day 10: 10 final words

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

1- Whatever you are, be a good one. Kata kata yang jadi pegangan aku :)

2- I'll miss you all and everything in Perak..

3- To my friends do your very best in whatever you do!

4- Adik, adik aku : Fudhail & Zaim, akak akan rindu korang!
Terutamanya Fudhail, akak akan rindu nak kacau kamu study. muahaha ;P

5- Mama, ayah, I'll do my very best to be the best ;)

6- Ada yang aku buat auto post sebab masa tu aku dah takde kat rumah.
So, taknak delay challenge ni aku pun buatlah auto post. Yeah,memang gedik.

7- Nombor ini ( 7) adalah nombor kegemaran aku.

8- Pada sape2 yang tak buat lagi tentang 10 ni, buatlah. Sangat best!

9- Aku memang suka tulis mix BM, BI cause
sometimes I think in BM, sometimes I think in BI.
Kalau ada yang rasa menyampah dipersilakan keluar dari sini.
Kalau ada word yang salah, buat don't know je. I'm not perfect anyway.

10- It's a relief I've finished this challenge

no number : The End...
Hihi


p/s: auto post :)

day 9: 10 ways to win your heart

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Ehem, ehem.. Sape sape yang nak menangi hati aku, memorize this 10 ways.
Gila perasan banyak lah kau mirrah =,=

1- First of all, don't smoke in front of me! Aku tak suka.
Aku pangkah kau siap2. Yeah.. Kejam. Hihi

2- Don't force me to do what I don't want or I don't like.
Aku paling tak suka di paksa.

3- Smile at me. Tambah lagi kalau senyuman yang ada lesung pipit tu!
Alahai..... Cair aku. hoho

4- Don't use harsh words such as pig(terjemahkanlah dalam BM),
stupid, f-u-c-k and so on.. Yang seangkatan dengannya.

5- Hardworking. Tamau malas malas.

6- When I'm talking to you, give me your full attention! Aku suka lah sangat
ber-story telling ni.. So, you better open your ears wide like the elephant's ears.
hihihik

7- Give me flowers. ngeee! Especially white rose. Ni lah bunga kesukaan aku
dari dulu lagi.. Tapi takde sape pernah bagi. huhuk

8- Wear something nice and neat. Nak lagi menarik perhatian aku, pakai lah baju
warna merah.. Heheh. Tamau selekeh selekeh ukeyh.

9- Just be yourself. Tak payah nak berlakon depan aku, tapi
belakang... Hmmm..

10- Respect the elders.. Hormatilah guru, pensyarah,dan yang paling penting
warga emas.

Ni lah cabaran paling susah aku rasa =.=

p/s : auto post ;)



day 8: 10 of your favourite songs

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

10 songs? okeh. This is 'kacang'.. hihi

1- Taylor Swift- enchanted

2- Taylor Swift- The story of us

3- Bruno Mars- grenade

4- Maher Zain - hold my hand

5- U-kiss - Shut up

6- Bigbang- tonight

7- C.N Blue- Intuition

8- Block B- Freeze

9- Avril Lavigne - What the hell

10- Katy Perry - E.T

Kalau boleh, aku nak tulis sume yang ada kat pendrive aku. hoho


p/s: auto post. hari ni aku mula mendaftar di uitm melaka. Semoga segalanya lancar ;)

day 7: 10 important people

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

1- mama

2- ayah

3- adik adik (zaim n fudhail)

4- opah and atuk ^-^

5- ocik

6- Pak cik mat

7- family

8- friends, especially best friends : yana, oca, aimi, imah, maryam, fairuz

9- my adiks angkat : masz n afiq

10- teachers

no number : prince charming. teeeheee


Beratnya hati!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Kalau nak di bandingkan berat badan dengan hati,
mesti lah badan lagi berat kan.. hehe

Tapi, bukan hati yang betul betul tu..
Hati yang ni bermaksud perasaan.

