Jom pegi bukit kledang. hehe ;)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Weyh, weyh!! Korang nak tau takkkk...??
Semalam kan aku pegi bukit kledang!
Muahahahahha!
Ade sape2 yang pernah pegi tak?

Bukan takat pegi je, tapi daki bukit tu..
Alah, jalan bertar..
Sonok! Tambah lagi pegi ramai2.
Sume perempuan.
^^
Pagi tu berkumpul dekat petronas utp dulu.
Nak tunggu yang lain- lain.

Aku, Yana, Kautsar, and Munirah tumpang Nisa.
Nisa yang ajak kitorang pegi bukit keledang nih..
Dia pernah pegi dengan ayah dia dulu.
Kali ni kitorang pegi dengan beberapa ahli persatuan Nisa', Parit.
Aku pun tak pernah dengar nama persatuan ni.
Inilah first time aku tau wujudnya persatuan ini.
Sempat bergambar ramai2 kat stesen minyak petronas tu.
Huhuhuhui


Dalam pukul berapa tah kitorang sampai bukit keledang.
Hehe ( aku lupa pakai jam tangan. Nak tengok fon malas)
Mak Nisa yang memandu kereta.
Kat tempat parking tu kan, banyak betui sekumpulan monyet.
Mak Nisa kata risau pulak di curinya makanan yang kitorang bawak.
Huhu

Sebelum daki bukit tu, kami baca doa and stretching lah dulu..
Segan jugak aku sebab ramai yang pegi tu pakai tudung labuh.
T-shirt labuh.
Aku ni, biase2 je. Tudung pun tudung biase je.
Takpelah.. Jadi diri sendiri sudehhhh. kan? =)

Masa sampai tu pun, ramai orang Cina dah turun..
Kitorang ni yang baru sampai. Haha

Nasib baiklah jalannya bertar.huhuhui.
Tapi, PENAT ooooooo nak mendakinye even jalan bertar....
Baru jalan naik sikit dah rase kepenatan tu,
Nampak sangat aku dah lame tak exercise kan?
Heh,sedar tak pe. Hohoho.

Dah agak tinggi tu kan, terserempak dengan geng melayu..
Opah(dia yg gelarkan dirinye opah) tu siap bagi bendera lagi kat kitorang. Hihihihik.
Dia kate dia ade banyak lagi bendera tuh.
Lalu, kami pun bergambar lah.
Eksyen lah sikit dengan mengibar bendera tu.
Cewah, cewahhh...
(Aku takde kamera, so takdelah gambar.
Nak guna kamera fon, tak cunlah pulak gambar nnti.Huhuhui)

Then, makan dekat playground.
Subhanallah, punye lah tingginye!!!
Kami ikut jalan short cut. Kene lah panjat tangga tanah
T_T
Mula2 aku tanak. Tapi Yana and Kausar pown nak ikut jalan dekat tu,
so aku follow je lah.Nisa kate dia pun penah lalu situ.
Allah je yang tau betapa takutnye aku + Penat yg amat!!

Tapi, bile dah sampai playground, sonok gile!!
Angin sepoi2 bahasa, udara segar, dapat tengok pemandangan yang indah dari atas tu.
Nampak rumah2 taman perumahan kat bawah tu kecik je.
Macam semut .
SubhanAllahhhh... Memang cantik lah! ;DD

Kami makan kat playground tu.
Pastu, sempat jugak berkenalan..
Dapat lagi kenalan baru. Eheee..
Antaranya:
Kak min, Kak ina, Kak lina.
Yang sebaya aku and geng is : farah, wawa.
Yang muda dari kitorang: adik farah(aku tak ingat namanye.huhu), khairina(adik nisa), ain,
syafa.

Err..ade ke nama2 yang aku lupa??
Aku nih pun bukannya senang nak hafal and ingat nama2 orang ni =,=
Tapi memang sonokkkk sangat! ;DD
Lepas makan, kemas2. Pastu, ape lagi.
Baliklahhh!! hee.

Masa turun tu, rase kejap je..!
Tiba2 je : Eh2, dah sampai bawah??

Balik2 umah je, terus baring.
Lepas solat, terus terlena di katil.
Perut pun sudah kenyang. Ngeee

Tapi,
Hari ni.......


.
.
.
.
.
.
.
.


Kaki aku sakit weyhhhhh!!!!(seperti ape yang ayah aku jangka semalam)
Semalam punyalah semangat waja mengalahkan superman.
Hari ni??
Errrr.....
Tapi penat2 pun aku tido lambat jugak semalam. Huhuhui.
And, sorilah Zariff. Aku tak perasan mesej ko semalam. Penat sangatlah katekan...
hehe. =P

Ya Allah, thank you for giving me a very fantastic day yesterday.

Okesh, sekarang masa korang patut bersyukur sebab aku dah tak larat nak taip.
Tu pun kalau korang baca la kan....
Papai alllszzzz =))


p/s: first time kot aku daki bukit. Hehe. And, sori takde gambar untuk cuci mata korang ;)


No comments:

October Rant

Assalamualaikum and good day How are you guys holding on so far? Whatever circumstances you are in right now, I hope that you guys will...