Posts

Showing posts from February, 2011

28

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Day 28- A picture of you last year and now, how have you changed since then?
My picture last year ( masih sekolah)


Ni pulak gambar tahun ni..aku yg pakai baju warna merah, tudung hitam tuh.


Ishhh... banyak perubahannya.. First of all : AKU SEMAKIN CHUBBY atau lebih manis lagi = aku semakin "comel" ^^ Hihihi.. Semakin tinggi tu tak tau la aku... Haha.
And.. Not only that. Perwatakan aku banyak yang berubah sebenarnya. Cara aku.. Rindu kat diri aku yang lama.. Rindu sangat sangat... Haishh. Tiba2 emo lak.. Uhh..Taknak ingat peristiwa yang menyakitkan tu.
Nak terus senyummmmm je! =)))))))



27

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Day 27- Why are you doing this 30 day challenge
Kenapa ea?? Agak2 korang tau tak?? Ish,aku ni ape la... Mane lah korang semua tahukan kenapa..Ni aku nak bagi tau.. Meh sini sayang2 semua.. Berkumpul kat kat sini. Lelaki kat depan, perempuan kat belakang lelaki ea... Aku buat cabaran 30 hari ni sekadar suka2 nak sahut cabaran.. hehe.. Dah lama la cabaran nih tapi tahun ni baru aku sempat buat sebab sekarang ni aku ni penganggur sepenuh masa yang selalu menanam anggur di rumah sementara menunggu result SPM... Nak update blog ni pun tak selalu ada idea, so aku pun sahutlah cabaran ni... Memang best.. kalau tak caya cuba lah... Lagi satu sebab aku nak isi masa terluang yang melimpah ruah ni.. Seterusnya menghilangkan kebosanan.. Aku suka menaip. Yup! I love it.. It really helps me to release my stress.. Tak pe lah kalau tak ada orang nak baca penulisan aku sekalipun yang penting menulis bukan kerana inginkan glamor... Lagi pun, aku ni suke membebel. …

owhh..I fell in love with this song! ;D

Lagu korea..hehe ^_^





**my love is true..... ^^

Apekah maksud ayat shortform ini??

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Aku tak faham kenapa ramai yang suke komen or ade lah tulis kat mane2 tentang perkataan ini : LOL Aku tanye lah ngan fren kat FB tuh, pe maksudnye? Dia kata dia pun tak tau.. Saje.
Haishh.. Pelik aku.. Aku tak puas hati selagi aku tak tau. So, aku pegilah cari ape maksud ayat tu.. Shortform kot..
Pastu, aku jumpe lah ape maksud LOL tuh. maksudnye =» Laugh Out Loud Ini ke yang korang maksudkan bile taip LOL tuh?? Serius. Aku tak paham kenapa word tu boleh wujud and ape maksud dia yang sebenar benarnye.. Ada sape2 yang boleh fahamkan aku?? Huhu
boleh jadi jugak lol tuh berasal dari perkataan bahlul kot.. Hmm.. tah la.. Tapi tah nape aku kurang gemar perkataan lol ni..
Dalam pencarian perkataan lol tu, macam2 lagi shortform yang aku jumpe...
Antaranye :

AFAIK =» As Far As I Know
AFK =» Away From Keyboard

ASAP =» As Soon As Possible

BAS =» Big A$ Smile

BBL =» Be Back Later

BBN =» Bye Bye Now

BBS =» Be Back Soon

BEG =» Big Evil Grin

BF =» Boyfriend

BRB =» Be Right Back

26

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Day 26- What you think about your friends?
One word is enough to describe them : They're GREAT!!!-Aku tak tau lah macam mana life aku kalau aku tak jumpe dorang.. They are fantastic! I love you friends!!!! especially my best friends ^^ : yana,aimi, naimah, fairuz,kautsar, maryam.-And all 5SB1 batch 2010, serta satu sekolah tu lah..! trutama aina, khairiah, nabila. Wahhhh!!! Rindunya aku dengan mereka2 ini semua!!!!! Tak lupa jugak pada kengkawan lama, yang dah lama amat tak bertemu.. Bila lah kita sume boleh jumpa lagi ea???-Paling aku tak lupa dan akan sentiasa ingat arwah Nor Hanisa bt Zan... Seorang yang sangat baik hati.. Tapi Allah lebih sayang dia.. Semoga arwah tenang di sana. Aminnnn...
-Tak kira lah perangai aku nih macam mana, and pape salah aku buat dorang tegur... For me, that is true friends.. =) They make me be a better person..
-Bila aku susah ke, senang ke, mereka sentiasa ada. Ape2 luahan aku mereka lah yang tadah telinga men…

25

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Day 25- What I would find in your bagOkeh, tinggal 5 je lagi cabaran 30 hari aku nih.. Hohho..Tak sabarnye nak abiskan.. Ngee.Bag?? Hmm.. What type of bag? Macam2 beg aku ada tapi....... Aku takde beg tangan or pape beg yang boleh di bawak ke merata pelosok dunia yang aku pegi. Sedihnyee.... T_T Beg sekolah ade lah. Tapi besarnye paham2 la kan.. ( terlupa yang aku dah abis skolah. hihihi )So, aku nak story kalau lah aku ade beg, korang akan jumpe benda2 nih :

24

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Day 24- A letter to your parents



