Tuesday, February 22, 2011

19, 20, 21, 22

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Day 19- Nicknames you have; why do you have them

Aku malas nak update 3 hari lepas. so, cabaran hari yang ke 19, 20 and 21 ni buat hari ni lahh.. tak pe kannnn... hehe

My nickname is Mira or Mirrah. 'Double R' okeh.. Ramai yang silap nama aku. Tak pun dorang ingat nama aku AMIRAH DIYANA. It's MIRRAH DIYANA oke. My name is unique tau.... Heee. Nickname lain takde.. See... Simple je. family pun panggil mira,kawan pun pggil mira. Sape yang gatai gi tukar nama aku tu dipanggil nye aku Merah. Nasib baik aku suke warna merah ^_^ Tapi nanti aku nak tukar background blog ni wrna lain la. Asyik merah je... Oppppsss... lari dari tajuk. hehe. Okeh. that's all. cabaran seterusnya pulakkkkk.....


Day 20- Someone you see yourself marrying/being with in the future


What type of question is this?? =,=

But, it's an interesting question thoughh...

Okeyhh... I see... I'm marrying with Jung Yun Ho ( DBSK). Hahahaha. Yeahhh, I know.. Its ridiculous! very2 tak masuk akal langsung.haha. Tapi dia ni comel and hensem la.... Suke! ^^

ni la rupa dia..sweet kan?? Haha. Takde la.. angan- angan je.. saje je sebab aku minat muka dia =)

Haishhh... Kalau la dapat pakwe hensem camni... hahaha. xD

dalam mimpi je la nampaknye. Hihihihihi.

Tapi... rupa tak penting... Aku tak tau la masa depan nanti ngan sape aku aku kawin. Ishh.. Bertuahnya orang tu nanti. Betul.. Tak tipu. haha xD

Jodoh di tangan Allah.. Aku cuma minta yang terbaik, yang menyayangi aku kerana Allah dan kerana agama ku,Islam =)


Day 21- A picture of something that makes you happy

It's cats! Yup! These creatures have some kind of power I guess.. Coz, everytime I look at them, I smile automatically.. It happens suddenly! They're so cute.. They make me feel comfort, blow all my sadness away.




Looking at their picture can make me smile smpai ke telinga... heee.Cats also Can make me jump, can make me crazy, can make me like WHOAAAA! They're toooooo darn cute! xD

Especially persian like this one :

I want to hug it....!!!! ;D

Dear pussy cat.. I love u!! ^_^

Day 22- What makes you different from everyone else


I'm different from everyone else because :

- I have aunt and uncle that buys me almost everything I need or want. They don't have any children. They treat my brothers and me as their children although we're just their niece and nephews. Kami adik beradik lebih sikit la perhatian yang dorang bagi berbanding anak2 saudara yang lain. That makes me different from everyone else. they buy me shoes, shirts, even a handphone and also a laptop. I got this laptop because I've succeed in my PMR. I got straight A's.. SPM tak tau lah mcm mane pulakk.. serammm...

- Then, after SPM I have to look after my granpa and grandma. Some of my friends have work, take their driving license, some of them also go to national service, jalan2 makan angin ngan kengkawan lain.... Aku teringin nak buat semua tu.. Tapi nak buat macam mane kan.. Aku kene korban kan sekejap life remaja tu. Sekejap je. I hope.. And jage opah ngan atok ni jugak berikan aku pengalaman.

- I'm different from others because I'm me, myself. I have my own character, my own mind, my own decisions, my choices, my life, my family... I'm a bit sensitive. I'll cry when I'm really really angry or sad. Crying makes me comfortable.

That's why I'm different. =)


Allah ciptakan setiap makhluknya berlainan. Mungkin ada yang mempunyai rupa yang agak mirip. Tapi watak perwatakan antara satu sama lain berbeza.

No comments: