Google Translate memudahkan chatting di alam maya

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...


Tau ke ape kemende nye Google Translate tu? Haishh.. Takkan tak tau ye tak??
Macam2 bahasa kita boleh translate menggunakan google translate nih.
Ade pen-translate bahasa yang lain selain google translate ni ke? Tak pulak aku tahu..
Maklumlahh, tak berapa celik IT la kate kan... ngeee.

Ada penterjemah bahasa ni memudahkan aktiviti chatting sesuatu bangsa dengan bangsa lain yang berlainan bahasa.
Nak translate bahasa melayu ke bahasa jerman? ataupun ke bahasa hindi? takpun korea.. Boleh saje.. Macam2 bahasa boleh di translate kan...
Orang korea yang tak tau bahasa jerman pun boleh tau bahasa tersebut...
hehe

Magik kan. Tiba2 je boleh jadi pandai macam2 bahasa.
Tapiii... Setakat chatting / IM / e-mail boleh la.. Cuba kalau pronounce bahasa tu. Hah! Mau tergeliat lidah! haha. ;P
English boleh la kot sebab dah biasa dengar dalam crita2 'omputih' di kaca televisyen mahupun wayang..

Best jugak tau guna google translate.
Kalau aku boring2 aku selalu translate bahasa mlayu or english ke bahasa lain.
Memang takde koje btui..!
Pastu, klik button listen.
Dengar camne ejaan bahasa tu disebut.
Suke, suke, suke! Hihihi

Uhh.. I'm sleepy already. Sampai sini je lah aku membebel ea. Tata. NitezzzZZZ



zzz




ZZZZ




ZZZZZZ






No comments:

HELLO AUGUST!

Assalamualaikum and good day Welcom august; the independence day month; and also my birthday month! On 17th :3  Alright, so I went to...