Posts

Showing posts from August, 2011

selamat hari raya aidilfitri

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Selamat hari raya aidilfitri. Maaf zahir batin.
To all my dearest friends and teachers in Perak, I miss you all so so so much!


p/s: slamat smpai shah alam hari sabtu lepas..and of course, by bus..huhu

melaka makes me fat?huhu~

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
I tell you all, foods here areeeeeeeeeee delicicous! hahah My father ask me : 'ape yang kamu makan kat sane?" me(her beloved daughter) : "nasi,ayam.masakan ayam tu agak bervariasi lah.kadang2 akak makan ikan keli" father: "emmm.. patutlah berat naik" me : "dah lauk tu je yang banyak.sedap pulak tu" >.< Then,my father just laugh..


Oh dear! I miss Perak so much..............
p/s: bulan pose nih lagilah sedap2 makanannye. pegi bazar hari2 itu satu kemestian! hahah ;D

wet from head to toe

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Rainy season has started i guess? ==" Yesterday afternoon after comp. literacy class, me and my friends went back to college in the rain. The rain is quite heavy.Even the umbrella can't prevent us from the rain water.
Mirza sangat cekal la! She just walked faster and then she stopped at the mosque waiting for me and hirza. Poor hirza.. sebab time tu jugak lah kasut dia nak rosak...
After about 5 minutes stayed at the mosque, we decided to march back to college even the rain was still pouring heavily. bak kata mirza : "dah alang2 basah ni, biarlah basah je terus.." While Hirza borrowed the slipper from the mosque.
That was yesterdays story. Today story is just like yesterday. But the difference is,today it rains in the morning. Again... We're wet!!! Arghhhh! I'm so tense up.. Sampai kelas memang monyok abis je muke. Dah lah baju kurung aku kainnye tebal. So, lambat kering.. Plus, the temperature in our class is like …

ouh,sweet! ;D

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Yeahhh!! First time naik bas dari Melaka ke KL!!!! hahahahhahahaha Kejayaan terbesar aku setakat ni =,=
Lagi satu kejadian yang membuat aku teruja ialah : BESARNYE TERMINAL BERSEPADU SELATAN (TBS) hahahah Maklum lah... Orang kampung kan..keh3 Memang besar lah terminal tuh... Kalaui aku tak ikut hirza beli tiket ke KL memang tak merasa lah nak jejak kaki ke TBS. Hihi
Tak lama sebelum masuk waktu berbuka pose, pak cik mat and ocik pun sampai... Juadah berbuka pose ialah KFC.. ^-^ Makan orang yang belanja memanglah tersangat sedap kan..hehe
Minggu depan start cuti raya, balik shah alam lagi.. Naik bas lagi.. Tapi mggu depan naik bas terus ke shah alam la.. Bile lah pulak aku nak merasa naik tren nih? Teringin lah pulak nak rase adventure.. Huhuhu
Sememangnye bulan ramadhan tahun ni sangat sweet! ;D Lagi sweet ialah kenangan birthday aku 17 h/b yang lalu.. Alhamdulillahhh.... Thanks a lot kepada yang wish!! Wish korang tersangatlah berharga ;DDDDD And berjuta juta terima…

kisah asrama baru...

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
I can't believe raya is coming,another two weeks!!! O.O Dengan assignments bertimbun, presentation lagi... adoiii~~ uhuhuhuhuk.
Nak buat2 jatuh sakit lah camni. Hihi
By the way, student TESL & Pra-diploma telah selamat berpindah ke asrama baru hari sabtu,13 ogos 2011. Termasuk aku and kengkawan.. Heheh Yang uniknye nama2 kolej baru ni semua nama lelaki.. Siswa ditempatkan di kolej Tun Perak. Sesuai lah tu kan kolej lelaki namanye Tun Perak.. Tun-tun yang lain semuanye perempuan. Such as Tun Ali, Tun Hasan dan Tun Hamzah..
Aku berjaya mendapat tempat di kolej Tun Hasan.. Kebetulan nama atuk belah mama aku pun Hasan.. Huhu Ketawa mama bila aku cite pasal nama kolej nih. Hihihi And terus mengingatkan aku kat atuk aku yang tak berapa sihat tu. Biasalah, orang tua...
Berbalik pada cerita asrama baru kami nih. Bilik air dia memang PERGHHH!! Kau nak berenang, sambil minum lemon juice dalam tu pun boleh! Hohohoho Satu bilik dua orang. Nak kate besar tu tak lah tapi se…