Tak dapat aku gambarkan perasaan aku yang terlalu sedih.
Entah bila lah lagi dapat jumpa dengan kawan kawan seperjuangan.
Inilah pertama kali nya aku pergi jauh dari rumah.
Pertama kali aku akan menghuni asrama.
Dari darjah 1- tingkatan 5 tak pernah pun tinggal lama2 di asrama.
Menginap asrama pernah la sebab mengikuti program sekolah.

Adodoi hati... Kenapalah kau sedih sangat ni..?
Bukan selamanya kau nak tinggalkan rumah pun.
Paling tak sebulan sekali kau balik lah..

Sedihnya!
Ni yang rasa nak kembali ke sekolah balik ni.. 
Petang karang lepas ayah balek kerja kami bertolak ke Shah Alam.
Beli barang barang keperluan kat sana.
Tido kat umah Ocik n Pak cik mat.
Nak tengok bilik tido,ruang tamu, dapur, pagar, pintu, setor and segala
bagai kat umah ni puas2.. huuu~~

Semalam, lepas rindu abis abisan jumpa Oca, Aimi, Yana.
Tapi sayang, Imah, Fairuz n Maryam tak dapat datang.
Imah dah pergi PLKN.
Tak pe lah. Henfon masing masing ada, boleh contact :')
Mana lah tak sedihnya.. Aku kenal dorang dari sekolah rendah...
Masa yang sangat lama. Macam macam yang kitorang lalui.
Kalau orang yang korang kenal lama, mesti lah korang akan sayang dorang lebih kan?
Aku faham perasaan tu :')
And aku mintak maaf dari ujung rambut sampai ujung kaki...
Korang lah yang banyak buat aku sedar hakikat hidup ni.

Aina, ko kuat dan tabah. Kalau aku kat tempat ko, dah lama aku tewas.
Khairiah, aku rindu lesung pipit ko!hee
Maisarah, aku senang dengan cara ko yang otai tu.hehe
Qifa, Aida, Mira Awai, Belle, Mina, Dayah,
and seluruh 5SB1-2010 aku nak mintak maaf kalau korang ada terasa
ngan aku, pape salah yang aku buat.. Aku mintak maaf bebanyak.
Korang memang ' Da Best' ar!
Sori lah, aku tak sempat nak taip sume nama..
Tamau terasa eh. Aku tetap ingat korang.

Masz, akak mintak maaf bebanyak sume salah akak.
Kalau sepanjang akak dah tinggalkan sekolah ni pun ada buat adik terasa ke,
akak mohon bebanyak maaf. Buat yang terbaik untuk SPM oke ;)

Afiq, akak mintak maaf kalau ada buat salah, buat afiq terasa..
Maaf dari ujung rambut sampai ujung kaki ye..
Do your best in PMR k =)

Pada cikgu cikgu SMK Seri Iskandar, anda semua adalah cikgu terBest!
;D

Kengkawan yang lain, all the best!
Ceria ceria selalu ^_^

Papai Perak ='(
Welcome Melaka..huuu~



day 6: 10 items you can't live without

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...


1- oxygen/air. can anyone breath without oxygen/air?ade ke?kalau ade bukan manusia
tu, alien agaknye ;P

2- foods

3- water

4- my phone

5- my beloved laptop

6- my pendrive.heheh

7- internet

8- clothes

9- my dearest blog

10- my house


kemas barang macam nak pindah rumah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Hari mendaftar uitm dah makin dekat, kecuakan pun bermaharajalela...
Baju baju kalau boleh semua aku nak bawak..
Senang cerita satu rumah ni lah aku nak bawak! Kehkehkeh..
Melaka ngan Perak bukan dekat weyh!
Melainkan kalau naik flight.
Err.. Is there any airport in Malacca...?
Maklumlah.. Dah berabad aku tak pergi Melaka.
Last pergi masa umur berapa tah, tak ingat.

My mom will say this every time she looks at my bags:

mama : banyaknye barang kamu...buat ape bawak banyak banyak.. Nanti nak balik lagi
aku : banyak ke..? Mane ada banyak. Oke lah ni..
mama : yelah.. yelah.. tak banyak.

