29

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Day 29- In this past month, what have you learned?


To be patient, learn to do housework, learn to cook, learn to be independent, learn to be... Ape lagi tah..
Sume yang aku dah pelajari tu, semua yang aku tak suke!!! Ish3..teruk punye budak... Haha.

Tapi, masa mendewasakan aku.. Err.. takdelah cukup dewasa actually.. Hehehehhe.
This past month aku menjaga atok n opah aku. Mencabar. Tapi kadang2 ada jugak yang senang..
Mungkin ada terasa di hati aku sikit sebab jaga atok n opah aku ni, aku kene duduk rumah ocik n pak cik mat aku kat
Shah Alam.. Aku takde kawan kat sini. T_T

Sedangkan kengkawan aku, kebanyakannya ada yang kerja, ambil lesen kereta and tak kurang jugak yang pegi PLKN.
Takpelah. Apa yang aku dapat and aku ada sekarang ni dah lebih dari cukup walaupun aku tak dapat nak outing dengan kawan2.. Terseksa jugak jiwa aku sebenarnya..
Ada hikmahnya. Lagipun, opah dah jaga aku dari kecik lagi.. Keluar2 je hospital, dialah yang jaga aku. Ocik pun.
So, ape yang boleh aku kata lagi?
P.cik ngn ocik aku pegi keje pagi2, balek lambat. Sangat2 boring. Takpelah. Aku paham. Kadang2 aku cuba untuk
faham.. eh,ape punye ayat ni... =="

Then, learn to be more egoist. Ini disebabkan satu peristiwa tu lah kan. 'Kawan' lama yang telah melukakan hati
dengan dalam. Dari situ, aku belajar untuk jadi lebih ego.. And aku mula memahami hanya masa yang boleh sembuhkan luka di hati. Kalau fizikal yang luka, kita boleh ubat dengan minyak gamat, or balut ke ape ke. tapi kalau hati kite yang terluka disebabkan perbuatan seseorang, boleh ke kite nak balut, taruh minyak panas or whatever?
Tak buleh nye... Tapi ape salah kan kalau ada orang nak try... Huhuhuhui

okeh. itu sahaja =)

p/s : aku dah dapat wedges ngan handbag.. ^^ thanks to p.cik mat. love u lahhh! ;D

Comments

syuwai said…
erm, biasa la tu kalau orang dah b'usia.. ckp main lepas je dah tu dorang mudah terasa. jadi bnyakkn bersabar melayani mereka ;)

p/s suatu hari nanti kita pun akan jadi mcm dorang
miradyana said…
yup. betul.. thanks!! ^_^