24

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Day 24- A letter to your parents





Berikut merupakan surat aku untuk parents aku. Sudi sudikanlah baca ea walaupun korang takde kaitan langsung ngan surat nih.. Tak kene bayar pun..hehe =)

Assalamualaikum mama, ayah ;)

First sekali akak nak mintak maaf, mintak ampun dari hujung rambut hingga hujung kaki. Akak nih degil. Melawan la pe sume.. Sebenarnya, akak memang tak de niat pun nak bantah pape.. Tapi almaklumlah, kadang2 ego akak tinggi menggunung. Pastu akak nak mintak maaf jugak kalau kata2 akak ade guriskan hati mama ngan ayah... Mane lah tau, akak cakap ikut sedap mulut je tak pikir dulu. Akak suka main2.. Kebudak- budakan. Manjanye jangan cakaplah... Tu mama ngn ayah mesti paham sangat kan.. hehe.

Tapi, satu je yang memang akak buat betul2 punye lah demi mama ngan ayah. iaitu belajar.. Akak tak letak diri akak, atau masa depan akak sebagai sebab pertama kenapa akak mesti belajar sungguh2. Tapi, akak letak mama ngan ayah firsttttttttt sekali.. Akak tau, bukan sikit belanja sekolah kan akak and adik beradik kan? Walaupun kami 3 orang je, tapi belanja banyak jugak.... Akak taknak la nanti ape yg ayah ngan mama belanjakan tu sia2 cam tu je.. Plus, akak anak sulung.. So, akak lah yang kene jadi contoh pada adik2.

Akak jugak nak ucap terima kasih banyak2 kat mama ngan ayah sebab dah didik akak ngan agama, jaga akak ngan kasih sayang.. terima kasih tak terhingga kat mama sebab sanggup tanggung sakit mengandungkan akak and melahirkan akak. Akak tak pernah lupa doa untuk mama ngan ayah and untuk sume family kite jugak. My family is my life. =) Hilang family, hilanglah nyawa akak. Akak tak kesah kalau orang lain benci akak, tak suke akak tapi akak paling takut kalau mama, ayah and family benci akak.

Lastly, akak akan cuba yang terbaik untuk jadi anak solehah yang mama ngan ayah idamkan. InsyaAllah.. Akak jugak akan wat habis baik supaya akak betul2 berjaya di masa depan. Ampunkan salah dan silap akak selama 17 tahun 6 bulan akak berada kat dunia ni..

Akak sayang mama. Akak sayang ayah. ;D

2 comments:

fabh said...

wahhh!terharu baca.mesti parents kau bangge babe!kau kan pandai :)

miradyana said...

ko pun pandai lah ^^

Something I'm into..

Assalamualaikum and good day I'm a fan of korean drama and songs. I don't really follow all the korean wave whatever news relig...