Cabaran 30 hari ^^

Assalamualaikum...

Amende nih? Korang tak tawu?
Ni cabaran 30 hari.. Dah lame dah cabaran ni tapi aku baru nak wat sbb tahun lepas xde mase.
Sibuk ngan persiapan SPM.. =)
Aku amek dari rakan sekelas aku Nur Aina Ramlai
Maceh Aina.. Lebiu.. ngee

Stiap hari la nmpaknye ak kne update blog..
Wahhhh..suke,suke! ;D

Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself
Day 02- The meaning behind your Tumblr name
Day 03- A picture of you and your friends
Day 04- A habit that you wish you didn’t have
Day 05- A picture of somewhere you’ve been to
Day 06- Favorite super hero and why
Day 07- A picture of someone/something that has the biggest impact on you
Day 08- Short term goals for this month and why
Day 09- Something you’re proud of in the past few days
Day 10- Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad
Day 11- Another picture of you and your friends
Day 12- How you found out about Tumblr and why you made one
Day 13- A letter to someone who has hurt you recently
Day 14- A picture of you and your family
Day 15- Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play
Day 16- Another picture of yourself
Day 17- Someone you would want to switch lives with for one day and why
Day 18- Plans/dreams/goals you have
Day 19- Nicknames you have; why do you have them
Day 20- Someone you see yourself marrying/being with in the future
Day 21- A picture of something that makes you happy
Day 22- What makes you different from everyone else
Day 23- Something you crave for a lot
Day 24- A letter to your parents
Day 25- What I would find in your bag
Day 26- What you think about your friends
Day 27- Why are you doing this 30 day challenge
Day 28- A picture of you last year and now, how have you changed since then?
Day 29- In this past month, what have you learned?
Day 30- Who are you?

khas untuk kaum hawa ;)

Assalamualaikum...

Ayat- ayat ni sangat mendalam maknanya..
Untuk mengingatkan aku jugak...
Tak ingat lah pulak kat mane aku jumpe ayt2 nih..huhu :


"Sebaik- baik wanita adalah yang tidak memandang dan dipandang".
Jangan kau berasa bangga dengan kecantikanmu sehingga kau dikejar jutaan lelaki.
Itu bukan kemuliaan bagimu.
Jika kau berasa bangga, kau menyamakan dirimu dengan pepasir di pantai
yang boleh dipijak dan dimiliki sesiapa sahaja.
Muliaknlah dirimu dengan takwa
setanding mutiara zabarjad,
yang hanya mampu dimiliki penghuni syurga..
;)

aiskrim

Salam...
Uhhh... Btapa aku teringin sangat nak makan aiskrim......................
Mengidam lahh pulak. ngeee
sekali skala kan..
ape salahnye...
hehe
Aku suke aiskrim McD tuhhhh..
Teringin nak mkan aiskrim tu lagi lah.
rindu sama itu aiskrim.
;D

Jadual Harian


Salam...

Berikut ade lah jadual harian aku lepas SPM :


Pagi
- Bangun paling awal pukul 6.15 atau 6.30. huahuahua. Paling lambat? dkat2 pukul 7. ngeee
- Kalau penat yang amat, lepas semayang smbung tdo balek.
- Makan
- Bagi atok makan ubat
- Tengok TV
- Online


Tengah Hari
- Makan
- Tido. muahaha
- Tengok TV


Petang
- Online
- Tengok TV


Malam
- Makan lagi. ;)
- Tengok citer He's Beautiful(korea) kt 8tv ( wajib ) =P
- Online kjap kalo rajin. biasenye rajin..
- Tido

Lagi satu, kalo atok mintak pape aku harus laksanakan and ingatkan opah makan ubat dia ( nih la tugas terpenting ).

Solat jangan lupe ye tuan-tuan dan puan-puan. :)
Padat kan jadual harian aku?? ;D ;D
haha.bagus punye budak.

3 januari 2011

Salam...
Semalam first day sekolah
Semalam pak cik Mat cuti sebab nak bawak opah pegi hospital.
Semalam aku pun temankan opah pegi hospital.
Katarak mata nye sudah agak serius.
Tarikh operate 7 februari 2011.

Aku cakap elok2 kat opah
explain kat dia elok2..
pastu, dia terus kate "oke lah.kalo kene bedah, bedah lah." ^^
tengok...inilah kuasa memujuk seorang cucu kesayangannye...haha
Nanti kene pegi hospital lagi.
Aku kene pegi jugak..
xpelah..untuk opah... =)
Mak Long jage atok kat umah sementara kitorang pegi hospital.

Opah ade msalah pendengaran. Dia cakap pun kuat2.
ramai orang tengok2 mase dia cakap tuh.huhu
Blood pressure opah mmg tggi.
Kene stabilkan kalo tak, tak leh wat operation..
Dia tak suke makan ubat. Tapi aku da gi tau smlm yang sakit dia serius.
Baru la nak makan ubat..

Now, aku dah ade gelaran baru : Nurse(pak cik mat bagi)
ahhahaha
pesakit pulak ialah : opah and atok


++oh ya, untuk "KAU"- aku rase aku TAK NAK tengok muke kau. aku sakit hati, kau pun sakit hati. fair enough I think.

October Rant

Assalamualaikum and good day How are you guys holding on so far? Whatever circumstances you are in right now, I hope that you guys will...