hari ini punya kisah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...


Hari ni appointment opah dengan doktor mata.
Pagi pagi buta tu kan, kene lah bangun.
Err..Tak de lah pagi sangat. Dekat pukul 6 jugak aku bangun.
Padahal wat alarm pukul 5.45 a.m. hoho
Pukul 6.30 a.m gerak.

Gila sesak betul jalan kat bandar ni
Aku tak faham nape orang bandar boleh tahan hari2 macam ni time nak pegi kerja.. =="
Sampai hospital, isi perut dulu. hee
Itu mesti. Sarapan tu penting oke.
Bagi sape yang tak sarapan, baik korang sarapan.
Korang nak jadi pandai tak????
Mesti lah kan.. So, mesti lah breakfast.
Memang ade kena mengena ngan perkembangan otak breakfast nih!
Alamak! Aku ceramah pasal pemakanan pulak.
hehe


Aku ngan opah makan2, pak cik mat pegi amek angka giliran.
Dah nak habis makan, mak long sampai...
Mak long dah sampai, pak cik mat pulak terus pegi ofis.
Mak anjang sampai lambat sikit.
Sebabnye, jalan jam..


Opah aku ni sound trouble. So, bercakap ngan dia kena cakap kuat2.
Dia pun cakap kuat. Huhu
Bila opah aku bercakap, mesti orang pandang..
Senyum je lahh.. Kalau rajin, aku cakap : "opah saya ni tak berapa dengar." =)

Mula2 doktor pakaikan kanta cermin mata tu kat opah.
Dia suruh opah baca huruf2 yang nampak kat skrin tu.
Ala, kalau sape2 yang pakai spek tu korang paham la kan camne dy test tengok huruf or nombor tu kan..

Dah abis tu, kena tunggu lagi. Doktor lain pulak nak check.
Opah aku dah tak sabar2 nak balik.
Adoii.. Aku? Bawak bersabar je la... Haha

Jumpa doktor yang kedua ni sebab nak bukak jahitan kat mata tu.. kat..
Aku tak ingat la, ape ke namanye yang bahagian putih mata kita ni?
Kornea ea?
Ha..ye la tu. Huhu
Almaklumlah, aku tak amik bio mase menengah atas.
I tak minat. Hihihi
Itu baru bukak jahitan pertama..
Doktor tu kata lagi dua minggu datang hospital lagi..

My grandma's next appointment is on 28th April.
Aku dah balek Perak time tu.
Tak pe lah.
Mak anjang kata dia boleh cuti lagi.
Mak long pun tak kerja.

So.... That's all for today.
=)




No comments:

HELLO AUGUST!

Assalamualaikum and good day Welcom august; the independence day month; and also my birthday month! On 17th :3  Alright, so I went to...