Posts

Showing posts from January, 2011

Cabaran 30 hari ^^

Assalamualaikum...
Amende nih? Korang tak tawu? Ni cabaran 30 hari.. Dah lame dah cabaran ni tapi aku baru nak wat sbb tahun lepas xde mase. Sibuk ngan persiapan SPM.. =) Aku amek dari rakan sekelas aku Nur Aina Ramlai Maceh Aina.. Lebiu.. ngee
Stiap hari la nmpaknye ak kne update blog.. Wahhhh..suke,suke! ;D
Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself Day 02- The meaning behind your Tumblr name Day 03- A picture of you and your friends Day 04- A habit that you wish you didn’t have Day 05- A picture of somewhere you’ve been to Day 06- Favorite super hero and why Day 07- A picture of someone/something that has the biggest impact on you Day 08- Short term goals for this month and why Day 09- Something you’re proud of in the past few days Day 10- Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad Day 11- Another picture of you and your friends Day 12- How you found out about Tumblr and why you made one Day 13- A letter to someone who has hurt you recently Day 14- A pi…

khas untuk kaum hawa ;)

Assalamualaikum...
Ayat- ayat ni sangat mendalam maknanya.. Untuk mengingatkan aku jugak... Tak ingat lah pulak kat mane aku jumpe ayt2 nih..huhu :

"Sebaik- baik wanita adalah yang tidak memandang dan dipandang". Jangan kau berasa bangga dengan kecantikanmu sehingga kau dikejar jutaan lelaki. Itu bukan kemuliaan bagimu. Jika kau berasa bangga, kau menyamakan dirimu dengan pepasir di pantai yang boleh dipijak dan dimiliki sesiapa sahaja. Muliaknlah dirimu dengan takwa setanding mutiara zabarjad, yang hanya mampu dimiliki penghuni syurga.. ;)

aiskrim

Salam... Uhhh... Btapa aku teringin sangat nak makan aiskrim...................... Mengidam lahh pulak. ngeee sekali skala kan.. ape salahnye... hehe Aku suke aiskrim McD tuhhhh.. Teringin nak mkan aiskrim tu lagi lah. rindu sama itu aiskrim. ;D

Jadual Harian

Image
Salam...
Berikut ade lah jadual harian aku lepas SPM :

Pagi - Bangun paling awal pukul 6.15 atau 6.30. huahuahua. Paling lambat? dkat2 pukul 7. ngeee - Kalau penat yang amat, lepas semayang smbung tdo balek. - Makan - Bagi atok makan ubat - Tengok TV - Online

Tengah Hari - Makan - Tido. muahaha - Tengok TV

Petang - Online - Tengok TV

Malam - Makan lagi. ;) - Tengok citer He's Beautiful(korea) kt 8tv ( wajib ) =P - Online kjap kalo rajin. biasenye rajin.. - Tido
Lagi satu, kalo atok mintak pape aku harus laksanakan and ingatkan opah makan ubat dia ( nih la tugas terpenting ).
Solat jangan lupe ye tuan-tuan dan puan-puan. :) Padat kan jadual harian aku?? ;D ;D haha.bagus punye budak.

3 januari 2011

Salam... Semalam first day sekolah Semalam pak cik Mat cuti sebab nak bawak opah pegi hospital. Semalam aku pun temankan opah pegi hospital. Katarak mata nye sudah agak serius. Tarikh operate 7 februari 2011.
Aku cakap elok2 kat opah explain kat dia elok2.. pastu, dia terus kate "oke lah.kalo kene bedah, bedah lah." ^^ tengok...inilah kuasa memujuk seorang cucu kesayangannye...haha Nanti kene pegi hospital lagi. Aku kene pegi jugak.. xpelah..untuk opah... =) Mak Long jage atok kat umah sementara kitorang pegi hospital.
Opah ade msalah pendengaran. Dia cakap pun kuat2. ramai orang tengok2 mase dia cakap tuh.huhu Blood pressure opah mmg tggi. Kene stabilkan kalo tak, tak leh wat operation.. Dia tak suke makan ubat. Tapi aku da gi tau smlm yang sakit dia serius. Baru la nak makan ubat..
Now, aku dah ade gelaran baru : Nurse(pak cik mat bagi) ahhahaha pesakit pulak ialah : opah and atok

++oh ya, untuk "KAU"- aku rase aku TAK NAK tengok muke kau. aku sakit hati, kau pun sakit hati. fair eno…