Tapi lepas tu, aku pun rasa macam banyak je....
Hehe
Adoiiiii... Poning.. Poning......
Takpe lah. Jangan aku meraung nanti kat sana sebab takde baju sudah.
kan kan?
heheh



Lagi satu yang menakutkan aku ialah......
Aku takut aku tergagap gagap speaking! >.<
Adess... Minat English punye pasal, dapat lah tesl. hoho
Risau lidah aku tergeliat nak speaking nanti.
Dah lama tak practice =.=


-Ya Allah.. Mudahkan lah perjalanan kami..

Selamat Hari Jadi Ayah!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...


Setelah di tolak, tambah, darab, bahagi maka pada tahun ni genaplah umur
ayahanda kesayanganku 48 tahun..

Umur ayah dah hampir 50 tapi tak rasa pun ayah macam 50.
Nampak muda je di mata ini.
ngee
haih.. mane ada akak bodek ayah!
hehe

Dulu masa kecik ayah rajin layan akak cot cet pot pet.
Maklumlah, akak kalau tak bercakap sehari memang tak sah.
If i'm quiet there's something wrong somewhere lah tu..
Sume kerenah akak ayah tahan je sampai lah dah besar ni pun.
hehe

Thanks a lot pada ayah yang sentiasa menjadi ayah yang penyayang
kepada anak anaknye yang nakal nakal tapi baik ini..
Bak kata mama : 'anak ada 3 orang je, tapi macam 30 orang!'

Apa pun,
Akak harap semoga ayah happy2 selalu.
Semoga sentiasa dilimpahi dengan rahmat dan berkat Allah.
Semoga sentiasa sihat walafiat dan dipanjangkan umur..
Aminnn...




day 5: 10 wishes

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...


1- be a very loyal servant to our Creator, Allah s.w.t

2- be a top student in IPTA. ngee

3- car license. kengkawan sume dah ada lesen,aku je yang ketinggalan
zaman =,=

4- being an english lecturer

5- got Ph.D

6- be a very good daughter

7- a car

8- a bungalow

9- rich. so that I can help the poor

10- build a home for stray cats


day 4: 10 things you want to say to one person

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

1- I love you so much

2- You're my one and only in this world

3- I'm sorry if I hurt you 

4- I love your smile

5- You are the most beautiful and lovely woman I've ever seen

6- Thank you for giving me birth

7- Thank you for raising me up

8- I promise that I'll make you proud of me

9- Bless my life. My life will be nothing without your blessing

10- Lastly, thank you for being my mother



day 3: 10 things you hate

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

1- Smokers. Kalau nak merokok pergilah merokok jauh jauh ke laut sana.

2- Lelaki yang tak hargai dan hormati perempuan. Dah dapat awek, mintak
yang bukan bukan.. Bila awek tu taknak bagi, dipaksa paksa pulak.

3- Lipas, cicak, katak dan labah labah. Empat beradik tu memanglah aku
tak boleh hadap. Geli.

4- Si hipo. Bukan hippopotamus si badak tu. Bukan. I mean a hypocrite person.
Kalau ada alasan yang munasabah tu, boleh la di maafkan lagi.

5- Ghost stories. Aku benci cerita cerita macam ni sebab bila dah tengok,
mesti aku tak boleh lupe kan rupa hantu tu.Kalau hantu tu
hensem takpe lah jugak.gahaha! Kalau menakutkan, nak tido pun susah.
Kalau yang lawak tu takpe.

6- Being compared. I don't like anyone compared me with others or anything!
Dia , dia. Aku, aku. Tak sama. Never ever gonna be the same.
Aku ada keistimewaan sendiri.

7- Waiting. Sori lah. Aku bukan golongan yang penyabar.

8- Kene marah. Yeah.. Aku benci kena bila aku dimarahi. Sebab, lepas
tu fikiran aku tak boleh fokus terhadap kerja kerja yang aku buat.
Aku asyik pikir sakit hati aku and kerja kerja yang seterusnya jadi makin tak betol.
Tegur baik baik takpe.

9- Di paksa atau di arah buat itu ini. Ini jugak antara yang paling aku benci tahap infinity.
Aku tak suka orang paksa paksa aku, arah aku buat itu ini( if dsertakan
with magic word : 'tolong' or 'please' I'll consider that). It's annoying.

