Tuesday, August 16, 2011

kisah asrama baru...


Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

I can't believe raya is coming,another two weeks!!! O.O
Dengan assignments bertimbun, presentation lagi...
adoiii~~
uhuhuhuhuk.

Nak buat2 jatuh sakit lah camni.
Hihi

By the way, student TESL & Pra-diploma telah selamat berpindah ke asrama baru hari sabtu,13 ogos 2011.
Termasuk aku and kengkawan.. Heheh
Yang uniknye nama2 kolej baru ni semua nama lelaki..
Siswa ditempatkan di kolej Tun Perak.
Sesuai lah tu kan kolej lelaki namanye Tun Perak..
Tun-tun yang lain semuanye perempuan.
Such as Tun Ali, Tun Hasan dan Tun Hamzah..

Aku berjaya mendapat tempat di kolej Tun Hasan..
Kebetulan nama atuk belah mama aku pun Hasan..
Huhu
Ketawa mama bila aku cite pasal nama kolej nih. Hihihi
And terus mengingatkan aku kat atuk aku yang tak berapa sihat tu.
Biasalah, orang tua...

Berbalik pada cerita asrama baru kami nih.
Bilik air dia memang PERGHHH!!
Kau nak berenang, sambil minum lemon juice dalam tu pun boleh!
Hohohoho
Satu bilik dua orang. Nak kate besar tu tak lah tapi selesa la kan..
Kalau nak dibandingkan dengan bilik kat rumah sendiri memanglah bilik kat sini kalah.
huhuhuhu

And Alhamdulillah syukur pada Allah, roommate aku still Mirza ^^
Yeah..I Lap U bebeyh! hihihik
Oh ye, terbentuk jugak group baru. Iaitu group turtle/tortoise.
Haha
Puncanye, masa tu aku ikut Mirza balik umah dia kat Batu Pahat ( fyi, itulah second time aku pegi batu pahat.huhu)
Masa tu dok pikir saguhati ape lah nak bagi kat dorang berempat kan ( nisa, kimi,aiman,safwat)
Last2, decide lah beli kan diorang keychain turtle...
Ade pelbagai warna cengkerang turtle tuh.
Aku : pink(sbb takde warna merah)
mirza: biru
nisa: kuning
kimi: hijau
aiman: biru ( suke sgt ngan warna biru,mcm mirza.such a blue maniac.huhuk)
safwat: coklat

inilah turtle2 kami..hehe.warna kuning je takde sebab nisa tak bawak pulak turtle dia time nih..

cute??? haruslah~~ ;D

Dari kiri depan sekali :aiman,safwat(fuad),kimi
Dari kanan dpan: aku, nisa, mirza Inilah kami :)

Orait, setakat ini je lah dulu..
Nanti aku bebel pulak pasal topik lain.hehe

p/s : sedang mengenali someone yang bagi aku sangat cool n macho ^^

4 comments:

Fiery Phoenix said... Reply To This Comment

kolej baru jauh x dr kelas?

miradyana said... Reply To This Comment

emm..x jugak..lbih kurang same je jauh ngan kolej lame =) dlm 15 minit smpai lah..huhu

Addin Lee said... Reply To This Comment

kolej lelaki pun 1 bilik 2 orang kerr ??

miradyana said... Reply To This Comment

iye :) yg baru sume 1 bilik 2 org..