memories for me.
Inilah tempat aku ngan classmates berkumpul, lepak2, amik angin and the very first time I met you, talk to you .then, we walked together to kolej.
Perfect memory in just about a year .. :)



October Rant

Assalamualaikum and good day How are you guys holding on so far? Whatever circumstances you are in right now, I hope that you guys will...