10- Lastly, a person who act like they're very very very great, famous,
smart etc. Aku rasa nak muntah je depan orang macam ni,
tak pun hantar orang macam ni ke Afrika biar dia kawan ngan orang asli
kat sane serta animals there. Serve you right. Muahahaha!


p/s: There's few more actually.. Tapi, kena bagi 10 je kan.. Nak buat macam mane. Hehe

day 2: 10 things you love

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

1- I love Allah the Almighty and The Most Merciful

2- I love Muhammad S.A.W

3- I love Islam, my one and only religion

4- I love mama,ayah, fudhail, zaim ocik, pak cik mat, opah and
atok belah mama dan ayah and all my family

5- I love myself, especially the bright side of me not the dark side a.k.a the evil side of me. hehe
We must love ourself before we love others. Bila kita tak sayang diri
jadilah berkembang biak masalah sosial especially girls. This is my
opinion. If you agree put your feets or fingers up. hoho

6- I love my friends adik angkat especially my best friends Aimi, Yana, Kautsar, Fairuz, Maryam and Naimah. I tell you la.. adik2 angkat sayang : Masz, afiq
They're great and fantastic with their own way ;)

7- I love my teachers. Without them I'm nothing.

8- I love my lappy very much. I can't live without it. haha.

9- I love cats! Love 'em very much coz they have a very fluffy fur, long
lovely whiskers, and very cute face! Conclusion nye kucing sangat menggoda.hihi
Tapi mama tak bagi aku bela kucing sebab aku alah sikit ngan kucing. T.T

10- I love my 'crush' since I was in form3. Can someone please
tell me how to get rid of him from my heart
I've tried so many ways but it still the same =,=


-the end-


selamat hari cikgu,cikgu!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

I really miss my school-ing days..

Masa SPM dulu busy kemain lagi counting how many days left to be school student.

Sarkastik melampau tak sabar sabar nak habis exam, habis sekolah.

Mimpi siang malam pasang angan angan nak jadi student IPTA pulak...

Dah habis sekolah, rindu pulak nak kembali ke sekolah.

Nak jumpa muka cikgu cikgu yang tak pernah penat mengajar berkongsi segala ilmu yang tersemat di dada kepada anak anak muridnya...

Maaf cikgu.. Takde hadiah hebat, mahal yang dapat saya beri kepada semua cikgu cikgu

melainkan ucapan


Dari conteng dinding rumah, jadi pandai conteng buku atau kertas2.

Dari buta huruf, jadi celik huruf.

Dari buta nombor, jadi pandai mengira.

Dari takde ilmu, jadi berilmu.

Semuanya kerana jasamu CIKGU!


Sejuta terima kasih dan penghargaan saya ucapkan kepada cikgu cikgu yang pernah mencurahkan ilmu selama ini.

Jasamu di kenang.

Takkan saya sia sia kan segala ilmu yang telah cikgu cikgu curahkan selama ini.

Cikgu cikgu semua telah membentuk saya menjadi diri saya hari ini.


Terima kasih kepada cikgu cikgu tadika PASTI.

Terima kasih kepada cikgu cikgu SK Seri Iskandar.

Terima kasih kepada cikgu cikgu SMK Seri Iskandar.

Maafkan segala salah silap saya yang serba serbi kekurangan ini..
Akhir sekali...

May Allah bless you teachers!!

day 1: 10 things about you

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

First day nih kira cam sesi suai kenal la... Eceh.

10 things bout me are :

1- First of all mesti lah nama kan.. My name is Mirrah Diyana, given by my beloved mom ;)
my birthday tengok kat facebook badge tu. Jangan lupe bagi hadiah. teeheee ;P

2- Was born in Selangor.. Currently stays in Seri Iskandar, Perak. Pindah Perak sebab my mom and dad di tukarkan ke UiTM sini. I've stayed here for about.. Errr.. Since I was in kindergarten. Tolonglah kira kan untuk aku.. Hehe.

