18



Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Day 18- Plans/dreams/goals you have


To be a very successful person! I want to be the best among the best! I want to prove that I can be a successful woman,as a muslim. ^_^

Actually, aku minat sangat sangat dengan subject English.. Tak tau kenapa... Maybe sebab tak ramai orang minat kot. Plus, peluang pekerjaan dalam bidang ni luas sebab banyak sekolah- sekolah and institut pengajian yang memerlukan tenaga pengajar dalam bahasa antarabangsa ni.

Err.. nak kata aku pandai sangat english ni takde la jugak. Tapi masa kat sekola memang aku selalu dapat A for this subject.... hehehe..Alhamdulillah. That's why I like it very much. I love watching cartoons. Hahaha. tak malu betui, dah nak masuk 18 pun suke tengok citer kartun. Kartun yang aku tengok pulak kebanyakannya dalam bahasa inggeris. Mungkin ia salah satu faktor yang membuatkan aku boleh la paham bahasa ni..

Sekarang....................... Aku keliru! Yup. aku keliru sangat sangat sama ada nak amek course account or english(TESL). Peluang pekerjaan dalam bidang ni memang meluas la. Tambahan pulak aku minat kedua- duanye.. Heh. Nampak sangat aku mata duitan kan? Pikir peluang kerja yang berlambak. ngeeee.. Aku tak nak jadi engineer, architect or pape yang aku anggap susah. hohoho. Because mase sekola menengah aku dok lam kelas sains tapi bukan sains tulen la sebab aku tak amek biology, sebaliknya aku amek akaun but addmaths, chemistry and physics aku amek. Dah nama pun kelas sains. heh.

Aku tak kisah dapat universiti mana pun. Janji ada course yang aku nak. My first choice is UiTM. Alaaaa..... dekat je ngan rumah aku. ngehehheee... UiTM Kampus Seri Iskandar. Ada ke abang2 or kakak yang visit page aku ni study kat kampus ni??? Nak kenal. heee..

Tapi aku taknak arr dapat U dekat umah je.. wat pe kan?? hohoho. dapat jauh2, menangis kau! padan muke.hehe. Target aku : Nak belajar oversea =)

Aku nak belajar rajin- rajin kat U. I want to do my very best! Nak jadi best student! Aku yakin aku boleh. cuma harus kena ngan gayanya. ^_^

My plan is : usaha, doa, tawakal.


No comments:

October Rant

Assalamualaikum and good day How are you guys holding on so far? Whatever circumstances you are in right now, I hope that you guys will...