hari ke lapan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Day 08- Short term goals for this month and why


I like this ^^. My short term goals for this month is to be very patience. Why?? Because, I have to look after my granpa and granma. It's easy to look after my granma.. She still able to walk, she can do evrything by herself even if we forbid her from doing it.. Atuk aku pulak tak larat sangat nak jalan. Tapi, bila ada sape2 datang dia trus jadi kuat pulak nak jalan. Kalau tak dia duduk je. Dia nak makan pun, mintak aku amik kan. Kalau tak cukup rase ke, ape ke mesti dia complaint. Pastu, hari2 mesti nak makan sambal. haishh.. And that's really make me lost my patience. He is soooooooo cerewet... Kesian jugak sebab dia dah nyanyuk dah.. Nak solat pun tak ingat. So, nak jaga warga emas dua orang ni, memerlukan kesabaran. Kesabaran aku senipis kulit bawang tawu.. Bila aku rase marah, macam benda aku hempas. Better lagi aku hempas barang daripada aku belasah orang kan.. Hehe. Then, mesti aku membebel. That's why my goal is to be a very patience person. Sabar merupakan sesuatu yang sukar tapi kalau diri kita dah terdidik dgn nya, we will get use to it. Alah bisa,tegal biasa. =)


**p/s : opah kat hospital lagi. Alhamdulillah syukur kepada Allah pembedahannya lancar =)

No comments:

Something I'm into..

Assalamualaikum and good day I'm a fan of korean drama and songs. I don't really follow all the korean wave whatever news relig...