3- Keluarga aku takde lah berada, tak jugak miskin papa kedana. Cukup makan pakai sume lah. Alhamdulillah.. I have three siblings. I'm the eldest and the only daughter. I'm not the kind of 'manja' maybe.. Hihi. But stubborn yes!

4- Lagi... Oh yeah.. Sekolah aku pun aku boleh lupe! haha. Mula sekolah di Sekolah Kebangsaan Seri Iskandar. Then, sambung sekolah menengah di Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Iskandar. See?Tak berkembang langsung! Sekolah kat seri iskandar jugak.. hoho. Takpe. Asalkan sekolah. kan? ;)

5- Kejayaan terbesar dan kenangan termanis sepanjang hidup aku hampir 18 tahun ini ialah :

UPSR aku berjaya menggondol straight A's iaitu 5 A's.

PMR juga alhamdulillah aku berjaya menggondol straight A's iaitu 8 A's.

SPM aku..... Ape agaknye? Straight jugak? Hmm.. Nope! SPM aku agak kantoi ye tuan2 dan puan2 sebab aku banyak main. ngeee! So, dapat lah 7 out of 9.. Yang mencacatkan result aku tu ialah addmath B+ and kimia B. hoho. Ape pun, aku sangat2 bersyukur pada Allah sebab aku still among the best student even result SPM aku camtu. Lawak jugak sebenarnye ==" maybe sebab sekolah aku sekolah harian je kot. Kalau sekolah asrama, jangan mimpi lah nak dapat best student ngan result burok camtu =,=

6- Aku suke berangan.. For me, berangan tu macam satu pencetus semangat tau. But, don't let the dreams become your master. You must be the master of your dreams. Kalau tak, jadi habuk lah kau. Alah, senang cerita jangan jadi cam Mat Jenin sudah. Tak kenal Mat Jenin? Google je lah..

7- During my free times I like to facebook-ing, blogging, reading novels and also drawing.. Ni nak bagi tau nih. Aku pandai melukis. Tak caya sudah... Tapi takde lah lukisannya lawo cam sape ke namenye... Hah. Leonardo Da Vinci.. Dia aku takleh challenge la.. Hehe. Facebook-ing and blogging dah jadi kewajipan harian ;P

8- Makanan favourite : laksa, kue tiau goreng, ayam masak merah. Minuman favourite : soya,
jus karot.. I'm not very picky when it comes to food. As long as its delicious! hohoh

9- Cita- cita aku hampir lupa pulak.. Ekekeke... Aku bercita cita ingin menjadi seorang Pensyarah Bahasa Inggeris... I love english subject since I was in primary school. Maybe because there's no kira-kira like maths. Oh yeah, I hate maths actually.. Haha. Cuma start bile tah aku mula minat. Sejak form 3 kot.

10- Lastly, first impression orang pada aku ialah : 'sombong'. I'm talkative actually.. Very very talkative... But, not laser okeh(agaknye la.)..hehe. So, beware pada sape2 yang label aku sombong tu. Kalau ko dah kenal aku baru ko tau penat tadah telinga dengar bebelan mulut aku. Hihihii. Tapi jangan risau.. I'm a very very nice girl.(cewah.promote diri) Feel free to be my friend okeh ;D

Fuhh.. Baru abis day 1. Can't wait for day 2 and so on.. ;)

about 10

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...


Masa tengah jalan jalan blog Yana lalu terjumpa lah game 'about 10' nih

day one : 10 things about you

day two : 10 things you love

day three : 10 things you hate

day four : 10 things you want to say to one person

day five : 10 wishes

day six : 10 items you can't live without

day seven : 10 important people

day eight : 10 of your favourite songs

day nine : 10 ways to win your heart

day ten : 10 final words


Okeyh then.. Let the games begin!

excited nih!hoho



at last!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Giler rindu dengan mr. Blog nih!
Dah la semalam tak buleh bukak..
Alhamdulillah hari ni bolehhh
weeee!



bad day huh?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Bagaimana ingin aku gambarkan betapa malunye hari ini...
Huuuu~~~

Dua kali pulak tu.
Adehh..