Berikut merupakan surat aku untuk parents aku. Sudi sudikanlah baca ea walaupun korang takde kaitan langsung ngan surat nih.. Tak kene bayar pun..hehe =)Assalamualaikum mama, ayah ;)First sekali akak nak mintak maaf, mintak ampun dari hujung rambut hingga hujung kaki. Akak nih degil. Melawan la pe sume.. Sebenarnya, akak memang tak de niat pun nak bantah pape.. Tapi almaklumlah, kadang2 ego akak tinggi menggunung. Pastu akak nak mintak maaf jugak kalau kata2 akak ade guriskan hati mama ngan ayah... Mane lah tau, akak cakap ikut sedap mulut je tak pikir dulu. Akak suka main2.. Kebudak- budakan. Manjanye jangan cakaplah... Tu mama ngn ayah mesti paham sangat kan.. hehe. Tapi, satu je yang memang akak buat betul2 punye lah demi mama ngan ayah. iaitu belajar.. Akak tak letak diri akak, atau masa depan akak sebagai sebab pertama kenapa akak mesti belajar sungguh2. Tapi, akak letak mama ngan ayah firsttttttttt sekali..…

23

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Day 23- Something you crave for a lot
I want all these 2 things so damn much! :
First sekali... Nak kasut heels camni.. Dah ade dah satu. Tapi... Tapi nak stail lain.. Boleh laaaaaaa..... Satu je lagiiiiiiiii...........






Pastu,yang kedua pulak aku nak handbag(wah,gedik punye budak!hehe).. Handbag nih penting tau.Aku nak untuk keperluan. Tak payah yang mahal2 pun tak pe. Bukan nak bergaya pun. Nak satu jeee… Boleh takkkkkk……..????










Dah.. Tu je. Dua tu je yang paling aku nak.. ;)

this article surprised me

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Aku baca akhbar Star bertarikh semalam, 21 februari pagi tadi. tajuk yang menarik perhatian aku ialah = Iconic Image. I was very surprise when I saw this picture in Star Two.




-This image was potrait by Jodi Bieber, a South African photographer who wins the World Press Photo 2010. It was a tragic story.. This Afghan woman is only 18 years old. His husband cut her nose and also her ears.. She was abandoned after the tragedy, but later rescued by aid workers and the American military. She was taken to America and receive a surgery on her face..

Ya Allah.. kejam betul suami perempuan ni... Harap dia dapat hukuman yang sewajarnya!

19, 20, 21, 22

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Day 19- Nicknames you have; why do you have themAku malas nak update 3 hari lepas. so, cabaran hari yang ke 19, 20 and 21 ni buat hari ni lahh.. tak pe kannnn... heheMy nickname is Mira or Mirrah. 'Double R' okeh.. Ramai yang silap nama aku. Tak pun dorang ingat nama aku AMIRAH DIYANA. It's MIRRAH DIYANA oke. My name is unique tau.... Heee. Nickname lain takde.. See... Simple je. family pun panggil mira,kawan pun pggil mira. Sape yang gatai gi tukar nama aku tu dipanggil nye aku Merah. Nasib baik aku suke warna merah ^_^ Tapi nanti aku nak tukar background blog ni wrna lain la. Asyik merah je... Oppppsss... lari dari tajuk. hehe. Okeh. that's all. cabaran seterusnya pulakkkkk.....
Day 20- Someone you see yourself marrying/being with in the future
What type of question is this?? =,=But, it's an interesting question thoughh...Okeyhh... I see... I'm marrying with Jung Yun Ho ( DBSK). Hahahaha. Yeahhh, I know.. Its ridiculous! …

beg tangan/handbag, perlu ke?

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Kebanyakan perempuan mesti ada beg tangan. Kenapa ye? Perlu ke?

Of course la..! Sape lagi yang takde beg tangan, angkat kepala.hee.To be honest, aku xde beg tangan.. Huhu. Tolong kesiankan aku. =( Beg tangan tu perlu bagi perempuan sebab boleh simpan pelbagai keperluan harian... Seperti :
1. First of all, mesti la nak letak duit. duit tu pulak letak dalam purse. Kalo yg minat gune purse yang besar2, yang panjang, yg gigantic tu nak letak dalam poket pun tak muat. So, kena lah letak dalam handbag.. Kredit card also bagi yang sudah bekerja.

2. Nak simpan fon dalam beg tangan. especially kalau pakai baju kurung yang takde poket. Kalau yang suke letak tali panjang yang boleh sangkut fon kat leher tu okeh la.
3. Untuk simpan alat2 mekap seperti gincu, compact powder, eyeliner and macam2 lagi laaa....takkan nak pegang or letak dalam poket kan,kan,kan...?? Hancur la mekap tu.. Takde alat2 mekap? bohong la..paling koman pun mesti ada pelembap bibir.

4. Then, bol…

18

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
Day 18- Plans/dreams/goals you have
To be a very successful person! I want to be the best among the best! I want to prove that I can be a successful woman,as a muslim. ^_^Actually, aku minat sangat sangat dengan subject English.. Tak tau kenapa... Maybe sebab tak ramai orang minat kot. Plus, peluang pekerjaan dalam bidang ni luas sebab banyak sekolah- sekolah and institut pengajian yang memerlukan tenaga pengajar dalam bahasa antarabangsa ni. Err.. nak kata aku pandai sangat english ni takde la jugak. Tapi masa kat sekola memang aku selalu dapat A for this subject.... hehehe..Alhamdulillah. That's why I like it very much. I love watching cartoons. Hahaha. tak malu betui, dah nak masuk 18 pun suke tengok citer kartun. Kartun yang aku tengok pulak kebanyakannya dalam bahasa inggeris. Mungkin ia salah satu faktor yang membuatkan aku boleh la paham bahasa ni.. Sekarang....................... Aku keliru! Yup. aku keliru sangat sangat sama ada nak …