beg tangan/handbag, perlu ke?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Kebanyakan perempuan mesti ada beg tangan. Kenapa ye? Perlu ke?


Of course la..! Sape lagi yang takde beg tangan, angkat kepala.hee.To be honest, aku xde beg tangan..
Huhu. Tolong kesiankan aku. =(
Beg tangan tu perlu bagi perempuan sebab boleh simpan pelbagai keperluan harian...
Seperti :

1. First of all, mesti la nak letak duit. duit tu pulak letak dalam purse. Kalo yg minat gune purse yang besar2, yang panjang, yg gigantic tu nak letak dalam poket pun tak muat. So, kena lah letak dalam handbag.. Kredit card also bagi yang sudah bekerja.


2. Nak simpan fon dalam beg tangan. especially kalau pakai baju kurung yang takde poket. Kalau yang suke letak tali panjang yang boleh sangkut fon kat leher tu okeh la.

3. Untuk simpan alat2 mekap seperti gincu, compact powder, eyeliner and macam2 lagi laaa....takkan nak pegang or letak dalam poket kan,kan,kan...?? Hancur la mekap tu..
Takde alat2 mekap? bohong la..paling koman pun mesti ada pelembap bibir.


4. Then, boleh letak minyak wangi.. Mane la tau kan cuaca panas, badan berpeluh- peluh mesti rasa tak selesa ngan bau yang tak menyenangkan.. Ade perfume leh sembur je. Sape yang murah hati tu siap sembur sekali orang2 di sekeliling ngan perfume tu. Err.. ada ke orang yang pemurah cmtu?

5. Dalam handbag jugak boleh letak payung. Mane tau kan tibe2 je hujan. Kat sekitar tu takde pulak tempat berteduh. Kuyup la jawabnya. Cuaca sekarang kan tak menentu..


6. Letak botol air. Kita perlu minum air putih 8 gelas sehari. So, air tuh perlu di bawa bersama. Tambahan kalau cuaca panas terik yang amat. tekak pun meronta- ronta mintak diisi. kalau beli membazir la pulak. so, better bawak dari rumah and kebersihan air tu pun terjamin.

7. Makanan pun boleh di letak dalam beg tangan tuh. Jangan lupa lak makanan tu nnti busuk pulak. ewww....

8. Losyen. Maklumlah, orang perempuan ni kan suka jaga kecantikan. Mesti la nak bawak losyen tambah lagi kalau yang kulitnye kering atau sensitif.. macam aku. huhui


9. Segala ubatan. Contohnye panadol, ubat demam, ubat selsema, vitamin, minyak gamat, minyak cap kapak and segala jenis minyak. Biasa lah perempuan. macam2 penyakit leh datang tibe2..


10. Lastly, nak letak dinosaur pun bolehhhh... Heh. Ni tipu. Sebagai pmpuan mesti la nak jaga keselamatan. So, kalau ada beg tangan ni senanglah nak letak penyembur lada yang memedihkan mata tu kan. mana lah tau kot2 kene culik ke ape ke.. Tapi mintak simpang la.. Tambahan pulak, beg tangan ni pun boleh di gunakan sebagai senjata u knoww... Kalau ada orang yang berniat tak baik mengganggu, hempuk je ngan handbag! handbag yang berat lagi bes coz dapat belasah org jahat sampai pengsan. kan,kan,kan.... heee. so, jangan lupe letak pemberat dalam handbag anda.



Comments