day 1: 10 things about you

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

First day nih kira cam sesi suai kenal la... Eceh.

10 things bout me are :

1- First of all mesti lah nama kan.. My name is Mirrah Diyana, given by my beloved mom ;)
my birthday tengok kat facebook badge tu. Jangan lupe bagi hadiah. teeheee ;P

2- Was born in Selangor.. Currently stays in Seri Iskandar, Perak. Pindah Perak sebab my mom and dad di tukarkan ke UiTM sini. I've stayed here for about.. Errr.. Since I was in kindergarten. Tolonglah kira kan untuk aku.. Hehe.

3- Keluarga aku takde lah berada, tak jugak miskin papa kedana. Cukup makan pakai sume lah. Alhamdulillah.. I have three siblings. I'm the eldest and the only daughter. I'm not the kind of 'manja' maybe.. Hihi. But stubborn yes!

4- Lagi... Oh yeah.. Sekolah aku pun aku boleh lupe! haha. Mula sekolah di Sekolah Kebangsaan Seri Iskandar. Then, sambung sekolah menengah di Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Iskandar. See?Tak berkembang langsung! Sekolah kat seri iskandar jugak.. hoho. Takpe. Asalkan sekolah. kan? ;)

5- Kejayaan terbesar dan kenangan termanis sepanjang hidup aku hampir 18 tahun ini ialah :

UPSR aku berjaya menggondol straight A's iaitu 5 A's.

PMR juga alhamdulillah aku berjaya menggondol straight A's iaitu 8 A's.

SPM aku..... Ape agaknye? Straight jugak? Hmm.. Nope! SPM aku agak kantoi ye tuan2 dan puan2 sebab aku banyak main. ngeee! So, dapat lah 7 out of 9.. Yang mencacatkan result aku tu ialah addmath B+ and kimia B. hoho. Ape pun, aku sangat2 bersyukur pada Allah sebab aku still among the best student even result SPM aku camtu. Lawak jugak sebenarnye ==" maybe sebab sekolah aku sekolah harian je kot. Kalau sekolah asrama, jangan mimpi lah nak dapat best student ngan result burok camtu =,=

6- Aku suke berangan.. For me, berangan tu macam satu pencetus semangat tau. But, don't let the dreams become your master. You must be the master of your dreams. Kalau tak, jadi habuk lah kau. Alah, senang cerita jangan jadi cam Mat Jenin sudah. Tak kenal Mat Jenin? Google je lah..

7- During my free times I like to facebook-ing, blogging, reading novels and also drawing.. Ni nak bagi tau nih. Aku pandai melukis. Tak caya sudah... Tapi takde lah lukisannya lawo cam sape ke namenye... Hah. Leonardo Da Vinci.. Dia aku takleh challenge la.. Hehe. Facebook-ing and blogging dah jadi kewajipan harian ;P

8- Makanan favourite : laksa, kue tiau goreng, ayam masak merah. Minuman favourite : soya,
jus karot.. I'm not very picky when it comes to food. As long as its delicious! hohoh

9- Cita- cita aku hampir lupa pulak.. Ekekeke... Aku bercita cita ingin menjadi seorang Pensyarah Bahasa Inggeris... I love english subject since I was in primary school. Maybe because there's no kira-kira like maths. Oh yeah, I hate maths actually.. Haha. Cuma start bile tah aku mula minat. Sejak form 3 kot.

10- Lastly, first impression orang pada aku ialah : 'sombong'. I'm talkative actually.. Very very talkative... But, not laser okeh(agaknye la.)..hehe. So, beware pada sape2 yang label aku sombong tu. Kalau ko dah kenal aku baru ko tau penat tadah telinga dengar bebelan mulut aku. Hihihii. Tapi jangan risau.. I'm a very very nice girl.(cewah.promote diri) Feel free to be my friend okeh ;D

Fuhh.. Baru abis day 1. Can't wait for day 2 and so on.. ;)

No comments:

Something I'm into..

Assalamualaikum and good day I'm a fan of korean drama and songs. I don't really follow all the korean wave whatever news relig...