Aku tegur lah sorang girl ni mase medical check up tadi.
Aku: dapat mane?
dia kata : owh, tak. akak nak keje.
aku: Owhh.. (wat muka tak bersalah.padahal dalam hati malu gile dah)


Tragedi kedua..
Err.. Rahsia lah.
Segan giler! >.<

Jangan ade kali ketiga sudah.
hehe



hari hari adalah hari ibu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Hari hari adalah hari ibu, jadi pegangan =)

I love you everyday, mama
I'll always be your only daughter, mama
I'll always try my best to make you proud
and you'll be my one and only mother in this world and hereafter

May Allah always bless you


Also, Happy belated birthday mama.. Akak demam masa befday mama 27/4/2011
Dah rancang2 nak update pasal befday mama.. Tapi terlepas... hukhuk
Pape pun, semoga mama akan selalu senyum and happy ;D



gurauan jadi kenyataan?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...


Sila datang mendaftar di tempat yang ditetapkan.

Tempat:UITM KAMPUS ALOR GAJAH
KM 26 JALAN LENDU, 78000 ALOR GAJAH, MELAKA
Tarikh:22/5/2011 Masa:8:30AM - 4:30PM


Masin betul lah mulut kawan aku nih.
Memang betul aku dapat kat Melaka..
Okeh. Nak start menangis........
.

.

.

tanda noktah diatas merupakan titisan air mata... Cewahhh
Hehehhehe... Tak pe lah.
Redha lah dengan ape yang telah ditetapkan.
Yang penting, dapat sambung belajar.
Alhamdulillah....

Terfikir jugak nak mohon mintak tukar kampus seksyen 17 Shah Alam..
Tapi lepas tu mama pun kata tak payah lah.
Fikir fikir seronok sekali sekala pergi jauh.
Huhu

Tapi sekarang ni, dah dalam di lema pulak..
=="



keputusan permohonan kemasukan ke IPTA

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Ehemmm.. Ehemm...
Testing microphone..... Hahah
Okeh2.. Serius!

Wahai sekalian rakan taulan.....

Suka cita dimaklumkan bahawa aku berjaya mendapat course yang aku idam idamkan..

Keputusannya adalah seperti yang tertera di bawah




Nampak ke? Kalau tak nampak, jangan malas2 klik supaya lebih nampak.. hee

Tapi kat kampus mana still tak tau lagi.
Esok barulah boleh dapat surat nye...

Jap2.. Tak habis lagi....


First of all Thank You Allah for giving me an opportunity to further my studies.
I'm very very grateful and thankful..

To my parents I'll try my very best and study hard to get the best pointer
and make both of you proud ;)

To all my friends who get the offer to pursue your study
CONGRATULATIONS!!!
Tak lupe jugak pada cousins ku : CONGRATS! ;DDDDD

Yang tak dapat tu, takpe..
Still have time. Mungkin bukan kat situ rezeki korang.
InsyaAllah ade lah rezeki lain yang Allah bagi nanti.
Have faith in Him.
Kami sentiasa doakan korang. :)


Rasa excited pun ada nak masuk universiti ni..
Rasa risau pun ade..... Dah la tak pernah duduk asrama. =,=
Ape pun, aku tetap happy. Orang lain mungkin dapat U yang ape orang kate lebih class gi tu..
Ehem.. Ehem... UiTM pun class jugak pe. kan? kan? kan?
Kite yang nak belajar, everything depends on us.
Halemak. Membebel pulak dah...

Sekali lagi tahniah pada yang dapat tawaran U.
Jangan lupe sujud syukur.hehe ;)

p/s: tak sabar nak print surat tawaran sok and isi surat penangguhan PLKN.. huhui


another love letter

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...





Check2 mailbox tengah hari tadi, ade surat.

Di atas surat tu tertera lah nama

MIRRAH DIYANA BINTI MAZNUN
(nama aku lah)
Lot............. (alamat)........................

Tengok sambil lewa je memula tu.
Pastu, sekali nampak dari Mara.
Uishhh! terkeZut den!
hoho


Rupa rupanya surat tawaran dari Kolej Profesional Mara.
Lokasinya di Kuantan.
Program : Diploma in English Education
Tempoh : 3 tahun
Tarikh lapor diri : 5 Julai 2011

Jawapan penerimaan tawaran hendaklah sampai ke Unit Pusat Institusi Mara(UPIM)
pada atau sebelum 21 Mei 2011..


Err........ Aku tunggu result UPU dulu lah!
Result UPU Jumaat ni.
Berdebar debar pulak.. Heheh.
Wish me luck ya! ;)


Tagged by Aina Ramlai

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...


1 . ADAKAH ANDA RASA ANDA HOT ?
Hot tak, cold pun tak. Hot temper ye kot ;P


2 . UPLOAD WALLPAPER LAPPY / PC .
Guna gambar yang ade dalam lappy nih je. Sederhana sudahhh~~
hoho


3 . CERITA PASAL GAMBAR KAT WALL TU .
Wall ape? Wall rumah ker? Wall rumah gambar bunga banyak la...


4 . BILA KALI TERAKHIR ANDA MAKAN AYAM ?
Tengah hari tadi.


5 . APE YANG ANDA BUAT SELAIN MENYELESAIKAN TAG INI ?
Dengar lagu Dream High-OST dream high


6 . SELAIN NAMA SENDIRI , ANDA DIPANGGIL APA ?
Diyana kot..Tapi, Mirrah is enough :)


7 . TAG 8 ORANG RAKAN BLOGGER .

1. Yana
8. Ika


8 . SIAPAKAH NOMBOR SATU YANG ANDA TAG ?
Entah. Tak kenal.. Hihi. Okeh, nama nye Nur Liyana Binti Ahmad Fakurazi.
Jiran belakang umah (tak delah betul2 belakang. tapi selang dua Lot kot) merangkap best friend aku.
Dia seorang perempuan(mestilah girl kan,dah namenye ade 'binti'.hehe)
Satu sekolah dari form1- form5, kenal kat sekolah agama rakyat kat RPA Changkat Sodang mase.....
Mase....... Darjah 3 kot.. hehe.


9 . KATAKAN SESUATU TENTANG NOMBOR 5 YANG ANDA TAG .
Suke sangat sangat dengan senyuman ko and rindu nak belaja akaun duduk sebelah ko Mira!
Dah la name kite pun lebih kurang je kan? Eheee!


10 . ORANG KETIGA YANG DI-TAG SEDANG BERHUBUNGAN DENGAN SIAPA ?
Of course lah dia ade hubungan dengan mak ayah dia,sedara mara and kengkawan.
Orang istimewa aku tak pasti lah pulak.. huhu


11 . BAGAIMANA DENGAN NOMBOR EMPAT ?
Dah lama tak jumpe an!bile lagi bole jmpe huh? >.<


12 . PESANAN BUAT NOMBOR ENAM .
Keep blogging! Ayat anda best,sopan je. Suke3 ;D


13 . KATAKATA CINTA BUAT NOMBOR DUA
Tiada kata kata cinta seindah : I LOVE YOU ;)


14 . BERIKAN 5 PERKARA YANG ANDA TAHU TENTANG ORANG YANG DI-TAG DI NO 1 .
1. anak sulung
2. pandai buat kek batik
3. kuat makan.. hehe
4. minat korean band beast, shinee(ni yang dia paling minat la)huhu
5. happy go lucky


15 . PERSAMAAN ANTARA LEMBU DENGAN KAMBING .
Kedua dua nya adalah haiwan,makhluk Allah yang mempunyai otak tetapi tak punyai akal.


16 . PERASAAN KETIKA MENJAWAB TAG INI
Tak de rase pape.


17 . ADAKAH ANDA TAHU RIZMAN TU SENGAL ?
Tah la.Tak kenal pun sape dia.


18 . GAY OR LESS ?
None of the above. I'm normal, straight takde belok2.



p/s:Penat tau jawab soalan2 ni >.<

HELLO AUGUST!

Assalamualaikum and good day Welcom august; the independence day month; and also my birthday month! On 17th :3  Alright, so I went to...